Český souboj favorizovaná Hradecká nezvládla, dál jde Birnerová

5. 7. 2011, 16:03
Aktuality 3
WTA BUDAPEŠŤ - Nasazená čtyřka Hradecká prohrála s Evou Birnerovou ve třech setech a s podnikem dotovaným 220 000 americkými dolary se loučí. Dál postupuje turnajová jednička Italka Vinciová.
Eva Birnerová

Hned první kolo turnaje WTA v Budapešti svedlo proti sobě dvě české tenistky. V utkání trvajícím přes dvě hodiny prohrála favorizovaná Lucie Hradecká 6-3, 4-6 a 2-6. Eva Birnerová, aktuálně až 127. tenistka světa porazila svou krajanku podruhé v kariéře. Poprvé se jí to povedlo už v roce 2003 na turnaji série ITF v Polsku. Další tři duely pak vyhrála Lucie Hradecká. Ta hraje v hlavním městě Maďarska již popáté, ale jen v roce 2006 dokázala projít přes první kolo, skončila ale hned vzápětí.

Eva Birnerová se účastní spíše turnajů série ITF a v dosavadním průběhu sezony se jí ani na nich příliš nedařilo. Letos se pak do hlavní soutěže podniku WTA podívala pouze v Bogotě a Charlestonu. V obou případech vypadla shodně ve druhém kole.

Úvodní zápas znamenal také konec pro 20letou Chorvatku Petru Martičovou. Semifinalistka červnového podniku v Kodani nestačila na o rok starší Švýcarku Vogeleovou, jejíž postavení na žebříčku je o rovných padesát míst horší.

Klára Zakopalová postoupila do druhého kola už včera. Její soupeřkou bude teprve osmnáctiletá Srbka Kruničová, 247. tenistka světa, které dnes vzdala za stavu 7-5 a 1-0 Ruska Bratčikovová.

Do turnaje dnes vstoupily také dvě slovenské tenistky. Lenka Juríková podle předpokladů nestačila na nasazenou jedničku, Italku Robertu Vinciovou. Slovenka uhrála jediný game. Úspěšnější naopak byla Zuzana Kučová, která si připsala skalp nasazené šestky, Francouzky Johanssonové. Bratislavská rodačka narazí ve druhém kole na přemožitelku Sandry Záhlavové, Alonu Bondarenkovou.

Do druhého kola postoupila i Kateryna Bondarenková, která za hodinu a půl zdolala po setech 6-3, 6-4 domácí Marosiovou.

Výsledky - Budapešť, antuka, dotace 220.000 USD - ženy:

Dvouhra - 1.kolo:
Birnerová (ČR) - Hradecká (4-ČR) 3:6, 6:4, 6:2,
Vinciová (1-It.) - Juríková (SR) 6:1, 6:0,
Erraniová (2-It.) - Gojneaová (Rum.) 6:3, 6:1,
Z. Kučová (SR) - Johanssonová (6-Fr.) 7:6 (7:2), 7:5,
Vögeleová (Švýc.) - Martičová (Chorv.) 7:5, 7:5,
Curenková (Ukr.) - Janiová (Maď.) 3:6, 7:5, 6:2,
Kruničová (Srb.) - Bratčikovová (Rus.) 7:5, 1:0 skreč,
K. Bondarenková (Ukr.) - Marosiová (Maď.) 6:3, 6:4,
Cabezaová (Šp.) - Dentoniová (It.) 6:3, 6:1,
Babosová (Maď.) - Remondinová (It.) 6:3, 7:6 (7:4).

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo Hradecká si chtěla vydělat kurz přes 7 se na ní často nevidí tak si vsadila svoje vydělané prachy a sedm krát to znásobila hold šikovná děvucha tak se vydělává , ne jak ti vocasové cu tu na ní dávají za 20kč v diskuzi s kurzem 1.05 a pak se rozčilují .
Reagovat
smazaný uživatel
Když tu čtu, co letos Birnerova uhrala (a nejen letos), tak by mě zajímalo, jak si to financuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses typickej cech:) Hold nebud nastvanej ze jsi prohral 20 kc:P Ani jeden z nas do toho nevidime,treba nehrala 100% fit?Nebo ji to nesedlo?To te asi nenapadlo.Vidis jen to co chces videt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist