Českým deblistům se daří, vyřazovali nasazené jedničky

19. 8. 2010, 11:03
Aktuality 2
Na turnaji mužů v Cincinnati i ženském podniku v Montrealu dohrály v soutěži čtyřher nejvýše nasazené páry a v obou případech se o to postarali čeští hráči. František Čermák se Slovákem Michalem Mertiňákem vyřadili Kanaďana Nestora a jeho partnera Nenada Zimonjiče a Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou porazily dvojici Huberová/Petrovová.
Michal Mertiňák a František Čermák

František Čermák si spolu s tradičním partnerem Michalem Mertiňákem připsal skalp elitního kanadsko-srbského páru Daniel Nestor/Nenad Zimonjič dokonce druhý týden po sobě. Nasazené jedničky vyřadili už minulý týden ve čtvrtfinále v Montrealu, což Nestora se Zimonjičem stálo první místo v žebříčku, které museli přepustit americkým dvojčatům Bryanovým.

Nejúspěšnější aktivní deblista Nestor a Zimonjič byli nejvýše nasazenou dvojicí i v Cincinnati a po volném prvním kole opět shodou okolností narazili na Čermáka s Mertiňákem. Ti obhájce titulu porazili 7-5 6-2 a postoupili na jejich úkor do čtvrtfinále.

Nasazené jedničky vyřadily ve středu i české tenistky v Montrealu. Iveta Benešová, jež ve dvouhře překvapila vítězstvím nad Jelenou Jankovičovou, spolu s Barborou Záhlavovou-Strýcovou zdolaly 7-6 1-6 a 11-9 americko-ruský pár Liezel Huberová/Naďa Petrovová.

Do čtvrtfinále prošla i Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, které vyřadily singlistky Danielu Hantuchovou ze Slovenska a Dánku Caroline Wozniackou.

Výsledky - Cincinnati (tvrdý povrch, dotace 2,43 milionu dolarů):
Čtyřhra - 2. kolo:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 7:5, 6:2.

Výsledky - Montreal (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):
Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Huberová/Petrovová (1-USA/Rus.) 7:6 (7:0), 1:6, 11:9, Peschkeová/Srebotniková (3-ČR/Slovin.) - Hantuchová/Wozniacká (SR/Dán.) 6:4, 2:6, 10:3, Medinaová/Yan (Šp./Čína) - Hlaváčková/Hradecká (ČR) 6:1, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
weak
ČERMÁK s MERTIŇÁKEM porazili NESTORA se ZIMONJIČEM 3 krát za sebou - vloni na masters v Londýně, minulý týden v Torontu a i teď v Cincinnati... To je brutalita - vysmahnout světové jedničky třikrát za sebou na největších turnajích.... Tak jsem si říkal, co jim asi kluci říkali včera u sítě - něco jako "...kluci, dneska už to bylo o dost lepší než minule, ale pořád tam máte mezery..." :-))
Reagovat
misoSK
zda sa ze Miso Mertinak s Frantom Cermakom sa opat dostavaju do formy,co je dobre znamenie, pretoze potrebuju bodovat aby mohli na konci roka obhajovat body na Masters cupe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist