Češky v Taškentu dohrály: Ve druhém kole vypadly loňská vítězka Kr. Plíšková, Allertová i Vondroušová

27. 9. 2017, 13:02
Aktuality 10
WTA TAŠKENT - Český tenis dnes zažil na turnaji WTA International v uzbeckém Taškentu černý den. Ve druhém kole dvouhry skončily všechny tři české zástupkyně. Obhájkyně titulu Kristýna Plíšková po nevyužití setbolů prohrála s Kurumi Naraovou, Denisa Allertová nepřekvapila proti nasazené dvojce Timee Babosové a Markéta Vondroušová prohrála téměř tříhodinovou bitvu se Stefanií Vögeleovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková titul na turnaji WTA International v Taškentu neobhájí. Nasazená jednička po vydřené výhře nad Su-Wei Hsieh skončila ve druhém kole, když po nevyužití tří setbolů prohrála 6-7(5) 1-6 se 109. hráčkou světa Kurumi Naraovou, která jí oplatila loňskou porážku právě z uzbeckého podniku.

Česká favoritka v prvním setu dlouho tahala za kratší konec a celkem dvakrát musela dotahovat manko brejku. Z 2-4 dokázala otočit skóre na 5-4 a na returnu měla tři setboly v řadě. Ani jeden ale neproměnila, těsně prohrála zkrácenou hru a ve druhé sadě po odevzdaném výkonu vyhrála jen sedm výměn.

Plíšková se ze 41. místa žebříčku kvůli brzkému vypadnutí propadne až do šesté desítky. Čtvrtfinále na okruhu WTA si naposledy zahrála na konci června na trávě na Mallorce. V Asii startovala již na třetí akci. Ve druhém kole v Tokiu překvapivě nestačila na Japonku Katóovou a v Soulu hned v prvním zápase na domácí Na-Lae Han.

Naraová si o semifinále zahraje s Katerynou Bondarenkovou, jež po setech 6-4 7-5 vyřadila loňskou finalistku Nao Hibinovou. S Ukrajinkou se střetne poprvé.

Do bojů o postup do čtvrtfinále se zapojila také Denisa AllertováČeská tenistka prohrála dvakrát 3-6 s druhou nasazenou Timeou Babosovou, neobhájí tak loňské semifinále a v žebříčku WTA může vypadnout z první stovky.

Allertová se v úvodním dějství nedostala k žádnému brejkbolu a dvakrát si prohrála podání. Druhou sadu sice odstartovala rychlým brejkem, nicméně o ten hned přišla a přestože dokázala s Maďarkou dlouho držet krok, koncovku nezvládla. V osmém gamu ztratila čistou hrou servis a Babosová poté utkání dopodávala, když využila třetí mečbol.

Kristýna Plíšková titul v Taškentu neobhájí; © Tashkent Tennis FB

Do čtvrtfinále v Taškentu neprošla ani Markéta Vondroušová. Osmnáctiletá česká naděje prohrála téměř tříhodinovou bitvu s vracející se Stefanií Vögeleovou. Švýcarce, která bude další soupeřkou Babosové, s níž má vyrovnanou bilanci, po velkém boji podlehla 6-7(8) 6-4 5-7.

Vondroušová si nedokázala v prvních třech servisových gamech ani jednou udržet podání. Zabrala až za stavu 2-5. V deváté hře odvrátila dva setboly a nakonec si vynutila tie-break. V něm měla navrch Švýcarka, jež po velkém boji využila až osmý setbol a zkrácenou hru získala poměrem 10-8.

Problémy české tenistky na servisu pokračovaly i ve druhé sadě. Vondroušová však zlepšila return a tentokrát měla navrch. Díky tomu, že udržela o jedno podání navíc, se nakonec radovala ze zisku druhého setu, který dohromady nabídl sedm brejků.

V rozhodujícím dějství ovšem znovu tahala za kratší konec. První manko brejku dokázala zlikvidovat a nakonec i to druhé, přestože musela odvracet mečbol. V koncovce ale byla jasně lepší Vögeleová. Vondroušovou v jedenáctém gamu brejkla čistou hrou a v následující hře utkání bez problémů dopodávala.

Vögeleová se na kurty po doléčení zranění vrátila letos v srpnu a na prvních pěti turnajích vyhrála jediný zápas. Čtvrtfinále taškentského podniku si zahraje stejně jako loni a celkově počtvrté v kariéře. Do semifinále se nikdy předtím nedostala.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 226.750 dolarů
středeční výsledky (27. 9. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Naraová (Jap.) - Kr. Plíšková (1-ČR) 7-6(5) 6-1
Babosová (2-Maď.) - Allertová (ČR) 6-3 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Vondroušová (5-ČR) 7-6(8) 4-6 7-5
Sabalenková (Běl.) - Mariaová (3-Něm.) 6-3 7-5
Kruničová (6-Srb.) - Čepelová (SR) 6-2 1-6 6-3
K. Bondarenková (Ukr.) - Hibinová (7-Jap.) 6-4 7-5
Kozlovová (Ukr.) - Alexandrovová (8-Rus.) 6-2 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-0
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Adamczaková/Cabreraová (Austr.) 6-4 2-6 10-6
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
vrabejka
Podle očekávání
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/hrac/vismane/

To si snad dělá srandu! S timhle prohrát?
Reagovat
EllNino
a co když to bude stejnej talent jako třeba její krajanka, co letos vyhrála GS ? ...
Reagovat
Frick
Jsem si rvali vlasy kvůli tomu, že neudržela vedení 1:0 na sety a připravovala se tim o nějaká zajímavá a cenná vítězství.

Nyní se doslova ztrapňuje prohrami s hráčkami mimo TOP 100...
Reagovat
Jabadu
Co doma k slávě stačí, svět ještě neomráčí.

(I.A. Krylov)
:-)
Reagovat
tommr
před úplnou katastrofou zachránila dneska naše v Tashkentu aspoň Andrea i když i ta měla spolu s Babosovou namále a musely výhru nad "drzejma" mladoškama vydřít až v STB ...
Reagovat
SubOptikT
Adamczak je ročník 1983 :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Taková malá kulturní vložka :) https://i.imgur.com/4TzR41d.jpg
Reagovat
EllNino
Denisa favoritkou nebyla, ale určitě se Timea dala potrápit více ... takhle to do stovky na konci roku neudrží ...

Týnu nemá cenu komentovat, ta hrát nechce, zbytečně vyhazuje body oknem, co by chtěla víc než slaě obsazené Internationaly na rychlých površích v Asii ? ... no nic ...

Maky má před sebou celou karieru, už se na to letos vykašli, nežeň přes závit, doleč problémy se zády, srovnej si hlavu a v lednu na to vlítni s čistým štítem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, moc nechybělo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist