Češky si o finále zahrají v Belgii s Clijstersovou

6. 2. 2011, 16:33
Aktuality 0
FED CUP - České tenistky čeká v dubnu cesta do Belgie, kde budou bojovat o postup do finále Fed Cupu. Belgičanky ve čtvrtfinále porazily celek Spojených států, když se o body podělily Kim Clijstersová a Yanina Wickmayerová.
Kim Clijstersová a Sabine Appelmansová

České tenistky se v semifinále Fed Cupu utkají s Belgií, které dnes nedostižné vedení 3-0 v duelu s USA v Antverpách zajistila v třetí dvouhře Kim Clijstersová. Vítězka Australian Open a druhá hráčka světa porazila Bethanii Mattekovou-Sandsovou 6-7 6-2 6-1.

Yanina Wickmayerová pak zvýšila po výhře 6-2 6-0 nad Melanií Oudinovou na 4-0 a v závěrečné čtyřhře zmírnily porážku Američanek Liezel Huberová s Vaniou Kingovou.

Belgičanky vykročily za postupem přes loňské finalistky, kterým znovu chyběly zraněné sestry Williamsovy, už v sobotních dvouhrách. Yanina Wickmayerová porazila Mattekovou-Sandsovou 6-1 7-6 a druhý bod přidala Clijstersová po vítězství 6-0 6-4 nad Melanií Oudinovou.

Americký tým si tak po loňské finálové prohře s Itálií připsal druhou porážku za sebou, což se mu stalo poprvé v historii týmové soutěže, kterou sedmnáctkrát vyhrál. Letos tak Spojené státy čeká baráž o udržení v elitní Světové skupině. 

V semifinále budou mít výhodu domácího prostředí Belgičanky, podle agentury AP by se 16. a 17. dubna mělo hrát v Charleroi. V jediném dosavadním vzájemném duelu v roce 1989 Belgie prohrála s tehdejším československým výběrem v prvním kole v Tokiu všechny tři zápasy.

Belgičanky se mohou opírat o světovou dvojku Clijstersovou, 26. hráčku světa Wickmayerovou a Kirsten Flipkensovou, jež se pohybuje na chvostu první světové stovky. Čtvrtou hráčkou je An-Sophii Mestachová, jež letos vyhrála juniorku Australian Open.

To kapitán Petr Pála má mnohem širší nabídku hráček. Pokud se některé nedaří či je zraněná, může vybírat hned z devíti tenistek elitní světové stovky.

- FED CUP SVĚTOVÁ SKUPINA I (čtvrtfinále) -
sobotní a nedělní výsledky (05 - 06.. 02. 2011)

Belgie - USA 4-1 ... konečný výsledek (Antwerpy, tv. povrch / hala)

Wickmayerová - Matteková-Sandsová 6-1 7-6(6)
Clijstersová - Oudinová 6-0 6-4
Clijstersová - Matteková-Sandsová 6-7(10) 6-2 6-1
Wickmayerová - Oudinová 6-2 6-0
Flipkensová/Mestachová - Huberová/Kingová 3-6 5-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist