Češky v Hertogenboschi dohrály, vypadla i Záhlavová-Strýcová

13. 6. 2011, 15:37
Aktuality 0
Českým tenistkám wimbledonská generálka v Hertogenboschi nevyšla. V soutěži už nezbyla ani jedna: po nedělní porážce Kláry Zakopalové dnes vypadla také Barbora Záhlavová-Strýcová, jež podruhé během týdne prohrála s německou soupeřkou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová si svou letošní premiéru na trávě odbyla až dnes, protože minulý týden dala přednost halovému turnaji v Kodani. Na něm ji vyřadila německá soupeřka Mona Barthelová, a další Němka Kristina Barroisová se postarala o rychlé vyřazení české tenistky v Hertogenboschi.

Do utkání lépe vstoupila Záhlavová-Strýcová, která rychle sebrala Barroisové servis a vedla 2-0. Němka, pro níž bylo dnešní utkání první od French Open, ale dlouho za kratší konec netahala. Podání si ihned vzala zpět, za stavu 4-3 brejkla českou soupeřku podruhé a sadu vyhrála 6-3.

Síly na zvrat pak už Záhlavová-Strýcová nenašla. Hned v první hře dalšího setu znovu ztratila servis, za stavu 2-4 pak o něj přišla celkově počtvrté a pro Barroisovou už nebyl problém utkání dotáhnout do vítězného konce.

Padesátá hráčka světového žebříčku Záhlavová-Strýcová se tak dál trápí. Od dubna zaznamenala devátou porážku z posledních deseti zápasů a stále čeká na své první letošní semifinále na turnaji WTA.

Dobré období za sebou nemá ani Italka Flavia Pennettaová, která v minulých týdnech na antuce nevyhrála jediný zápas a na vítězství čekala už téměř čtvrt roku. Výhry se dočkala až dnes proti Ukrajince Aljoně Bondarenkové, kterou porazila dvakrát 6-4.

 

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Barroisová (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:2, Clijstersová (1-Belg.) - Niculescuová (Rum.) 7:5, 7:5, Kuzněcovová (2-Rus.) - Rusová (Niz.) 6:2, 6:4, Wickmayerová (3-Belg.) - Briantiová (It.) 6:4, 6:0, Pennettaová (4-It.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:4, 6:4, Dateová-Krummová (Jap.) - Kirilenková (6-Rus.) 7:6 (7:5), 6:2, Parraová (Šp.) - Robsonová (Brit.) 7:5, 6:3, Dulgheruová (Rum.) - Van Uytvancková (Belg.) 7:5, 7:6 (9:7), Oprandiová (It.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:4, 6:3. 
Čtyřhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová, Zakopalová (4-ČR) - Senogluová, Sfarová (Tur./Tun.) 6:3, 6:7 (4:7), 10:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist