Češky v kvalifikaci na Australian Open propadly

15. 1. 2009, 16:52
Aktuality 0
Nikdo ze sedmi českých tenistů, kteří se dnes v noci postavili na kurt, neuspěl v kvalifikaci na grandslamový Australian Open. Ve druhém kole vypadl Lukáš Dlouhý a hned po prvním zápase skončil boj o účast na grandslamovém turnaji pro všech šest jeho krajanek, které do kvalifikace nastoupily.
Lucie Hradecká

Lukáš Dlouhý byl jedním ze dvou českých tenistů, kteří v mužské kvalifikaci postoupili do druhého kola. To ale pro něj bylo konečné, nad jeho síly byl dvanáctý nasazený Amer Delic. Po prohrané první sadě mohl Dlouhý zápas zdramatizovat, když Američanovi rychle sebral podání, Delic ovšem zvrat v utkání nepřipustil a zvítězil ve dvou setech.

Ve hře o postup tak už zůstává jen Pavel Šnobel, kterého čeká v pátek zápas druhého kola proti Němci Simonu Stadlerovi.

Ještě hůř než čeští tenisté dopadly v kvalifikaci jejich krajanky: do bojů o hlavní soutěž jich zasáhlo šest a všechny si po úvodním kole balí kufry.

Nejblíže postupu byla čtvrtá nasazená Lucie Hradecká, která nastupovala do zápasu s Ruskou Ivanovovou s příznivou bilancí. Hradecká také začala lépe a vyhrála úvodní sadu, druhý set ale získala hladce Ivanovová, která v rozhodující sadě dotáhla zápas k vítězství.

Ostatní Češky neuhrály v Melbourne ani set. Zuzana Ondrášková získala v souboji s izraelskou veteránkou Tziporou Obzilerovou jediný game, Tereza Hladíková nestačila na Rusku Panovovou, ve dvou setech prohrála i Eva Hrdinová se Slovenkou Wienerovou, Renata Voráčová skončila na raketě šesté nasazené Varvary Lepčenkovové a Sandra Záhlavová podlehla Britce Katie O'Brianové 5-7 3-6.

Výsledky - kvalifikace Australian Open:
Muži - 2. kolo:
Delic (12-USA) - Dlouhý (ČR) 6:3, 7:5.

Ženy - 1. kolo:
Ivanovová (Rus.) - Hradecká (4-ČR) 5:7, 6:1, 6:3, Panovová (Rus.) - Hladíková (ČR) 6:2, 6:3, Wienerová (Slov.) - Hrdinová (ČR) 6:4, 6:3, Lepčenkovová (USA) - Voráčová (ČR) 6:3, 6:1, O'Brianová (VB) - Záhlavová (ČR) 7:5, 6:3, Obzilerová (Izr.) - Ondrášková (ČR) 6:1, 6:0.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist