Český souboj v Katovicích vyhrála Zakopalová, dál jde i Karolína Plíšková

8. 4. 2013, 16:15
Aktuality 160
WTA KATOVICE - Klára Zakopalová je historicky první tenistkou, která vyhrála zápas na turnaji v polských Katovicích. Česká hráčka v dnešním prvním kole nového podniku WTA porazila svoji krajanku Kristýnu Plíškovou 7-6 6-2. Svůj úvodní zápas zvládla také Karolína Plíšková, jež si poradila se Španělkou Torrovou-Florovou.
Klára Zakopalová

Do úvodního ročníku turnaje v Katovicích se přihlásilo hned pět českých hráček, a po losu bylo jasné, že minimálně jedna z nich postoupí do dalšího kola. Pavouk totiž proti sobě svedl třetí nasazenou Kláru Zakopalovou a o deset let mladší Kristýnu Plíškovou, které dnes hlavní soutěž podniku WTA odstartovaly.

Lépe si hned od začátku vedla aktuálně 21. tenistka Zakopalová, která svou soupeřku dostávala na příjmu pod tlak. Kristýna Plíšková odvrátila prvních deset brejkbolů, jedenáctý už ale Zakopalová proměnila a dostala se do vedení 3-1. Plíšková o deset let starší favoritce zápasu vzdorovala: nejprve srovnala na 3-3, po další ztrátě podání pak sice promarnila čtyři šance na brejk, ovšem v desáté hře odvrátila pět setbolů a znovu srovnala.

Závěr setu ale znovu patřil zkušenější z obou Češek, která vyhrála zkrácenou hru 7-2. Zakopalová, jež v novém vydání světového žebříčku předstihla Lucii Šafářovou a stala se českou dvojkou, poté zbytek zápasu ovládla. Při svém podání už nezaváhala, soupeřku ještě dvakrát brejkla a za hodinu a půl zvítězila 7-6 6-2.

Další soupeřkou světové jednadvacítky bude vítězka duelu mezi Slovenkou Janou Čepelovou a Italkou Marií Elenou Camerinovou, která postoupila z kvalifikace.

Ze sester Plíškových do 2. kola postoupila alespoň Karolína, které se to v hlavní soutěži turnaje WTA povedlo už potřetí v řadě. Jednadvacetiletá todačka z Loun, jež v únoru získala v Kuala Lumpuru svůj premiérový titul, dnes porazila 6-1 3-6 6-0 Španělku Marii Teresu Torrovou-Florovou.

81. hráčka světa Plíšková zápas začala skvěle a po půl hodině hry vedla už 6-1 a 2-0. Jenže pak ztratila koncentraci, třikrát ztratila podání a o postup musela bojovat ve třetím setu. V něm už se ale dokázala znovu zkoncentrovat, prohrála už jen devět míčků a zápas ukončila 'kanárem'. 

O čtvrtfinále se bývalá vítězka dívčího Australian Open utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou, nebo domácí Sandrou Zaniewskou.

Hlavní hvězdou nového turnaje WTA je Petra Kvitová. Osmá hráčka světa se v prvním kole utká s Japonkou Misaki Doiovou.

Ve večerním duelu se představila také první z nasazených hráček a jediný míček ji dělil od postupu. Mladá Britka Laura Robsonová ale v duelu se Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou poslední krok neudělala. V tie-breaku druhé sady mečbol neproměnila a po více než dvou a půl hodinách prohrála 7-5 6-7 1-6. Španělka si o čtvrtfinále zahraje proti devatenáctileté Němce Annice Beckové, která vyřadila domácí Martu Domachowskou.

- WTA INTERNATIONAL KATOVICE -
(Polsko, antuka / hala, 235.000 dolarů)
pondělní výsledky (08. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 7-6(2) 6-2
Karolína Plíšková (ČR) - Torrová-Florová (Šp.) 6-1 3-6 6-0
Domínguezová (Šp.) - Robsonová (8-Brit.) 5-7 7-6(7) 6-1
Martičová (Chorv.) - Svitolinová (Ukr.) 6-7(2) 3-6 2-6
A. Becková (Něm.) - Domachowská (Pol.) 6-3 7-5

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

160
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tady celkem zajimavej report z vcerejsiho dne z Katowic, koho to zajima:
http://www.tennisalternative.com/katowice-wta-2013-monday-report-rn2188.html
Reagovat
tommr
opravdu zajímavej report. Škoda, že Marta Domachowska už na turnaji skončila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je, taky jsem fandila Marte. Ale vypada to, ze ma problemy se sebeduverou, jeji hra je jinak dobra si myslim...:-)
Reagovat
tommr
no já lituju spíš toho, že po vypadnutí Domachowský už určitě nedojde k pozápasový výměně triček ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne, to me taky mohlo napadnout, ze jo...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To mě štve, Petra se nastydla a hned ji někteří úplně odepisují a ještě mají tu drzost se nazývat fanoušky..
Reagovat
smazaný uživatel
já jí věřím.. ve fed cupu na finále byla taky nemocná a jak dobře hrála proti Jankovič..
Reagovat
smazaný uživatel
já Petře věřil až do dneška, ale začíná mě vážně znepokojovat ta Slovenka :)) Prošla celkem lehce kvaldou, rozdrtila Cornet a nemá rozhodně špatnou bilanci z roku 2012.. i když z nižších turnajů ITF, není moc zvyklá prohrávat. No uvidíme.. :)
Reagovat
Fandina
Podle mě se uvidí první kolo s Masaki Doi, je mladá a chtivá, tak se podle mě uvidí, jestli je Petra zdravotně OK. Pokud porazí jí, tak bych to viděla na delší cestu turnajem. Držím palace Petruško ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/170598/skonci-berdych-v-davis-cupu-je-to-velka-zatez-uznava-navratil.html
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Petra vs Doi zitra od 12.00 po ni Hlavackova vs Vinci a pak Zakopalova vs Cepelova nebo Camerin....vsechny Central court
Reagovat
petrulinka
Odkud to máš? Na oficiálních stránkách jsem to nenašla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/1067/OP.pdf
Reagovat
petrulinka
Díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasné, takže Petru neuvidím.. :( Petí pojď!
Reagovat
petrulinka
Však kdo ví, jestli ji vůbec uvidíme, protože včera i dnes jsou streamy až na večerní zápasy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja koukam vzdycky sem na live score a schedule: http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2013&wkno=15&eventid=1067&ref=www.wtatennis.com
ale vim, ze to tady nekomu nefungovalo:-(...
Reagovat
smazaný uživatel
budu se muset o přestávce a polední pauze kouknout na live score.. kdyby hrála tak o hodinu později, tak bych možná kousek viděla, takhle, bohužel no.. stejně věřím, že vyhraje.. musí! Peťulko POJĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze zitra streamy budou, je hlavni den zacina hrat Petra a Vinci. Mel by zacit prenaset i Eurosport (GB).
Reagovat
smazaný uživatel
jj.. hlavní favoritky si nedovolí nechat bez streamu..
Reagovat
tommr
a od 18:00 bude ještě hrát Karolína Plíšková nejspíš s Kanepiovou a taky na centrkurtu. To znamená, že zítra postupně uvidíme všechny 4 naše hráčky ... :)
Reagovat
Fandina
moc bych si přála, aby Karolína hrála s Sandra Zaniewskou, spíš než s Kanepi. A chtěla bych to také vidět, jako všechny předešlé zápasy našich holek ... Petra, Klárka, Andy, Kaja ... pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Karolinu Pliskovou jsem opomnela, to se omlouvam. Tak to toho zitra moc neudelam do prace, cely den tenis:-)
Reagovat
tommr
já si zítra kvůli Petře a ostatním našim holkám budu muset narychlo změnit program. S takovou várkou zápasů najednou jsem moc nepočítal. Doufám, že všechno bude k vidění na kvalitním streamu a že naše holky budou mít aspon padesátiprocentní úspěšnost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufam v pekny streamy, ted nevim, jestli to bude vysilat Eurosport, to by bylo uplne nej.
Snad vyhrajou vsechny! I kdyz malinke pochybnosti jsou:-) Hlavne fandim Petre, to je jasny a pak Klarce, aby prorazila do te TOP 20. Ale jinak fandim samozrejme vsem ceskam.
Reagovat
smazaný uživatel
já fandím hlavně Petře, jen mne štve ten čas.. neměla by hrát spíše večer jako 1. nasazená? ach jo... to budou ve škole nervy..
Reagovat
tommr
pro Petru je dobře, že zítra hraje už první zápas. Kdyby hrála až večer tak by měla před čtvrtečním zápasem minimální čas na odpočinek což by byla pro její soupeřku velká výhoda ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale její fanoušci ji neuvidí! to mne nechá trnout při chemii a fyzice? si budu představovat, co se asi tak děje na kurtu, to budou mít profesoři radost teda.. :)
Reagovat
tommr
no jestli je Petra po tý nemoci zesláblá a nepřipravená tak to bude z její strany nejspíš jedno velký trápení a možná že bude dobře když to neuvidíš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
při FC ve finále byla taky nemocná a zvládla zápas proti Jankovič na 1 ! Já jí věřím.. ale zůstávám nohama na zemi, kdyby prohrála, tak ji budu fandit dál..
Reagovat
tommr
jenže to byl FC a při něm se Petra vždycky dokáže vypnout k mimořádnýmu výkonu. V prvním kole normálních turnajů hraje naopak skoro vždycky dost slabě a pokud je ještě k tomu indisponovaná tak to z její strany nejspíš nebude stát za nic. Uvidíme zítra jak dalece se na ní ta nemoc projeví ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Davis cup bude pravděpodobně v Praze.. Pokud postoupí tenistky do finále, bude se hrát v Ostravě, tak vám pěkně děkuju pane Černošku! Takže zase jen v TV! Proč nemůže být fed cup v Praze? Větší hala, víc lidí, větší tržba, ne? a hlavně bych tam mohla jet.. takhle? pěkně děkuju!
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednu stranu je pravda, že Praha je velká, zajistí víc míst, víc fanoušků, ale loni bylo finále davis cupu i fed cupu v Praze, a Ostrava je tradiční konatel akcí fed cupu, a další část republiky to má taky blíž :) mě to přijde jako kompromis :) navíc myslím, že je to jedno, protože holky zatím přes Itálii ještě nepřešly.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jet 400 km se mi tam fakt nechce.. do Prahy bych těch 200 jela.. snad si to ještě rozmyslí.. těch 10 000 fanoušků navíc je fakt znát..
Reagovat
Fandina
Každý by chtěl, aby to vyhovovalo nejvíc jemu, takhle by tu mohlo psát 10 milionů lidí třeba. To je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
ale případné finále by si zasloužilo halu pro co nejvíce míst.. s tím musí souhlasit snad každý..
Reagovat
Fandina
Pokud vím, tak vždycky bylo řečeno proč a z jakého důvodu je to tam nebo tam. Jednak se to ještě neví a až to bude aktuální, stejně se to dozvíme a ten důvod proč také. Vždycky to tak bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, takže můj sen o finále ČR - Rusko v Praze s účastí Mashy asi padá. :( Ale stejně mi to přijde nějaké divné. Loni se pořád říkalo, že finále Fed Cupu ani Davis Cupu jinam než do Prahy dát nejde kvůli letišti a podobným věcem. No a najednou to chtějí dát do Ostravy...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Maria reprezentovala, určitě by se hrálo v Praze. Finále se Sharapovou v Ostravě je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně.. a myslím, že i našim hráčkám by vyhovovala víc Praha. kvůli fanouškům hlavně..
Reagovat
smazaný uživatel
jenže Maria moc fed cup nehraje a popravdě si ani nemyslím, že by hrála finále.. není týmová hráčka, ale nezlobila bych se kdyby se splnilo přání montyho, také bych ji ráda viděla na živo..
Reagovat
smazaný uživatel
No to bych řekl. Snad nechtějí hnát Marušku do nějaké začouzené Ostravy (prosím Ostraváky, ať si to neberou osobně). :) Ale oni už to musí nějak oznámit dopředu, kde budou hrát. Nebo ne? Vždyť ty nominace se dělají až tak týden před...
Reagovat
Fandina
Já si přeji finále Česko Slovensko a všechno je nejlepší v Praze, to je jasné, je víc ve středu země než Ostrava. Ale také vím, že třeba do Ostravy to rychlovlaky z Prahy trvá 3,5 hodiny a jedeš jako po másle uvnitř internet a další služby a cena také dobrá, od 150 Kč a jezdí to často. Samozřejmě auto je lepší, jedeš si kdy chceš atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že pokud chce Tarpiščev vyhrát, tak ji na finále nominovat musí. Jinak to dopadne jako v roce 2011. Vždyť je to jediná ruská hráčka v první desítce...
Reagovat
smazaný uživatel
já se třeba z jihu Čech těžko dostanu do Ostravy.. mám to 400 km a bez přímého spoje.. :(
Reagovat
Fandina
CzechFans ... pokud chceš jezdit jen přímými spoji, tak to se nedostaneš ledackams, nejen do Ostravy ... úsměv. Ale z Prahy je to do Ostravy vlakem málo přes tři hoďky, viz můj příspěvek výše.

monty ... byl si někdy v Ostravě? samozřejmě, že tam není jenom černo a nedá se tam žít, žije tam spoustu lidí a někteří se dožijí i většího věku, než jinde v republice. To bagatelizuji, ale jinak je to zajímavé město, přehledné a rovné, já tam jezdím ráda. I do Stodolní ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
s těma pozdějšíma nominacama máš pravdu, to je problém. Myslím ale, že kdyby existovala jenom malinká, reálná šance, že Maria bude hrát, určitě by to pořadatelé tlačili do Prahy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nebyl. Mám to tam přes celou republiku... Tak já neříkám, že je tam jenom černo. S tou "začouzenou Ostravou" to samozřejmě byla trochu nadsázka. :) Určitě to je zajímavé město, které má svoje kouzlo... No ale já chci prostě Marušku v Praze! :D
Reagovat
pepin
Stejně si to rozhodnou podle toho jak jim to bude vyhovovat a určitě dají také na přání holek. Ale je to zbytečné, ještě tam nejsou. A také nevím proč by někdo měl brát ohled na nějakou marfušu a vrchol "inteligence" je urážet lidi z Ostravy a okolí. Já být tam odtud tak bych tyhle zaslepence nakopal ......
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši, tady zase někdo nechápe srandu... Musím na tebe výjimečně zareagovat a zeptat se: Na které klinice ti vyoperovali smysl pro humor? :D
Reagovat
Fandina
monty ... tak já zase nechci Márii nikde. Jednak jsem jí viděla když byla tady v Praze na exibici, stála jsem kousek od ní a jednak si přeji finále se Slovenskem.

pepin ... souhlas, nevím, proč by se měl někdo řídit Šarapkou. Jednak tady už byla a vůbec o ní nejde. Jde o úspěch našich holek a obhájení výhry potřetí v řadě a pořadatele a fanoušky zajímá výkon našich holek a přejí jim.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja nevim, ale ve finale snad jeste nejsou....trochu predcasny to ted resit. Ted se soustredme na Italii. Ta Ostrava jeste odklepla neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Finale se Slovenskem by se mi taky libilo, kdyby jsme si mohli vybrat:-) A Sarapovou videt nechci, videla jsem ji na Wimbledonu a to mi bohate stacilo. Jestli to bude v Ostrave nebo v Praze je mi sumak....
Reagovat
pepin
Tak já nevím jak humorně zní věta "Snad nechtějí hnát Marušku do nějaké začouzené Ostravy". To snad zní humorně jen tobě a v rámci tvoji zaslepenosti si schopný urážet i naše, podotýkám České lidi. Měl by si se stydět a ne někomu říkat, že má vyoperovaný mozek. On si každý o tobě udělá obrázek sám, chudáku.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, když ty to čteš buď napůl nebo špatně. To je potom těžké... V závorce jsem napsal, ať si to Ostraváci neberou osobně, tzn. ať si to neberou ve zlém, protože jsem to myslel jako srandu. Jo a neptal jsem se tě na vyoperovaný mozek, ale na smysl pro humor...

No nic, klidně se tady do mě navážej dál. Já to nechám bez odezvy, jako jsem to nechával asi tak půl roku... A co se týče zaslepenosti, tak být tebou bych raději pomlčel. Z každého tvého příspěvku o Mashe je cítit, jak tě strašně štve. To mě opravdu baví. Protože když někdo někoho štve, tak asi něco dělá dobře. :)
Reagovat
Fandina
monty má asi představu, že ty kterým fandí on jsou středobodem světa i ostatním. Omyl, každý máme své středobody světa a své priority.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, takovou představu opravdu nemám... Divím se, že nejste s pepinem manželé. :D
Reagovat
Fandina
Mě někdo štve, tak určitě ne kvůli tomu, že něco dělá dobře, to bych schvalovala a ne mu vytýkala. Zjistila jsem, že někoho nemusím mít ráda, aniž vím proč, prostě mi vadí, ale většinou vím, proč druhému nefandím. Ono u fandění je to jednoduché. Vybereš si toho a toho z nějakých důvodů, dobře hraje, líbí se ti, máš k němu blízko atd.. Takže tomu fandíš a ostatním ne. Přece když bude některá tenistka něco dělat dobře, není důvod jí nefandit. Tvému vysvětlení, že pepina štve Mária, že něco dělá dobře nemá logiku. Podle mě.
Reagovat
pepin
To at má, to mu nikdo nebere, ale at neuráží naše lidi, ty si to kvůli nějaké rusce nezaslouží.
Reagovat
Fandina
monty ... tak to bylo hezké s tím manželem ... úsměv
pepine, co ty na to, že bychom se domluvili?
Reagovat
Fandina
tak se na montyho vykašli. On fandí těm svým a druzí také těm svým. Je jasné, že každý víme proč, tak to tak ber .. úsměv
Reagovat
Fandina
pepin ... ještě dodatek, já ty montyho chvalozpěvy na jeho vyvolené leckdy ani nečtu, je to pořád stejné, ale je to jeho věc a jak říkáš, každý si uděláme obrázek sám, nicky nevyjímaje ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak dobře a budeme to domlouvat tady, aby to každý věděl a všichni o tom měli přehled. Jinak mě nevadí komu kdo fandí, ale nemohu být zticha když někdo uráží naše lidi a pak to maskuje humorem.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Takové to povyšování se druhých, jaké tady předvedl monty, aniž to má reálný a zásadní důvod, to se mi také nelíbí, včetně toho, že to měl být humor, to je opravdu špatně.
Reagovat
tommr
pro web WTA z Katowic:
http://www.wtatennis.com/news/article/3137493/title/klaras-katowice-blog-monday
Reagovat
tommr
ještě připomínám, že Kláře můžete posílat dotazy na odkaz uvedenej přímo u toho blogu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky to Klara napsala. Jsem si rikala na koho tam v publiku pri zapase mluvi a dela obliceje, takze maminka:-) Doufam, ze dojde co nejdal. Jenom skoda, ze dneska nevysilaji ty dve cesky ctyrhry.
Reagovat
Fandina
Pěkné a tři pejskové, tak to by mě zajímalo jací to jsou, ale jinak samozřejmě přeji další výhry a když ještě budou čtyři zápasy, tak i titul. Nejraději bych viděla české finále. Tak Klárko pojď!
Reagovat
tommr
pokud tě zajímá co je to za psy tak napiš Kláře dotaz - jistě ti ráda odpoví ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... to bych mohla, odpovídá emailem, nebo nevíš jak?
Reagovat
tommr
spíš bych čekal odpověd přímo v blogu. Zkus to a uvidíš ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... dala jsem na tebe a napsala tam, tak uvidíme ... úsměv
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=519297198134364&set=a.188526497878104.51345.185199214877499&type=1&theater

Petra také dostala nějaké zvířátko, tak nevím zda to je stejné s Klárkou.
Reagovat
Fandina
tak to opravdu nebude ono ... úsměv. Klárka píše na blogu, že doma mají tři pejsky, tak mě zajímalo, jaké, jestli také tak hezké, jako ona. A dala jsem sem ten text z jejího blogu, jak ho přeložil google překladač, tak alespoň význam tam je, obraty v překladu jsou ale někdy krkolomné. Dám to do příspěvku níže ... úsměv
Reagovat
Fandina
Pondělí 8.4.2013

Ahoj všichni! Je to poprvé, co dělám blog pro webové stránky WTA a těším se na to. Když jsem byla požádána, řekla jsem samozřejmě ano.
Byla jsem velmi spokojená se svými výkony v poslední době. Hrála jsem velmi dobře v Indian Wells a Miami, porazila jsem dvě hráčky top 20 a dosáhla čtvrtého kola na obou turnajích, což bylo opravdu pěkné, a já se opravdu těším na hraní těch turnajů v USA v příštím roce.
Po návratu z Miami jsem měla pár dní volna, které jsem strávila s rodinou a našimi třemi psy. To bylo hezké mít nějaké volno a jen tak relaxovat. Poté, co jsem začala cvičit pomalu na antukových dvorcích a pracovala na mém pohybu antuce, což je samozřejmě něco úplně jiného než na hardcourts!
Odtud jsem přijela do Katovic v sobotu odpoledne autem s mou matkou. Řídila jsem celou dobu, ale moje matka byla velmi nervózní, jak jsem jela :-) vždycky si užívám moje auto, ale občas jezdím docela rychle, což není dobré, já vím :-) Každopádně, myslím, že Katowice je opravdu pěkné město. Je to opravdu historické a romantické - docela podobné Praze, což jsem samozřejmě ráda :-)
Když jsem zjistila, že Katowice se bude hrát na umělé hmotě měla jsem trochu obavy, protože jsem slyšela, že může být velmi kluzká, ale jakmile jsem začal být na tom, jsem překvapená s kvalitou kurtu. Nemůžete říci, že je rozdíl mezi syntetickým hlíny a jílu, a teď, když jsem hrála svůj první zápas na turnaji na to mohu říci, tento kurt je opravdu perfektní.
Když už mluvíme o mém prvním zápase, tak to byl velmi tvrdý oříšek proti Kristýně Plíškové. Podávala velmi dobře v prvním setu, takže jsem měla opravdu velký tlak na mé podání taky, ale nakonec se mi podařilo vyhrát první set v tie-breaku, který mi dal velkou důvěru, a já jsem byla schopen zavřít utkání v setech. Je to vždycky těžké vyhrát svůj první zápas na turnaji, zvláště pokud je to váš první zápas roku na antukových kurtech nebo novém povrchu, ale já se opravdu nyní těším na příští.

Díky za čtení a budu zase zítra!

Mějte dobrou noc :-)

Klara
Reagovat
pepin
Já jsem to nečetl, vycházel jsem z toho co jsi napsala o pejskách.
Reagovat
tommr
tak a máme po nadějích. Ted jde jen o to jestli Petra skončí už v prvním kole nebo jestli zvládne porazit aspon 1-2 soupeřky než vypadne ...
Začínám vážně pochybovat o tom, že se Petra ještě někdy dostane zpátky na úplnej vrchol. Tenis na tý nejvyšší úrovni se prostě nedá dělat když je hráčka neustále zraněná nebo nemocná ...
Reagovat
Fandina
Výkony se vždycky odvíjejí jestli je člověk zdraví nebo není. Že je Petra výkonostně hodně nahoře je jasné, jen jde u ní o to zdraví. Takže Peťulo hodně zdraví a ať se daří. Pojď!
Reagovat
Fandina
Oprava ... jestli je člověk zdráv nebo zdravý ... sorry hrubka
Reagovat
pepin
Hlavně podle všeho nemá kolem sebe team opravdových profesionálů se vším všudy. Top hráčka postavení Petry musí mít pokud chce být na vrcholu stoprocentní zajištění ve všem, počínaje zdravotní péčí, fyzioterapeutem, člověkem přes stravu, kond. trenérem a dalšími. Pokud něco nefunguje nebo jen na půl tak je to špatně. Zajímalo by mě srovnání např. s teamem takové marfuši nebo Sereny. Asi bychom se divili.
Reagovat
Fandina
Když má člověk chatrné zdraví, nepomůže mu nic. Ani svěcená voda. A že je asi Petra mucholapka na choroby už také víme, bohužel. Tak nezbývá přát, aby se to zlepšilo, nebo aby to Petru nelimitovalo hodně. Každý má jiný kořínek, o zdraví Sereny moc nevím, ale tipnu si, že Mária má kořínek zdravý, samozřejmě úrazy mohou při takovémto sportu přijít, ale náchylná na běžná onemocnění anginy dýchací cesta atd. asi mít nebude. To samé si myslím třeba o Rogerovi.
Reagovat
tommr
nevím jestli má Petra okolo sebe tak neschopnej tým nebo jestli je tak extrémně náchylná k nemocem a zraněním. Ve finále to ale vyjde nastejno, protože se to zjevně nijak neřeší a Petra je poslední dva roky víc nemocná než zdravá. Takhle se nikdy na úplnej vrchol nedostane ...
Reagovat
Fandina
obávám se, že Petra je takhle nemocná pořád a od začátku tenisové kariery, ale mě by zajímalo jak víš, že se to neřeší. Děkuji za odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si to představuješ jak Hurvínek válku, člověče.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude nominace na fed cup?
Reagovat
smazaný uživatel
pravděpodobně zítra.. bývá 10 dní před začátkem.. já očekávám nominaci: Petra, Klára, H+H..
Reagovat
tommr
nominace Háček by mě hodně překvapila. Myslím si, že Pála tentokrát Lucku Hradeckou nevezme i kdyby už byla zdravá a nominuje Petru, Kláru, Lucku Šafářovou a Andreu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka Hradecká je týmu už pěkně dlouho a bez přestávky, pochybuji, že když bude ok, tak já Pála nechá doma.. :) Šafářovou nebrat!! Nebudeme spekulovat, uvidíme zítra!
Reagovat
Fandina
Já očekávám Petra Šafi Klárka Andrejka případně staré osvědčené Petra Lucka H+H a Klárka také, tam se pak rozhodne těsně před losem
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenis-kvitova-rozhovor-0sq-/tenis.aspx?c=A130408_191441_tenis_rou
Tak nemějme pořehnaná očekávání.....
Reagovat
petrulinka
Já jsem si říkala, že zvládnout přechod z +40°C do -10°C bude náročné. Vždyť to musí být neskutečný zápřah pro organismus a bohužel ten Petřin se s tím nevyrovnal. Tak teď jen věřit, že Petra alespoň něco uhraje, budu jí fandit. Možná taky proto začíná Petra až ve středu, zřejmě jí to pořadatelé odložili právě kvůli nemoci na poslední možný termín.
Reagovat
Fandina
TAk Peťulo, ať je nemoc definitivně pryč a držím palce, hodně zdraví a pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to je teda blby. Tak Serena byla taky nemocna v Dauha a titul ziskala. Ted zalezi jak hodne byla/je nemocna...nevim, jestli je dobry ji turnaje nastouchat hned po sobe. Preju hodne stesti, alespon par zapasu at da!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud teda si já dobře pamatuju, tak v Dauha vyhrála Azarenka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre:-) tak dosla "alespon" do finale s tou nemoci, co mela. Ja si jen pamatuju, ze byla nejaka pochroumana;-)
Reagovat
kada.tom
i tak si myslím, že minimálně SF udělá, protože jí právě odpadle z cesty Cornetová :-)
Reagovat
tommr
jenže místo Cornetový tam ted bude mít Marticovou se kterou loni v Tokiu dost jednoznačně prohrála. Pokud se tedy Petra do toho čtvrtfinále vůbec dostane ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze zitra zapas s Doi ukaze, jak je na tom Petra se svou formou....
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je Petra po nemoci, tak každý vyhraný zápas bude super, hlavně at je v pořádku na fed cup, ten je teď nejdůležitější. Hodně štěstí a hlavně ZDRAVÍ. Petro, POJĎ! Držím palečky!
Reagovat
kada.tom
to joo, ale myslím, že zrovna proti Cornetový by se jí hrálo hůř, takže uvidíme, zítřejší zápas ukáže jak je na tom :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No řekl bych, že ta Slovenka Schmiedlová není bez šance ani proti Martic, když dneska vypráskala Cornet takovým způsobem... Tipuju, že právě ona dojde do čtvrtfinále.
Reagovat
pepin
Tak nevím, čtrnáct dní o Petře neslyšíme a ted když začíná turnaj tak se objeví, že byla nemocná a že neví jak na tom je. Tak ten team co se o ni stará je asi někde jinde.
Reagovat
Fandina
Podle mě si hlavně Petra myslela, že se vyléčí a bude v pořádku, tak proč o tom mluvit. Zřejmě nemoc ještě trvá, bohužel. Tak to řekla, protože se to nezlepšilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá zpráva je, že jede bez Kotyzy a se sportovním psychologem.. ten jí správně hecne na zápas... a.. uvidíme zítra..
Reagovat
pepin
Ale vem si to, není to první příklad, že celou dobu nic a najednou problém. To, že je Petra asi více chytlavá je možná pravda a nebo také ne a je to odrazem její životosprávy. Proto jsem o tom psal, že u ní se to musí hlídat neustále a po všech stránkách. To také může v podstatě promarodit tři čtvrtě roku. Vem si příklad u dětí. Také máš ty kteří nemarodí a ty kteří jsou náchylní. Tak u těch přece to předcházíme a děláme spoustu opatření, aby k tomu nedošlo.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě je to tak jak píšeš. Je chytlavá nebo životospráva, prostě to tak je, onemocní častěji než druzí a samozřejmě, že si to ona ani nikdo jiný nepřeje. Že se stará o životosprávu přece slyšíme pořád, hlavně je to věcí fyzioterapeuta atd. Nevím, proč se za to na ní zlobit. Někdo je víc nemocný, jiný méně. Netýká se to jen dětí, je to tak i u dospělých. Také bych si přála, aby tyhle problémy neměla a mohla v pohodě hrát tenis a fandům dělat radost. Tak snad se zadaří. Peťi pojď!
Reagovat
VlS
Pepine, už mám děti dávno dospěle, ale pamatuji si dobře, že starší kluk byl nemocnej snad 3x za celý dětství, druhej byl nemocnej snad 10x za rok a mohli jsme dělat opatření, jaký jsme chtěli. Časem se to trochu upravilo ( dost) ale ta základní predispozice k odolnosti nebo opaku prostě existuje a těžko s ní něco dělat. Jistě, existují návody. Omezit únavu, omezit styk s jinými lidmi, tedy napřiklad cestování vlakem, letadlem atd. Ajak chceš jako profesionální sportovec v globálním sportu omezit únavu a cestování? Třeba to Petře není dáno a házet všechno na trenéra a team je dětinská snaha najít za každou cenu viníka. Třeba žádnej není.
Reagovat
pepin
Ale já co píšeš a co tím myslíš tomu rozumím. Já když jsem trénoval a měl jsem tam 25 dětí, tak byl také každý jinak odolný. Mě je jen divné a není to první případ ted u Petry,že se vždy vyklube něco náhle. Přece, že mění kontinenty, podnebí to není nová věc, to absolvují pořád a v podstatě co vím, nebo co se píše tak z té špičky s tím zdravím má největší problémy Petra. Já vím je astmatička, ale proč má někdy problém, třeba v Americe a někdy ne. Proto si myslím zda to mají tak promyšlené, aby těmto výkyvům třeba předcházeli. Ale jinak pochopitelně nevím, jen se prostě domnívám a neházím to na tým kolem Petry, že to asi tak stoprocentně nefunguje.
Reagovat
Fandina
Petra má tyhle nemoci náhle zřejmě pořád a pořád mění kontinenty, co je na okruhu a pořád to řeší, takhle jí přišli na astma. Teď je sledovaná protože je starší a má víc zkušeností a úspěchy, tak o těch jejích problémech víc víme. Ale že se neřeší, tomu bych moc nevěřila. Má takové zdraví a dispozice. Já si pamatuji, že jsem před pár lety přijela k příbuzným na Žatecku, když tam dozrával chmel a pak jsem dostala hnisavou anginu a myslela jsem, že je se mnou konec. A za dva roky se to opakovala. Bylo mi řečeno, že mám alargii na chmel a nic s tím neudělám, jedině se mu vyhýbat. Tak alespoň něco. Jinak jsem zdravá, ale tohle prostě neovlivním.
Reagovat
Mayo
Klára :) to je vono
Reagovat
VlS
Tak Laura znova končí v 1. kole. Jsem zvědavej, kdy se holka zvedne. Má asi taky problém s hlavou.
Reagovat
smazaný uživatel
No, prohrát z mečbolu je prostě smůla... Co se týče turnaje v Katovicích, tak právě Laura mě tam zajímala nejvíc. Takže teď je pro mě ten turnaj mnohem méně zajímavý. Ani jsem tam Lauru neviděl hrát, protože dneska její zápas nebyl na streamu. :(
Reagovat
Fandina
monty ... tak to máš smůlu, že tam nemáš koho sledovat, asi máš hodně málo těm, kterým fandíš ... úsměv
Reagovat
Fandina
monty ... asi máš málo těch, komu fandíš ... oprava
Reagovat
smazaný uživatel
No tak žádná z mých favoritek v Katovicích nehraje. Možná příští rok tam bude Caro... Jo, pořád je tam několik zajímavých hráček. Ale jak říkám, nejvíc mě tam zajímala Laura. Kdybych to měl blízko do Polska a jel se tam podívat (což někteří určitě udělali nebo udělají), tak bych se nejvíc těšil na Lauru.
Reagovat
Fandina
monty ... a proč zrovna Laura? podle mě je dost jiných zajímavých tenistek, ale na druhou stranu, každý máme svůj vkus, své priority.
Reagovat
VlS
Já si myslím, že Lauřiny výkony zase přijdou, tenis určitě hrát umí a asi se musí vypořádat s tlakem očekávání fanoušků a sponzorů. Je to mláďátko, dejme jí čas. Jinak jen poznámka - kdybys primárně fandil tenisu a až sekundárně hráčkám, tak bys tyhle problémy neměl. Pěknej zápas je pěknej zápas, ?t ho hraje kdo chce a z osobní zkušenosti můžu jen říct, že si zápas vychutnám daleko víc, když v něm nehraje objekt mého fandění. Nemám z toho nervy a můžu mlsat na lahůdkáh, ať je zahraje kdo chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a to mě zase nebaví, když nemám komu fandit (nebo aspoň přát). Abych parafrázoval reklamu jedné sázkové kanceláře: Je lepší fandit, než se jen dívat. :) Jinak s tvým pohledem na Lauru souhlasím. Jenom bych ještě dodal, že to je moc hezké mláďátko. :)
Reagovat
VlS
:-D tak otom není spou, navic je Britka a já mám slabost pro vše britské :-)
Reagovat
Fandina
Gratulka Klárce a Karolíně k postupu do druhého kola. Škoda losu, že Kristina narazila na Klárku. Jinak dobře holky a jen tak dál!
Reagovat
Fandina
OT na Slovak sportu vysílaly live ATP Maroko Casablanca čtyřhru Franta Čermák s Mertinakem vyhráli nad nenasezenými Maročany a mě jednak zaujalo, že se to vůbec v telce dávalo a pak, že Čermák hrál v dlouhých kalhotech. To jsem snad ještě nezaznamenala.
Reagovat
horska.kraslice
Prvni kanar v Katovicich je z rakety Karoliny Pliskove. Gratulace.
Reagovat
VlS
asi má taky nemoc českejch holek, po jasně vyhraným 1. setu (6:1) kolapsík ve druhým (3:6) a jasnej 3. set 6:0 na závěr. Gratulka, 30 bodíků je na žebříku a pojď dál.
Reagovat
Fandina
Tak to je možné, nemoc českých holek :-) jinak Kájo, pokud trpíš touto nemocí, hlavně ten rozhodující set vždycky vyhraj, když už. Držím palce Karolíno a pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Bomba nesamovita. Strzal atomovy , blond i zabraklo stestia.

ta polština je super
Reagovat
smazaný uživatel
Taky hezká fotka...
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/321312928647225345/photo/1

Já tu mezírku mezi zubama na Kristině prostě žeru. :D A taky má krásné vlasy. :)
Reagovat
Fandina
monty ... já nejsem tak zdatná v psaní jako ty, ale jedno u tebe naprosto chápu a absolutně jsem s tebou zajedno, že pořád tady obdivuješ nějaké holky, já to tady sice moc nepíši, ale v tomhle ti rozumím, já taky některé kluky tenisty prostě žeru, ať dělám co dělám ... úsměv
Reagovat
VlS
No, aspoň může používat pořádnou dentální niť. Lucka mívala mezírku taky - když se podíváš na fotky pár let zpátky (i když ne tak velkou, Kristina tam nemá mezírku ale vrátka) a asi si to nechala spravit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak na semifinále DC jsou v úvahu haly v Praze a Ostravě + další 2.. je asi nulová šance, že se bude hrát v Českých Budějovicích, co? :((
Reagovat
smazaný uživatel
nebo v Pardubicích :D máme velkou ČEZ arénu :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale v Budějcích je celkem velká a moderní hokejová arena.. ach jo.. takže za se jen v tv :(
Reagovat
smazaný uživatel
No říct o Budvar Areně velká :D Kapacita 4621(na hokej) to je nejmenší hala v extralize.. Jsem taky z jihu, ale ta cesta do Prahy není tak hrozná.. Když to pojmeš jako takový menší výlet, je to celkem cajk! :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale 3x za sebou se mi tam nechce.. já jsem byla na finále FC, ale jen na jednom dni.. zážitek na celej život..
Reagovat
vendulkabendulka
V Budejovicich ze by chtel zit kazdy? Pripomente mi pak ze vam mam vypravet o Budejovich, ale radsi az po jidle..
Reagovat
Titan
Katovice se po profesionální stránce moc nepředvedly. Dva kutry v jedné haly je zajímavé řešení, ale technika zatím zoufalá. Ukazatel přesného aktuálního score jsem v hale neviděl, rychlost podání taky nikde. Televizní výstup score jsem tam zahlédl na krátkou chvíli dvakrát ve dvou různých grafikách. Teď hraje polka a už to, zdá se funguje. Přitom tohle všechno už mohli zkoušet při kvalifikacích. Klárce jsem to přál, i když to byl často boj holek se sebou samými :) Karolína má vyšlápnuto nejen k výhře, ale i k docela sympatickému skóre. Škoda, že první set nebyl kanár, byla by pro změnu historicky první hráčka, která rozezpívala Katovice...:-)
Reagovat
Titan
Tak nakonec Kalolína zazpívala... :-)
Reagovat
tommr
už v prvním kole. Byl jsem trochu na rozpacích, který mám přát víc, ale asi je lepší když postoupila Klára, která má přece jen větší šanci dojít v Katowicích dál. Klára se navíc v případě dobrýho výsledku v Katowicích může posunout až na 19. místo což by bylo její životní maximum. Kláře by k tomu stačil postup do semifinále ... :)
Reagovat
pepin
Tak uvidíme, kam se až dostane, přál bych ji také aspon trošku úspěchu, ale také, známe ji. Karolína zatím dobře vede 4-0. Tak jen tak dál.
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=519280081469409&set=a.188526497878104.51345.185199214877499&type=1&theater

Tak Petra zdraví z Katovic a připomíná nám kdy hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslela, ze ma hrat uz zitra? Takze az ve stredu....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super, pokud hraje až ve středu..:) To ji uvidím naživo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, takže pokud bude chtět Petra vyhrát, bude muset zvládnout 5 zápasů za 5 dnů. To je slušnej zápřah. Tak snad se s nima nebude moc mazlit teda :)
Reagovat
tommr
to myslím není úplně ideální, že Petra začíná až ve středu. Pokud bude postupovat tak nebude mít mezi zápasama žádnou pauzu. Možná, že to ale Petře naopak takhle vyhovuje ... :)
Reagovat
pepin
Já sice také nevím proč hraje až ve středu, ale sama to píše. Na druhou stranu musí být odpočatá, kolik, nejméně 14 dní nehrála a ani tady by snad neměla hrát nějaké vysilující zápasy. Taky si myslím, že by ji to mohlo vyhovovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Také si myslím, že 5 zápasů za 5 dnů by mohla být Petry výhoda.. Petí POJĎ!
Reagovat
horska.kraslice
V Live je napsaná na zítřek v 10.00 hod.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze hraje fakt asi az ve stredu tady kdyz si najedes na Katowice-schedule tak na zitra tam Petra psana neni.
http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?lang=en&ref=www.tennistv.com
Reagovat
horska.kraslice
Ta schedule se mi bohuzel nechce otevrit, ale pokud je to tam psano, melo by to tak platit. Uvidime, jestli to zde na Live jeste neopravi.
Reagovat
horska.kraslice
Stalo se, na Live opraveno. Petra hraje ve stredu.
Reagovat
Elisabeth
čtyřha :) docela dobré české zastoupení :)
http://bnpparibaskatowiceopen.com/upload/files/editor/5161a8d9ccf09.pdf
Reagovat
Astarin
Hlaváčková nehraje debla?
Reagovat
smazaný uživatel
tj zase fotka -_-
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra by měla být nominace na fed cup, ne? Jsem fakt zvědavá kdo bude nominován.. Petra určitě.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
FANYK/HULLU Chci se omluvit. Vím že to tady píšu furt, ale , kde jinde to mohu nabídnout , když ne na tenisovém webu. Chci ,aby stránky byly vidět nevím totiž , kde jinde. Jo jsem i hullu . Bylo mě trapné sem psát stránky i za Fanyk tak jsem si to prostě ňák vymyslel. Teď jse cítím blbě. jinak malá ochutnávka http://tenisnovinky.blog.cz/ :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Udelej lepsi grafiku toho webu. Muze to by zajimave, ale me to na prvni pohled odradi :(
Reagovat
smazaný uživatel
No presne. Z grafickeho hlediska teda nic moc. Z tech fotek jednotlivych hracu az oci prechazeji a kdyz si chci neco precist tak me ty fotky okolo strasne rusi. Mas jich tam moc a jsou nejak spatne naformatovany. Ta hlavicka blogu je teda taky dost nevyrazna a neprehledna.
Reagovat
smazaný uživatel
O grafiku ani tak nejde, ale nedá se dívat na ty pravopisné chyby. Je pěkné, že něco děláš, ale měl by si se snažit, když chceš aby to lidi četli. Nezlob se na mě, ale chyby jako Šfářová prohrála odradí všechny. Člověk, který tam jde poprvé si musí myslet, že ses pokusil o gramatickou recesi, o stylistice radši nemluvit, ale tu gramatiku si hlídej.
Reagovat
smazaný uživatel
Grafika a kompozicni zpracovani toho blogu bylo to prvni, co mne odradilo se dostat vubec k textu....myslim, ze to takhle bude mit vic lidi.
Reagovat
smazaný uživatel
jo o tech hrubkach vim :/ s tou grafikou něco udělám.
Reagovat
VlS
V pohodě, jen to nepřeháněj, když to člověk čte jeden den 5x, tak mi to připadá jak reklama na vložky s křidélky. Když to uděláš pěkně, tak tam lidi budou chodit i bez reklamy, ale je to o tom, jestli jsi schopnej sehnat informace, který nejsou zde, na ATP a WTA nebo na tennis com. Pokud ne, tak to bude jen další webík s přebíranejma informacema a to je o ničem.
Blog by měl být o tom, že tam píšeš svoje názory a viděni tenisu . Proč ne, pak ale vynech tenisportál ze hry. Zde je zajímavá právě široká diskuse, jestli chceš diskutující přetáhnout, tak jsi pytlák Řiha, jestli ne, tak proč to děláš?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist