Čeští tenisté prohráli s Američany

19. 5. 2008, 16:43
Aktuality 3
Čeští tenisté zahájili své účinkování na Světovém poháru družstev prohrou se Spojenými státy. Rozhodla o tom dnešní čtyřhra, v níž Tomáš Berdych s Pavlem Víznerem nestačili na pár Blake/Odesnik.
Tomáš Berdych

Duel se Spojenými státy se dnes dohrával za stavu 1-1. V nedělních zápasech uhrál českému týmu bod Tomáš Berdych, který porazil Jamese Blakea, a vyrovnání pro USA zařídil Wayne Odesnik svým jasným vítězstvím nad Ivem Minářem.

Američané do rozhodujícího zápasu nakonec nenominovali nejlepší pár světa. Bratři Bryanovi totiž postoupili v Hamburku až do finále a po nabitém programu posledních týdnů si stěžovali na bolesti kyčlí a ramen, takže před Roland Garros zvolili raději odpočinek. Místo nich nastoupili proti českému páru Berdych/Vízner oba američtí singlisté.

Berdych s Víznerem začali dnešní utkání naprosto suverénně. Za pouhých 18 minut vyhráli první set 6-0 a zdálo se, že směřují k jasnému vítězství. Tím spíš, že na začátku druhé sady sebrali Američanům hned první podání a ujali se vedení 2-0.

Blakea s Odesnikem ale raketový start české dvojice na kolena nedostal. Už za stavu 2-3 si vypracovali tři brejkboly, které musel Tomáš Berdych odvracet. To se mu povedlo, ovšem Američané později servis českého páru prorazili a za stavu 6-5 se radovali ze zisku setu.

O prvních bodech do tabulky Červené skupiny rozhodli Blake s Odesnikem až v super tie-breaku, když využili čtvrtý mečbol.

Dalšími soupeři českého týmu ve skupině budou Argentinci a Švédové. Jejich vzájemný souboj je po dvouhrách rovněž vyrovnaný 1:1.

Výsledky - Červená skupina:
Česko - USA 1:2
Berdych, Vízner - Blake, Odesnik 6:0, 5:7, 8:10.
    
Švédsko - Argentina 1:1
T. Johansson - Chela 2:6, 1:6

    
Výsledky - Modrá skupina:
Německo - Španělsko 1:1
Gremelmayr - F. López 4:6, 3:6.
    
Rusko - Itálie 2:1
Andrejev, Tursunov - Bolelli, Starace 4:6, 4:6.

Komentáře

3
Přidat komentář
weak
takhle prohrát vyhraný zápas, navíc proti ODESNIKOVI, který debl prakticky vůbec nehraje, je, kucí, tragédie s vykřičníkem... :()
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl jenom první set, ale nechápu jak to mohli prdnout, protože amíci vypadali,že hrajou debla poprvé v životě.
Reagovat
smazaný uživatel
JA jsem take dival zacatek byl skveli,ale konec des a hruza ve druhem jsme vedli 5 4 a sli jsme podavat na ukonceni jak to dopadlo to vime vsichny SPATNE!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist