Čest Američanů zachraňuje Isner, Querrey v Delray Beach dohrál

1. 3. 2013, 13:48
Aktuality 15
Už čtvrtým rokem čekají návštěvníci turnaje v Delray Beach na domácího vítěze tohoto podniku, ve kterém jsou po včerejšku ze hry všichni Američané s výjimkou Johna Isnera. Nejvýše nasazený hráč po výhře nad Japoncem Soedou postoupil do čtvrtfinále. Blízko nejlepší osmičce byl i třetí hráč v pavouku Sam Querrey, který však padl ve třísetové bitvě s Lotyšem Gulbisem.
John Isner

Johnu Isnerovi se i proti svému druhému soupeři na turnaji Go Soedovi dařilo využívat svou nejsilnější zbraň. Nejvýše nasazený tenista nasázel Japonci 15 es a po prvním podání prohrál za celý zápas pouhé tři výměny. První set pro sebe Isner získal v tie-breaku, ve druhém sebral Soedovi dva servisy po sobě a za 75 minut zvítězil 7-6 6-2.

O účast ve druhém semifinále v Delray Beach v řadě se Američan utká s dalším dvoumetrovým obrem Kevinem Andersonem. Také loňský vítěz turnaje se v osmifinálovém utkání s Yen-Hsun Luem mohl dlouho spolehnout na svůj servis, který si v prvním setu pokaždé udržel. Problémy začal mít Anderson až ve druhé sadě, kdy sice na brejk tchajwanského soupeře za stavu 1-2 rychle zareagoval, ale pak o podání přišel znovu a ztrátu už nedohnal.

Lu Andersona ještě potrápil v úvodu rozhodujícího setu, Jihoafričan však odvrátil dvojnásobné nebezpečí a ve čtvrté hře se dočkal klíčového brejku. Po něm už si hlídal své servisy a po hodině a tři čtvrtě zvítězil 6-4 3-6 a 6-3.

Stejně jako nejvýše nasazený Isner prošel do dalšího kola také druhý hráč v pavouku Tommy Haas. Vítěz turnaje z roku 2006 zvládl svůj duel s Denisem Istominem s přehledem; za celý zápas neztratil ani jednou své podání a zvítězil 6-4 6-1.

"Dneska to bylo trochu jiné. Počasí bylo chladné a nefoukal vítr, to mě potěšilo," řekl po utkání Haas. "Na začátku jsem měl několik příležitostí, které jsem nevyužil, ale za stavu 5-4 jsem ho brejknul a vyhrál první set. Myslím, že to ho trochu rozhodilo," dodal Němec.

Velkou šanci projít do čtvrtfinále promarnil ve včerejším utkání třetí nasazený Sam Querrey. Američan nezačal proti Ernestsi Gulbisovi dobře, v úvodním setu se nedokázal prosadit na příjmu, v desáté hře přišel o vlastní servis a s ním i o první sadu. V té další se ale rychle dočkal brejku, díky kterému si vynutil třetí set, a v něm po dalších dvou brejcích vedl už 4-0. Gulbis ale nejprve snížil, Querreymu se za stavu 5-4 nepovedlo zápas dopodávat a v tie-breaku Lotyš dokonal obrat: i díky osmi dvojchybám svého soupeře zvítězil Gulbis po dvou a čtvrt hodinách 6-4 4-6 7-6.

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 455.775 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Isner (1-USA) - Soeda (Jap.) 7:6 (7:2), 6:2, Haas (2-Něm.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:1, Gulbis (Lot.) - Querrey (3-USA) 6:4, 4:6, 7:6 (7:4), Anderson (6-JAR) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:4, 3:6, 6:3, Muňoz (Šp.) - Malisse (8-Belg.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:3, Berankis (Lit.) - Sock (USA) 3:6, 6:4, 6:1, Roger-Vasselin (Fr.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 7:5, Dodig (Chorv.) - Donskoj (Rus.) 6:3, 7:5.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Good Job:)
Reagovat
gigin
Tak vám to ten váš drobek uhrál, člověče. Gratulka. My dnes s Mrhačem rozeberem Haase a ve finále se máte na co těšit :)))) Drť!!! Předpokládám teda, že předtím ještě klepnete Rožéra....
Reagovat
smazaný uživatel
Tss, mrhač skončí dneska a pak si to ve finále dají dva největší sympaťáci na okruhu :-)
Reagovat
gigin
Gulba tě sestřelí, Dlouhej Janku...
Reagovat
Fandina
možná že jo, možná že ne ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Na to je ještě času dost, oba můžou klidně padnout hned v dnešních zápasech. Věřím ale, že oba postoupí a v SF pak Gulbu vystřílí Tommy.
Reagovat
smazaný uživatel
No jisteeee:D))))

souhlas s tomasinhem, tvuj vykrik je velmi predcasny.

Nakonec:
1/ Tommy je stale kvalitnejsi hrac nez Gulbis (aspon podle mne), vubec Tommy je skvely...bych mu i veril na dalsi celkove vitezstvi. Je to stara klasa:)

2/ John se stale jakbych to rekl kulantne - stale se rozehrava ze zraneni, a myslim, ze to chvilku jeste vezme, kazde vitezstvi je tak trosku vic vydrene....

Myslim si, ikdyz bych si to moc nepral, ze do finale se dostane spis Kevin, ale budu rad, kdyz to bude jinak.

No a z ty druhy strany doufam, ze ve finale bude prave Tommy:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám v Tommyho celkový triumf :-)
Reagovat
gigin
Vy tomu tak rozumíte!!!! :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
No jisteeee, hlavne ty tvoje tipy v Holandsku, jak Gulbis jako prehraje Rebela a tak:)))

Sice jsem se taky sekl, ale Rebel byl aspon fakt blizko od toho celkoveho triumfu:)))
Reagovat
gigin
To jsem samozřejmě přestřelil. Ale dočkaj času, jak husa klasu... To se ještě všechno vystříbří... :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja si rad pockam:)
Reagovat
smazaný uživatel
...no, da se rict, ze to zachranuje i tak nejak obecne:)

...ale s Kevinem to bude tezke, John jeste potrebuje vic casu, po zraneni...takze, zadny spech, pekne se rozpinkat na IW,:-)
Reagovat
smazaný uživatel
za cest a za sojku, Johne! :-) Ale z Kevina mam vitr. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist