Češky se schází na Floridě, poslední dorazí debutantka Vondroušová

17. 4. 2017, 20:20
Aktuality 16
Tři české tenistky se sešly na Floridě před víkendovým semifinále Fed Cupu proti USA. Kapitán Petr Pála sledoval první skluz Kristýny Plíškové, Kateřiny Siniakové a Denisy Allertové po zeleném antukovém povrchu, na kterém se bude v Tampě v resortu Saddlebrook hrát. Jako poslední dorazí v pondělí večer amerického času nejmladší členka týmu Markéta Vondroušová, čerstvá vítězka turnaje ve švýcarském Bielu.
Siniaková, Allertová a Kr. Plíšková

"Vypadá to tady krásně," hlásil kapitán Pála na facebooku týmu a dodal: "Akorát někdo nechal přes noc hadici na kurtu, takže centrkurt byl pod vodou. Ještě jsou vidět louže. Na tom se dnes nedá hrát. Naštěstí máme k dispozici jeden z pětačtyřiceti dalších kurtů. Denča (Allertová) tam půjde předvést, jak to jde."

První přijela do Tampy žebříčková jednička týmu Siniaková, jež dorazila z kolumbijské Bogoty. "Je tady krásně. Kurt jsem ještě nevyzkoušela, ale líbí se mi tady," řekla tenistka, která si poprvé vyzkoušela fedcupovou atmosféru letos v únorovém 1. kole. "Je tady klasicky vlhko a nádherné počasí má vydržet celý týden," doplnil Pála.

Tým bydlí uprostřed golfového resortu. Z nedalekého jezírka údajně vylézá aligátor. "Ještě jsme ho neviděli," řekla Siniaková, která sdílí pokoj s Plíškovou. "Cítím se tady jako doma a na všechno se těším," řekla 56. hráčka světa Plíšková.

Tenistky mají zároveň výhled i na tréninkové kurty. A mají nezvyklé šatny. "Jsou ze dvou apartmánů. Už se zabydluje Ríša (vyplétač Šodek) a doktoři, aby měli kde spravovat. Výhodou je, že odpadá složitý transport," řekl Pála.

Američanky vybraly proti obhájkyním titulu za povrch zelenou antuku. "Na té jsem ještě asi nehrála," řekla Allertová a pak se po ní spolu se Siniakovou a Plíškovou naráz sklouzly. "Na skluzy bych byl zpočátku opatrný," varoval kapitán.

Češkám v Americe chybějí tradiční opory. Petra Kvitová je zraněná a trio Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová se kapitánovi omluvilo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Mohli jste se hřát na Floridě a místo toho budete mrznout v Čechách. To nevíte, ža kapitán se má poslouchat?
Reagovat
misa
Lucie v Čechách nebydlí...
Reagovat
Frick
To žádná z nich.
Reagovat
Frick
Ale od tebe jsem nečekal, že budeš bazírovat na takovýto hovadině :-D
Reagovat
misa
Jaké hovadině? Lucie má skutečný domov na Moravě.
Reagovat
Dobry-den
:D
Reagovat
tommr
už nevím kdo tady plašil, že se bude hrát v nedůstojným prostředí, ale až budou plný ochozy tak tam může bejt slušnej hukot ... :)
Reagovat
blixa
Plný ochozy ? :D :D Jen aby to nebylo jako český biatlon před 10 lety. V hledišti je pan Landa a jeho pes :D
Reagovat
EllNino
no Frick plašil :)
Reagovat
mrafe
Pro Fricka je jediné důstojné prostředí AAS :)
Reagovat
kada.tom
Nehraje, ale přesto se příští pondělí opět stane světovou jedničkou :-)
Reagovat
EllNino
https://www.instagram.com/p/BS_1tmng8hA/
Reagovat
aligo
ale tu antuku bych už nehonil, spíš bych se zaměřil na trávu :)
Reagovat
Nancy_z
Taky jsem to hned za registrovala. Asi nemůžeme čekat, že bude hrát FO, ale je to pozitivní zpráva, že snad tu raketu vezme brzo do ruky :-)
Reagovat
FulnekUltras
bych teď asi taky celkem věřil. Přejít z nadmořské výšky 2600 m skoro na nulu má minimálně z hlediska fyzičky snad ty nejblahodárnější účinky, jaké si jenom lze představit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist