Češky ve Varšavě dohrály

19. 5. 2010, 16:35
Aktuality 0
Turnaj žen ve Varšavě je už po druhém kole bez českých tenistek. V polské metropoli dnes dohrály Klára Zakopalová i Barbora Zahlavová-Strýcová. Nad síly první jmenované byla kvalifikantka Gréta Arnová z Maďarska, které podlehla dvakrát 4-6. Jako poslední z Češek pak opustila pavouka dvouhry Zahlavová-Strýcová, která nestačila na šestou nasazenou Aljonu Bondarenkovou.
Klára Zakopalová bude na ECM Prague Open českou jedničkou

Klára Zakopalová se s jednatřicetiletou Grétou Arnovou utkala poprvé před dvěma lety a na její půdě v Budapešti proti Maďarce uhrála jediný game. Tentokrát sice s 205. hráčkou světa svedla vyrovnanější partii, přesto byla soupeřka znovu úspěšnější.

Zásluhu na tom mělo především mnohem přesnější první podání, které se Maďarce dařilo z 81 procent, zatímco Zakopalové vyšlo jen každé druhé.

Nedařilo se ani Barboře Zahlavové-Strýcové. Ta přitom po první, hladce prohrané sadě vedla ve druhém setu nad favorizovanou Aljonou Bondarenkovou již 3-0 a 40-0. Bondarenková ale boj o druhou sadu nevzdala, otočila stav na 3-4 a zápas dovedla k vítězství ve dvou setech. Soupeřce tak vrátila dosud jedinou porážku z před dvou let ve Wimbledonu.

Dnešní den byl ve Varšavě posledním také pro turnajovou dvojku Jelenu Dementěvovou z Ruska. Ta měla v prvním kole volný los a turnaj odstartovala až dnes proti kvalifikantce Tsvetaně Pironkovové. Stá hráčka světa byla favoritce po celý zápas vyrovnanou soupeřkou a zbraně nesložila, ani když jí Dementěvová ve třetím setu sebrala podání a za stavu 4-2 byla blízko vítězství. Pironkovová si servis vzala zpátky, celkově šestým brejkem dokonala obrat a za téměř tři hodiny zvítězila 7-6 4-6 6-4.

Jistě do soutěže nevstoupila ani největší favoritka Caroline Wozniacká. Dánská tenistka však narozdíl od ruské kolegyně souboj se Slovinkou Polonou Hercogovou dokázala otočit.

Výsledky - Varšava (antuka, dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
A. Bondarenková (6-Ukr.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:4, Arnová (Maď.) - Zakopalová (ČR) 6:4, 6:4, Pironkovová (Bul.) - Dementěvová (2-Rus.) 7:5, 4:6, 6:4, Li Na (3-Čína) - Piterová (Pol.) 6:0, 6:3, Zheng (5-Čína) - Garbinová (It.) 6:1, 6:1, Erraniová (It.) - Rybáriková (SR) 7:6(8:7), 6:3, Dulgheruová (Rum.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:2, 6:4, Wozniacká (1-Dán.) - Hercogová (Slovin.) 2:6, 6:3, 6:4, Jie Zheng (5-Čína) - Garbinová (It.) 6:1, 6:1, Erraniová (It.) - Rybáriková (SR) 7:6 (9:7), 6:3. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Govorcovová/Jansová (Běl./Pol.) - Kondratěvová, Uhlířová (Rus./ČR) 7:5, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist