Češky v prvním kole kvalifikace na antuce v pražské Stromovce zářily

29. 4. 2017, 19:54
Aktuality 12
WTA PRAHA - Prvním kolem kvalifikace antukového turnaje WTA v Praze prošlo šest českých tenistek, tedy maximální možný počet. Těžkému losu navzdory. Z mečbolů postoupila Tereza Smitková, nasazenou jedničku vyřadila Lucie Hradecká, cenné skalpy získaly šestnáctiletá Karolína Beránková a Tereza Martincová, roli favoritky potvrdila Denisa Allertová a v souboji domácích hráček uspěla Anastasia Zarycká, jež má české občanství teprve pár týdnů.

O největší překvapení se postarala Karolína Beránková. Teprve šestnáctiletá juniorka hrála kvalifikaci turnaje žen potřetí v kariéře (a opět v Praze) a do zápasu proti bývalé světové šestnáctce Virginii Razzanové šla jako velký outsider.

Česká naděje se ale známého jména nezalekla a o sedmnáct let starší Francouzku, jež je aktuálně 165. hráčkou světa, zdolala v utkání přerušeném dešťovou přeháňkou 5-7 6-3 6-3. V rozhodujícím dějství přitom prohrávala 0-3.

Ve druhém kole si Beránková zahraje se svou mnohem slavnější krajankou Lucií Hradeckou, která uspěla rovněž v třísetovém duelu proti papírové favoritce. Zkušená kvalifikacemi ostřílená Češka vyřadila nejvýše nasazenou Japonku Risu Ozakiovou, kterou zdolala 6-4 5-7 6-2.

Obrat se povedl také Tereze Smitkové. Proti Britce Heather Watsonové sice získala první set a ve třetí sadě vedla 3-1, ale náskok ani jednou neudržela a za stavu 4-5 čelila dvěma mečbolům. Oba však odvrátila a nad bývalou 38. hráčkou světa zvítězila po boji 7-6 1-6 7-5. Ve druhém kole narazí na druhou nasazenou Rusku Vichljancevovou.

Do 2. kola postoupila i Denisa Allertová, která přehrála 6-4 6-1 Bulharku Isabellu Shinikovovou. V dalším zápase ji čeká Ruska Kalinská.

V české souboji dvou hráček startujících na divokou kartu zvítězila Anastasia Zarycká. Devatenáctiletá tenistka s ukrajinskými kořeny, jež získala české občanství teprve tento měsíc, porazila 3-6 6-1 6-4 Moniku Killnarovou. O postup do 3. kola si zahraje s Kolumbijkou Marianou Duqueovou Marinovou.

Jako poslední - šestá v pořadí - uspěla Tereza Martincová, která za hodinu hry smetla 6-3 6-1 Aliaksandru Sasnovičovou. Favorizovanou Bělorusku, jež letos dovedla svou zemi do finále Fed Cupu. Martincová tak přerušila sérii pěti porážek v zápasech hraných ve své rodné Praze. Ve druhém kole vyzve Rumunku Bogdanovou.

Hlavní soutěž má zatím jistou šest českých tenisek, které se dnes dozvěděly los. A další - maximálně tři - je mohou doplnit ještě z kvalifikace.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky českých tenistek (29. 04. 2017)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Hradecká (ČR) - Ozakiová (1-Jap.) 6-4 5-7 6-2
Martincová (ČR) - Sasnovičová (6-Běl.) 6-3 6-1
Allertová (8-ČR) - Shinikovová (Bulh.) 6-4 6-1
Smitková (ČR) - Watsonová (Brit.) 7-6(3) 1-6 7-5
Beránková (ČR) - Razzanová (Fr.) 5-7 6-3 6-3
Zarycká (ČR) - Kilnarová (ČR) 3-6 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Enterprise
Karolíno, zjišťovala jste si něco o soupeřce (Virginie Razzano), která vás čekala v první kole ?

Jo, koukala jsem se včera na youtube a jako první mi vyskočilo video jak v roce 2012 hrála se Serenou Williams (první kolo French Open) a to mi moc sebevědomí nedodalo, když jí porazila :-)
Reagovat
Fandina
:-)) zato teď, když jí porazila, tak jí to se sebevědomím může pomoci :-))
Reagovat
Enterprise
Dnes večer se bude určitě podívat na youtube na záznamy zápasů Lucky Hradecké z Madridu z roku 2012, kde porazila Petru Kvitovou, Ekaterinu Makarovou a Samanthu Stosur. V semifinále turnaje ale Serena Lucku porazila, takže se může alespoň utěšovat, že jí teď čeká o něco lehčí soupeřka :-)
Reagovat
Fandina
Jj, na ten zápas se Serenou si moc dobře pamatuji, první set byl nadějný, ale ve druhém už to byla jednoznačná záležitost Sereny.
Reagovat
Enterprise
Já si akorát pamatuji, když dva nebo tři roky zpátky porazila Petra Serenu po krásném boji ve finále turnaje.
Reagovat
Enterprise
Tak to nakonec bylo semifinále 2015, ale Petra tehdy Serenu neskutečně drtila.
Reagovat
Fandina
Jj, Petra potom ve finále porazila Kuznětsovou. A tu Serenu opravdu přehrála. To byl pěkný mač. A Hráďa tenkrát v roce 2012 v Madridu porazila Petru a to jsem neviděla, protože na Štvanici se hrál nějaký challenger možná i ITF holek a já tam tenkrát byla a to, že Hráďa porazila Petru jsem slyšela od číšníka v restauraci. Petra rok předtím Madrid vyhrála a teď tohle. A dál si pamatuji, že to bylo ten rok, co se hrálo v Madridu na modré antuce a celý turnaj v tom roce pak Serena vyhrála. S Hráďou to myslím bylo semifinále.
Reagovat
EllNino
ten zápas Petry s Luckou k vidění tenkrát nebyl ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to už si nepamatuji, ale pamatuji si, že předtím v Extralize v prosinci 2011, Hráďa také porazila Petru a to dávala ČT a pak hrály Petra s Šafi debla proti Hrádě s Ivet Benešovou a porazily je, takže bod pro Prostějov, který Petra ztratila byl zpět.
Reagovat
EllNino
No zápas s Petrou k vidění nebyl, ostatní si najde :D
Reagovat
tommr
s ohledem na těžkej los jsem čekal postup 1-2 hráček a to že postoupí všech šest by mě ani ve snu nenapadlo. Obzváště cenný jsou výhry Terezy Smitkový, Lucky Hradecký, Terezy Martincový a Karolíny Beránkový ...
Zítřejší zápasy našich si určitě nenechám ujít i kdyby mělo bejt zase tak mizerný počasí jako dneska. Zajímavý boje slibujou hlavně zápasy Denisy Allertový, Terezy Martincový a Terezy Smitkový. Zvědavej jsem i na Karolínu Beránkovou, kterou jsem ještě nikdy neviděl a na "novou" českou hráčku Zaryckou ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Opravdu moc pěkný první den turnaje :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist