Češky se v Miami nekvalifikovaly, v druhém kole vypadly Krejčíková i Martincová

20. 3. 2018, 18:34
Aktuality 2
WTA MIAMI - Dvoukolovou kvalifikací turnaje WTA Premier Mandatory v Miami neprošla ani jedna ze tří českých tenistek. V závěrečném kole dnes neuspěly dvaadvacetiletá Barbora Krejčíková ani o rok starší Tereza Martincová.
Tereza Martincová

Tereza Martincová si včera připsala skalp bývalé světové pětky a finalistky French Open Sary Erraniové, přestože přišla o vedení 6-4 a 5-3 a v rozhodujícím setu čelila za stavu 0-5 mečbolu. Během heroického obratu ale také ztratila hodně sil, které ji dnes v Miami chyběly v boji o postup do hlavní soutěž.

Proti Švýcarce Stefanii Vögeleové znovu bojovala, ale dvousetové porážce 5-7 2-6 nezabránila. V prvním setu třiadvacetiletá Češka otočila za stavu 1-3 na 5-3, ale pak se opakovala situace ze včera. Martincová ztratila devět gamů v řadě a ve druhé sadě prohrávala 0-5. Sice pak smazala dva mečboly a snížila na 2-5, na druhý obrat během dvou dnů ale síly nenašla. 

146. hráčka světa Martincová, která před odletem na Floridě tři týdny léčila zánět v noze, letos absolvovala už šestou kvalifikaci turnaje WTA, do hlavní soutěže se však dokázala prodrat pouze v únoru v hale v ruském Petrohradu.

To Barbora Krejčíková se v Miami představila v kvalifikaci podniku WTA popáté v sezoně a ani tentokrát se do hlavní soutěže nedostala. Ve druhém kole dvaadvacetiletá Češka prohrála 4-6 2-6 s druhou nasazenou Slovinkou Poloňou Hercogovou.

Už včera v prvním kole vypadla Tereza Smitková a na podniku s dotací téměř osm milionů dolarů si tak zahraje stejně jako v Indian Wells šest Češek: Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a Kristýna Plíšková.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
úterní výsledky (20. 03. 2018)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Hercogová (2-Slovin.) - Krejčíková (ČR) 6-4 6-2
Vögeleová (Švýc.) - Martincová (ČR) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
popravdě řečeno i to jedno kolo je jak pro Báru tak pro Terezu nečekanej úspěch ...
Jinak je zajímavý, že stejně jako naše pohořely v kvalifikaci i Italky. Přitom ještě před pár léty Erraniová a Vinciová budily u soupeřek hrůzu ...
Reagovat
Roger_Federer
https://www.facebook.com/tenisovysvet.cz/posts/1643437019072195
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist