Češky ve Fesu: Cetkovská postupuje, Zakopalová nezvládla dohrávku

24. 4. 2012, 19:18
Aktuality 2
Už jen jedna česká tenistka bojuje v marockém Fesu o turnajový titul. Petra Cetkovská dnes potvrdila roli favoritky a po výhře nad Maďarkou Czinkovou postoupila do druhého kola. Hůř si vedla Klára Zakopalová v dohrávce včerejšího zápasu; proti Arantxe Rusové neproměnila tři mečboly a s turnajem se rozloučila.
Petra Cetkovská

Duel Kláry Zakopalové a Arantxy Rusové měl dramatický náboj už včera: česká tenistka prohrávala 4-6 a 3-5, v důležitý moment ale zabojovala a vynutila si třetí set. V něm už vedla 5-3, tentokrát ovšem prokázala pevné nervy její soupeřka, která srovnala na 5-5.

V tu chvíli byl zápas kvůli tmě přerušen, proto dnes Zakopalová s Rusovou nastoupily k dohrávce za stavu, kdy oběma hráčkám chyběly dva gamy k vítězství. Nizozemská tenistka i Klára Zakopalová si udržely svá podání, a tak přišel na řadu tie-break. V něm vedla Češka 5-2 a měla tři možnosti zápas ukončit; všechny tři mečboly ale zahodila, Rusová druhou příležitost využila a po boji trvajícím dvě a tři čtvrtě hodiny postoupila do druhého kola.

V něm je po dnešku i Petra Cetkovská, jediná zbývající česká tenistka v soutěži. Turnajová trojka nastoupila proti Melindě Czinkové z Maďarska v pozici favoritky a svou roli zvládla. V prvním setu stačil Cetkovské jediný brejkbol k tomu, aby úvodní sadu získala pro sebe. O podání nepřišla Petra Cetkovská ani ve druhém setu, od stavu 1-1 naopak sama Czinkové servis dvakrát v řadě prolomila a po výhře 6-4 6-2 je ve druhém kole. V něm ji čeká Švýcarka Timea Bacsinszká, které vzdala Arina Rodionová zápas za stavu 6-2 0-4.

Výsledky - Fes (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (3-ČR) - Czinková (Maď.) 6:4, 6:2, Rusová (Niz.) - Zakopalová (7-ČR) 6:4, 5:7, 7:6 (11:9), Kuzněcovová (2-Rus.) - Daniiliduová (Řec.) 6:1, 7:5, Halepová (5-Rum.) - El Allamiová (Mar.) 6:1, 0:0 skreč, Bacsinszká (Švýc.) - Rodionová (Rus.) 2:6, 4:0 skreč, Bertensová (Niz.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:4, 7:5, Muguruzová-Blancová (Šp.) - Tatišviliová (Gruz.) 7:5, 5:7, 6:4, Johanssonová (Fr.) - Lalamiová (Mar.) 6:1, 6:1, Pousová-Tiová (Šp.) - Govorcovová (Běl.) 6:2, 6:1.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdo učil Muguruzu hrát tenis? Nadprůměrně úspěšná na returnu, ale podání na úrovni rekreační pinkálistky. Statistika tohoto utkání je zoufalá.
Reagovat
Fandina
Dívám se na tu statistiku, ale zas tak hrozné to není. Obě hráčky srovnatelné, ona na returnu lepší. Ať jí trénuje kdo chce, je mladinká, má co vylepšovat, přece ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist