Češky v Miami dohrály, vypadla i Šafářová

29. 3. 2010, 00:52
Aktuality 4
V Miami dohrála v soutěži žen i poslední česká tenistka. Lucie Šafářová v boji o osmifinále podlehla čtvrté nasazené Bělorusce Azarenkové 4-6 a 2-6.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová doplatila v souboji s Azarenkovou především na slabší druhé podání, které Běloruska trestala. Česká tenistka po něm za celý zápas uhrála pouhé tři výměny a i když ve druhém setu konečně dokázala Azarenkové sebrat podání, soupeřka jí prorazila servis hned třikrát.

Čtvrtá nasazená hráčka si tak za sedmdesát minut zajistila účast mezi nejlepší šestnáctkou. V ní Azarenkovou čeká bývalá světová jednička Kim Clijstersová. Belgičanka se v Miami ukazuje ve fantastické formě: v úvodním utkání smetla Petru Kvitovou dvakrát 6-1 a proti Izraelce Shahar Peerové si vedla dokonce ještě lépe. Sedmnáctou nasazenou hráčku ani jednou nepustila k brejkbolu, zatímco jí sama pětkrát sebrala podání, a za pouhých 50 minut ji deklasovala 6-0 6-1.

Šestadvacetiletá Clijstersová, která na Floridě zvítězila před pěti lety, není jedinou Belgičankou, které se v Key Biscaine letos daří. Do osmifinále se dostala také Yanina Wickmayerová a krátce po Clijstersové si účast v nejlepší šestnáctce vybojovala rovněž Justine Heninová.

Bývalá světová jednička neměl tak jednoduchou práci jako Clijstersová, Slovenka Dominika Cibulková jí totiž kladla odpor v obou sadách. V obou dokázala dvakrát vyzrát na podání Heninové, která si ale na příjmu vedle ještě lépe, a tři brejky v každém setu pro ni znamenaly vítězství 6-4 6-4.

Výsledky - Miami - ženy (tvrdý povrch, dotace 4.500.000 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Azarenková (4-Běl.) - Šafářová (ČR) 6:4, 6:2, Wozniacká (2-Dán.) - Kirilenková (32-Rus.) 1:6, 6:1, 6:4, Stosurová (9-Austr.) - Razzanová (Fr.) 4:6, 7:5, 6:1, Zvonarevová (11-Rus.) - Erraniová (It.) 6:2, 6:3, Clijstersová (14-Belg.) - Peerová (17-Izr.) 6:0, 6:1, Pavljučenkovová (22-Rus.) - Schiavoneová (15-It.) 7:5, 6:3, Heninová (Bel.) - Cibulková (26-Slov.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Coinová, Kingová (Fr./USA) - Jansová, Uhlířová (Pol./ČR) 6:4, 6:2.

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Brozi odborniku, tak neco napis, ne...Proc zase drzis hubu?:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko, nevadí, za daného rozlosování to dál asi nešlo. Přeju hodně zdaru do budoucna! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je bomba a myslim, že svojí hrou by měla být mezi top 5.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel nevyšlo.že se Viki psychicky složila z toho, že musí obhajovat lonské prvenstvi. Ale asi ji Lucka hodně pomohla. No co už, jsme na to zvyklí, že naše holky jedou brzy domů.Další kolo to bude jiné kafčo. Kim hraje zatím brutálně dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist