Český válec Kvitová získala přes novou světovou jedničku Clijstersovou nejcennější titul!

13. 2. 2011, 15:44
Aktuality 71
WTA PAŘÍŽ - Petra Kvitová přidává jeden skvělý výsledek za druhým. Teprve dvacetiletá česká tenistka vyhrála turnaj v pařížské hale, kde v dnešním finále porazila agresivní hrou ve dvou setech nastávající světovou jedničku Kim Clijstersovou a připsala si už třetí titul. Letos tak vyhrála už 16. ze sedmnácti utkání.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová začala finálové střetnutí nebojácně. Kim Clijstersové, jež se zítra posune do čela světového žebříčku, vzala hned v první hře servis. 'Krádež' podání sice nepotvrdila, brejk z pátého gamu však už nepustila a první set vyhrála za pouhých 28 minut 6-4.

Česká tenistka favorizovanou Belgičanku přetlačovala vítěznými údery, kterých si jen během úvodních šesti her připsala deset proti třem soupeřčiným.

Druhé dějství začalo stejně jako to první. Tedy nepotvrzeným brejkem Kvitové, která ale znovu dokázala uspět na returnu v sedmé hře. Tím čtyřnásobnou grandslamovou vítězku definitivně zlomila, následně získala i další dva gamy a vítězným forhendem proměnila druhý mečbol. 

Po rovné hodině hry si tak připsala velmi cenné vítězství, když vyhrála 6-4 a 6-3 nad současnou světovou dvojkou, jež měla navíc již před zápasem jisté, že od pondělí bude ženskému tenisu vládnout. Světovou jedničku Kvitová už jednou porazila - v roce 2009 na US Open ztroskotala na české tenistce Ruska Dinara Safinová.

Kvitová v zápase nasázela 10 es, proměnila pět z deseti brejkbolů a Clijstersové, s níž loni ve dvou zápasech uhrála dohromady jen pět her, udělila lekci z vítězných úderů, které trefovala od začátku zápasu do konce.

"Porazila jsem Kim, novou světovou jedničku, takže jsem nadšená nejen z titulu. Dvakrát jsem s ní prohrála a teď ji konečně porazila a je to o to hezčí, že je jedničkou," radovala se Kvitová. "Hrála jsem výborně a doufám, že v tom budu pokračovat i na dalších turnajích," dodala.

Profil Petry Kvitové:
Datum a místo narození: 8. března 1990, Bílovec
Výška a váha: 183 cm, 70 kg
Pořadí v žebříčku WTA: 18. místo
Nejlepší umístění v žebříčku WTA: 18. místo (od ledna 2011)
Největší úspěchy: vítězka tří turnajů WTA (Hobart 2009, Brisbane 2011, Paříž 2011), semifinalistka Wimbledonu 2010
Ocenění: nováček roku na okruhu WTA 2010
Trenér: David Kotyza
Ostatní: vyznavačka útočného stylu od základní čáry, hraje levou rukou; profesionálkou od roku 2006; aktuálně nejlepší česká hráčka před Lucií Šafářovou, opora fedcupového týmu, s kterým před týdnem postoupila do semifinále soutěže; na odměnách si zatím vydělala přes milion dolarů; jejím dětským idolem byla Martina Navrátilová, nyní obdivuje Rogera Federera; jako své koníčky uvádí volejbal, basketbal a kino.

Kvitová se posune už na 14. místo
Teprve dvacetiletá rodačka z Bílovce k triumfům z Hobartu 2009 a Brisbane 2011 přidala ten nejcennější z podniku kategorie Premier, za který získá šek na více než sto tisíc dolarů a do žebříčku si připíše 470 bodů. Díky nim se posune už na 14. místo.

Nyní by sice měla odletět do Dubaje obhajovat body za loňské semifinále z Memphisu, pak už však až do Wimbledonu, kde loni hrála semifinále, o příliš bodů nepřijde. Reálně tak může atakovat první světovou desítku, na kterou bude ztrácet zhruba pouze čtyři sta bodů.

Ve Spojených arabských emirátech, kam míří osm z deseti hráček top 10, je pro vítězku připraveno 900 bodů. Například za semifinále 395. Česká naděje, jež bude třináctou nasazenou, zahájí proti Japonce Moritaové. Ve třetím kole by mohla narazit na čerstvě sesazenou jedničkou Wozniackou.

České a čs. vítězky turnajů WTA:
167 - Martina Navrátilová, 
27 - Hana Mandlíková,
24 - Jana Novotná,
13 - Regina Maršíková,
10 - Helena Suková,
6 - Nicole Vaidišová,
4 - Lucie Šafářová,
3 - Radka Zrubáková, Petra Kvitová,
2 - Radka Bobková, Klára Koukalová, Iveta Benešová,
1 - Petra Langrová, Eva Švíglerová, Ludmila Richterová, Květa Peschkeová, Daniela Bedáňová, Adriana Gerši.

Paříž příslibem pro Fed Cup
Letos po triumfu v Brisbane, čtvrtfinále na Australian Open a zisku dvou bodů ve čtvrtfinále Fed Cupu proti Slovenkám má Kvitová na kontě už 16 vítězství a pouze jedinou porážku, kterou ji v Melbourne připravila Ruska Zvonarevová. V této sezoně je tak zatím nejúspěšnější tenistkou. Šestnáct výher má letos na kontě již jen právě Clijstersová, jež však 'už' podruhé prohrála.

Úspěch Kvitové na turnaji ve francouzské metropoli je navíc příslibem pro semifinále Fed Cupu, ve kterém budou české tenistky v dubnu hrát o finále v Belgii. Kvitová totiž tento týden porazila jak belgickou jedničku Clijstersovou, tak dvojku Wickmayerovou. 

Nejvíce starostí měla česká jednička na cestě za titulem ve druhém kole proti krajance Záhlavové-Strýcové, proti které čelila mečbolu a postoupila až po třech hodinách a čtrnácti minutách. Následně zvládla i třísetovou bitvu s Wickmayerovou, se kterou byla dva míčky od vyřazení. V Paříži tak jen potvrdila, že má za sebou skvělou zimní přípravu.

V Paříži se českým tenistkám daří, v letech 2007 a 2010 byla ve finále i Lucie Šafářová.

 

- WTA PREMIER PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 618.000 dolarů) -
nedělní výsledky (13. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Kvitová (4-ČR) - Clijstersová (1-Belg.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (3-USA) - Duševinová/Makarovová (Rus.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro porovnání rozpis u Wozniacki. Je vidět jasný rozdíl. Má mnohem míň totálních výpadků než Kvitová. V nepočítané rezervě jí visí dokonce dva turnaje po 125 bodech.
Její problém pro následující turnaje je zřejmý. K tomu, aby aspoň o něco málo zvýšila svůj bodový součet, musí na dalších turnajích uhrát víc než 125 (resp. 200) bodů. V Dubaji to znamená aspoň čtvrtfinále za 225 bodů. Pokud uhraje jen 2.-3. kolo, nepolepší si ani o 1 bod !!!

Dubaj - 125 (3R)
Indian Wells - 700 (F)
Miami - 250 (QF)
Ponte Vedra - 280 (W)
Charleston - 200 (SF)
Madrid - 80 (2R)
Roland Garros - 500 (QF)
Wimbledon - 280 (4R)
Kodaň - 280 (W)
Montreal - 900 (W)
New Haven - 470 (W)
US Open - 900 (SF)
Tokio - 900 (W)
Peking - 1000 (W)
Doha - 890 (F)
Australian Open - 900 (SF)

Aktuálně se jí do žebříčku nepočítá 6 turnajů:

Stuttgart - 1 (2R)
Řím - 125 (3R)
Varšava - 120 (QF)
Eastbourne - 1 (1R)
Cincinnati - 125 (3R)
Sydney - 1 (2R)

Poznámka:
Clijsters má v rankingu 14 turnajů (z toho tři nuly za vynechané RG, Madrid a Peking), Paříž je patnáctý. Ještě případný 16. turnaj by se jí plně počítal. Ten ovšem zatím nehrozí, protože za rok hraje velmi malý počet turnajů.
Reagovat
a.magerova
Se omlouvám (sem to nepatří), ale teď jsem dokoukala na Martinu Sáblíkovou a bronz i když spadla no klobouk dolůůůů, gratuluji !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Clijsters sice slavila, že je světovou jedničkou ale otázka je jak dlouho tam vydrží... jen aby to nebylo jen do příštího pondělí...
Reagovat
smazaný uživatel
skott je asi poslední člověk, který tu potřebuje ban, ty lopato jedna:). Možná byl k tobě trochu nevybíravý, ale pravdu má v každém případě...

Já bych naopak rád znal názor znalce WTA okruhu (bez nadsázky, jeden z mála tady) na Petřinu budoucnost... podle mě se nedá srovnávat s Šafářkou, i když vím, že jsi to tak asi nemyslel. Mentální výbava je u Kvitové (v poslední době) přece jen lepší, Lucka pravidelně prohrává třísetové zápasy. Obě jsou sice levačky, ale Petřin servis je účinnější, ne? Já teda nechci rozšiřovat řady předčasných optimistů (a jsem taky trochu smutný z toho, že Kim prohrála:(, ale podle mě jsou její vyhlídky dobré - zvláště s odchodem Justine, blízkým koncem Kim a postupným (i když ještě uvidíme) departem černých sester... ne, že by měla být n. 1. - pořád tu máme Věrku, Wozniacki, Sammy... ale vážně si nemyslím, že půjde o další Šafářku, Benešovou atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Sprostě nadává a ty ho budeš ješta bránit? To je od tebe skutečně odporné. Měl by ses nad sebou zamyslet.
Reagovat
smazaný uživatel
"trotl" není tak hrozné... ano, říkám, nevybíravě, ale pravdivě, víc ti k tomu nemůžu říct, protože to buď nechceš nebo nejsi schopný pochopit. Tahle diskuze nemá smysl, kašli na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Neumíš se chovat.
Reagovat
a.magerova
Souhlas, taky si myslím, že zrovna skott je zde hodně užitečný a na jeho názory se vždy těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, já tento tenisový portál navštěvuji prakticky denně a také si myslím, že názory skotta jsou jedny z nejlepších a když od něj vidím některý příspěvek, tak ho málokdy vynechám :-) Jde vidět, že má skott o tenisu více než přehled.
Lopatu43 neberte vážně, je více než mdlého rozumu..
Reagovat
smazaný uživatel
to se nedivím že spolu všichni tak pěkně souhlasíte, když máte všichni stejnou IP ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Jinak skott tady patri k tem nejslusnejsim. Moc se nezapojuje do ostrych debat a do slovnich "valek", ale jeho komentare se tykaji tenisu, takze oznacit jej za nekoho, kdo by mel dostat ban, je uplne mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ban dostal za ty sprostý nadávky. jednoznačně si to zasloužil. Není normální reagovat na normální příspěvěk takto vulgárně a to bez jakýhokoliv vyprovokování...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne, jak ty tady ostatni slovne napadas pokazde, kdyz se ti na jejich komentarich neco nezda, to je normalni...
Reagovat
skott
napisu odpoved radsi sem nez dolu pod ¨lopatu¨...
S oznacenim znalce bych neplytval, ja jsem jenom dlouholetej fanousek zenskeho tenisu:-) Jsou tady (nebo spis byli, protoze uz moc neprispivaji) jini tenisovi odbornici nez ja.
Petru mam rad a tak me tesi, ze vetsina z toho, co jsem tu o ni kdy psal, se pomalu potvrdilo nebo potvrzuje...Vsechno podstatny bylo tady na TP v rozhovorech s Davidem Kotyzou viz. clanek vedle.Muj nazor je stale stejny jako pred nejakymi dvema roky, kdy jsem rikal, ze je Petra jedina nase soucasna tenistka s potencialem na GS a na tom se nic nemeni, protoze je prototyp moderni hracky.Co by za to prave Iveta dala, kdyby mela ji parametry a sebevedomi...Stejne tak souhlasim, ze Petra ma rada dulezite zapasy na velkych kurtech, kde je hodne lidi.Proto jsem ji vzdycky chvalil jako fedcupovou leaderku.
Se Safarovou jsem ji nesrovnaval, to mas pravdu.Byla to ciste narazka na jeji lonske finale v Parizi a nesmysly jako Top 5 atd.Podobne to bylo treba se Zakopalovou po Kodani a Soulu:)
Jinak tady v ankete jsem volil jenom Top 20 letos (mysleno bliz k desitce nez dvacitce).Hodne ukaze antuka, jeji nejhorsi povrch, ale bez vysledku na ni tezko na konci roku bude vys.Na prvni misto to neni dokud budou hrat Serena s Clijsters dostatek turnaju.To plati ale i pro jine hracky.
Reagovat
skott
hm, tak nic spatny tlacitko reagovat:-)
Reagovat
skott
jinak samozrejme dik, jak Dumcovi tak ostatnim - Tonus, mag. i armstrongovi...
Reagovat
smazaný uživatel
my taky dekujeme, NEODCHAZEJ(TE).... a tyhle slova jsou prijemny osvezeni, Petra je prece Moravanda, ne Ruska ...... :-)
Snad mi tlacitko "reagovat" vyjde spravne i v tuhle pozdni hodinu.....
Reagovat
skott
Kvuli banu?To snad ne:)) S adminem jsem si tady uz pred casem par vzkazu vymenil a vim, ze ma o zdejsi diskuzi dobry prehled.Lopata je moc maly pan na to, aby tady komukoliv zaridil ban.V jeho pripade byl i ¨trotl¨ jeste pochvala.
Tenistka urcite nemusi byt Ruska, abych ji mel rad;-)
Reagovat
a.magerova
Jen tak dál :-))

P.S. Teda ten "Pohár pro vítězku" je víc než zvláštní :-(( ,ale zase prostorově nezabere mnoho místa :-))
Reagovat
misoSK
Uspesny tyzden pre cesky a slovensky zensky tenis, az mi prijde aka smola ze sme vo Fed cupe na seba narazili uz v 1.kole...A taktiez som zvedavy ako zvladne ci uz Daniela alebo Petra presun do SAE, na prve kolo maju obe dost nevyspitatelne superky
Reagovat
smazaný uživatel
kopnete nekdo prosim toho lopatu do prdele,to je odbornik asi tak na 2 veci,vsichni vime na jaky,hlavne ze tu v cera mlel,budme realiste,na Clijsters kvitova vubec nema,a vlastne porad tu mele kraviny a seretu lidi,ty si fakt lopata kluku.ooooooooo
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni to tu pochopili. Jen ty si tak hloupý a nepoznal jsi to. Nepoznáš kdy někdo něco říká vážně a nebo kdy se naopak snaží něco zakřiknout. Jsi jen trouba, který svět vidí příliš jednoduše. Ale všechno je daleko složitější.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby náhodou Petra prohrála, tak by jsi předpokládám psal, jak jsi to očekával, že jsi to hned věděl, že prohraje, stejně jako tomu bylo nejednou i v případě Tomáše Berdycha. Tvé příspěvky se opravdu nedají číst a to jsem dost benevolentní člověk, sorry...
Reagovat
smazaný uživatel
lžeš. Kdo lže ten i krade. Ty zloději!
Reagovat
smazaný uživatel
lopato, lopato...hlavně že to tu všichni pochopili...najdi mě 3 lidi, kteří to pochopili, pak si budu myslet, že jsi trochu i normální člověk...
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mám Obamu, jak se zkoncentruje na 1.zápas.Přece jen tam poletí na poslední chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak. snad ta Japonka to moc neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
že Obamu XD
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček je každý týden ke stažení na http://www.wtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf

2887 bodů v zítřejším žebříčku je součet bodů z těchto 16 turnajů:

Memphis - 130 (SF)
Indian Wells - 50 (2R)
Miami - 50 (2R)
Řím - 70 (2R)
Madrid - 30 (1R+Q)
Roland Garros - 5 (1R)
Wimbledon - 900 (SF)
Montreal - 1 (1R)
US Open - 160 (3R)
Tokio - 1 (1R)
Peking - 140 (3R)
Linz - 30 (2R)
ITF Poitiers - 70 (SF)
Auckland - 280 (W)
Australian Open - 500 (QF)
Paříž - 470 (W)

Aktuálně se nepočítá těchto 7 turnajů:

Barcelona - 1 (1R)
Hertogenbosch - 1 (1R)
Portorož - 1 (1R)
Istanbul - 1 (1R)
Kodaň - 1 (1R)
New Haven - 1 (1R)
Moskva - 1 (1R)
Reagovat
smazaný uživatel
Brisbane ty troubo
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za opravu chyby, troubo
Reagovat
smazaný uživatel
Ty víš velký prd to ti povím. Hele proč Clijsters nejede do Dubaje, vždyt je to velkej turnaj. Hodně velkej turnaj. Jak je to s žebříčkem pro turnaj mistrin u žen? U mužů to znám 4 grandslamy 8 turnajů M1000, 4 Turnaje M500 a 2 turnaje M250. A u žen to stejný? Nebo tam tohle pravidlo vůbec není?
Reagovat
smazaný uživatel
No to se dalo čekat, že to nevíš. Jen sem tě zkoušel.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová má v Dubaji lehkej los pro první a druhé kolo. Ale ve třetím chytne Woznackou
Reagovat
skott
jakoby to nebylo napsano v clanku, vid ty trotle...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten článek se postupně aktualizuje. Zatímco ty umíš jen vulgárně urážet ostatní čtenáře. Prosím zabanujte ho. děkuji.
Reagovat
skott
posledni aktualizace 16:48, tvuj ¨objev¨ 17:51.Drz radsi hubu a nicim sem neprispivej, vsichni se ti jenom smejou.
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu otřesné, jak příšernou úroven mají zdejší diskutující. Kde to proboha jsme? Za co sem si zasloužil aby mi tu sprostě nadávali? Prosím! Zabanujte ho! Takové lidi tu nepotřebujete. Chovejme se jako lidi a ne jako ten pán co píše jako dobytek. Pane Zabloudil smažte ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá sa mi čudné, že keď nejaká hráčka vyhrá turnaj, tak aby jej body ostali musí znovu vyhrať aby jej neprepadli. Keď raz vyhrala nemali by jej tie body ostať. Celý ten systém sa mi zdá čudný, ale inak, veľmi pekný výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
sečítají se všechny získané body za poslední rok. Co je starší než rok se smaže.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny získané body za poslední rok? :-DDDD Lopato, ty už radši nic nepiš.

cimo: A jak si to tedy představuješ? Body jim budou od začátku kariéry pořád jenom narůstat? Napadlo tě někdy, že mladí by pak na přední místa žebříčku neměli žádný nárok?
Reagovat
smazaný uživatel
poslední rok je posledních 12 měsíců. Jestli to nechápeš tak to tě lituji.
Reagovat
smazaný uživatel
Fantazie v podání Petry Kvitové. Děkuji ! A tady je rozlosování, body a prize money, turnaje v Dubaji. Případné osmifinále Kvitová - Hantuchová je lákavé :-)

http://www.wtatour.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/718/MDS.pdf
Reagovat
skott
Vtipny si porovnat prispevky mistnich prispevatelu po Wimbledonu, ktere rikali ¨nahoda¨, skonci jako Vaidsiova, je tlusta atd. a vsechny tyhle dnesni gratulace...
Jeste na zacatku roku tady stejny lidi (viz. BooOoo) rikali doslova ¨Kvitova nema sebemnesi sanci obhajit semifinale Wimbledonu a propadne se¨ a ted tu pisou, ze do French Open bude v Top 10.
A to radsi ani nezminovat, co se tady psalo po lonskem finale Safarove...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně před rokem maart a další čecháčkové hlásali, že Lucinka půjde do Top 5 :-)
Reagovat
skott
jj, to si pamatuju:) Vzdycky kdyz Safarova slepi dve vyhry dohromady, tak miri do Top 20 prece...
Reagovat
smazaný uživatel
Veliká gratulace!!! PARÁDA. HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍČKA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
že jsem si radši nezjistil, kdy se to hraje:-( no ale možná, že kdybych se díval, tak by Petra nevyhrála, takže obrovská gratulace do Paříže!
Reagovat
smazaný uživatel
Fantazie!!...Petro moc díky za parádní zážitky nejen z dnešního finále, ale i z průběhu celého turnaje, které jsi nám - tvým fanouškům nabídla!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný článek, palec nahoru!

A Petře Kvitové poklona, hrála fantasticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci bejt šťoural ale nevyhrála 2x 6:4, ale v druhym setu to bylo 6:3! Každopádně jinak fantastickej výkon, nemůžu se dočkat dalších skalpů hráček světové desítky.
Reagovat
vrabejka
bude hrát hned od zítřka na turnaji v dubaji
Reagovat
BooOoo
úžasné !! start na třech turnajích a z toho 2 tituly .. do French Open bude v top desítce .. nevíte někdo kde bude startovat příště ?
Reagovat
smazaný uživatel
v Dubai. ten turnaj začíná už ted.
Reagovat
smazaný uživatel
to byla parada! obrovska gratulace petre...kde se tak dlouho schovavala? :-D
Reagovat
r176
to byla nadhera se koukat na ten zapas!velke gratulace petre!fakt smekam za to jak hraje!
Reagovat
smazaný uživatel
paráda gratulace petra hrála excelentně :)
Reagovat
smazaný uživatel
No asi takhle, i kdyby se Petra už ted přestala zlepšovat (jakože se ještě zlepšovat bude), už ted je jasné, že se časem posune mezi absolutní top, protože pokud je schopna vysloveně přehrát novou světovou jedničku, tak už zkrátka není důvod o ní v čemkoliv pochybovat, s takovou bude jednou světovou jedničkou, má k tomu nakročeno.
Reagovat
tito
Nejsem odborník ale myslím si to samé/ jestli světová jednička nevím ale top 5 proč ne/
Reagovat
smazaný uživatel
luxus!!! gratulace! :)
Reagovat
smazaný uživatel
fantazie! 470 bodů doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopaťáku, příští týden je doma dalších 80, protože se přihlásila na turnaj do Dubaje :-DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
A taky na Clijters ani nahoudou nema, vid Lopato:))
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se ve vás lidi bere ta nenávist. Copak je dnešní svět tak zkažený?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji nove top hracce. Urcite to nebude dlouho trvat a bude tam. Nejlepsi pocinek jaky si muze prat porazit tak jednoznacne cerstvou jednicku.
Reagovat
UnrealTom
nádhera jen tak dál !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat, to co Petra momentálně předvádí je neuvěřitelný. Podání excelentní, nervy které by jí mohl závidět i kdejaký chlap...a to sebevědomí, to ji požene dopředu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji.Pěkně jsi ji smetla.
Reagovat
vrabejka
kvitová bude 14. skvělé
Reagovat
vrabejka
Skvělý zápas! Kim neměla žádnou šanci.
Petra předvedla nejlepší výkon kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
ano vypadá to na 14 místo, ale holky před ní (Azarenka, Peer, Sharapova a Radwanska) budou během února obhajovat hodně bodů, tak při dobré formě by mohla už v březnu nakouknout do desítky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist