Cestovatel Berdych: Dodržujte pravidla a buďte trpěliví. Svět si jen dává pauzu

14. 3. 2020, 11:40
Aktuality 158
Tomáš Berdych po ukončení kariéry hodně cestuje. A tak se i jeho dotkla různá opatření kolem pandemie koronaviru. Sám nyní vyzývá, ať lidé dodržují pravidla a jsou trpěliví.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Instagram T.B.)

Bývalý čtvrtý hráč světa Tomáš Berdych ukončil kariéru loni ve 34 letech kvůli vleklým potížím se zády. A těšil se, jak bude cestovat a poznávat svět z jiného pohledu, než ho vidí tenisté. 

"Chci vidět a zažít Jižní Ameriku a safari. Na to teď bude prostor. A poznat Česko, které znám bohužel míň než svět," nastínil Berdych své plány, které si hned začal plnit. Na svém Instagramu se už pochlubil fotografiemi z různých koutů světa.

Podíval se na Grand Prix F1 v Abú Dhabí, s manželkou Ester a svými rodiči si užíval lyžování v rakouském Kitzbühelu či s kamarády procestoval Jižní Afriku, kde navštívil také charitativní zápas mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem v Kapském městě. Tři noci kempoval v namibijské divočině.

Nyní ale musí své cestovatelské plány přerušit a najít si jiné koníčky. A z pozice známé osobnosti vyzývá své fanoušky k zachování klidu.

"Lidi, používejte selský rozum. Dodržujte pravidla a buďte trpěliví. Svět si jen vzal pauzu. Všechno bude v pořádku," napsal Berdych svým více než 370 tisícům followerům na Instagramu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

158
Přidat komentář
ivecka
Nemůžu uvěřit tomu, kolik je zde na tenisportálu sobců a chudáků. Oceňuji turistu a FulnekUltras za jejich příspěvky, i když si to pěkně vypili. Místo toho, abyste se se snažili přispět k udržení nálady, plivete tady takové hnusy. Už třetí den šiju roušky pro ty, kdo to potřebují. Co děláte vy?
Reagovat
gigin
Komu fandíš v tenisu?
Reagovat
blixa
"Babišoj ! Hmm, vždyť ten ale nehraje ??! A to je jedno !!!" :-D
Reagovat
sojka1
az dosijeme rousky, vrhneme se na dostavbu silnic a dalnic... ;-)
Neptej se, co muze vlada udelat pro tebe, ale co ty muzes udelat pro svoji vladu! (Z iDnesu.)
Reagovat
blixa
Správně !!! Že tu je vláda pro lidi ? Blbost, my jsme tu pro vládu ! Jen víc takových ! To si Babiš bude libovat. "Jan nám ty ovečky krásně bečí !!!" :-D
Reagovat
turista
Ty si nepamatuješ na ty kecy Klause, Dlouhého a Kočárníka z roku 1990 jak udělají rychlou transformaci a do 10 let se budeme mít jako v Rakousku? Nad švédským modelem, který propagoval Komárek tihle ekonomové teoretici ohrnovali nos. Nejenže od začátku se nejelo podle zásady, že se to dělá pro lidi. Od začátku se jelo tak, že ten systém tady není pro lidi, ale lidi pro něj. Stále se zdůrazňovala levná a kvalifikovaná pracovní síla. A systém se od začátku šil tak aby byl výhodný pouze pro horní třídu.
Reagovat
blixa
Slibem neurazíš :-D Národní socialisté byli vždycky žvanilové, co je na tom divného ? Vy ultralevičáci s pořád myslíte, že pravičák jako já má nějak v oblibě ODS :-D Ne, já je mám rád asi stejně jako vy, protože tihle reálně národní socialisté, žvástama jakoby pravice zabránili vzniku skutečné pravice v Česku, což je obrovské neštěstí, na které stále doplácíme !
Reagovat
turista
No jo, ale v Británii vládla v letech 1979-1997 tzv.kovaná pravice a málem ten kapitalismus tam pohřbila. Průmyslovou velmoc změnila v bankovní velmoc a prospěch z toho zase měla jen horní třída. Střední třída tam za Tchatcherové prakticky zmizela. Horní třída se trochu nafoukla a dolní pohltila drtivou většinu té střední třídy. Veřejný sektor v té době šel úplně do háje včetně vysokých škol, kultury, zdravotnictví apod. Byla tam obrovská nezaměstnanost, drogy, kriminalita, atd. Ta ježibaba nepochopila, že sociální smír je podmínkou stabilní demokracie a že to něco stojí. Takže za dalších 13 let vlády labouristů Blaira a Gordona dostala střední třída znovu šanci a využila ji. A od té doby je v Anglii celkem dobře.
Reagovat
blixa
To je neuvěřitelný blábol. Typické ultralevičácké lži v přímém přenosu. Nebýt Thatchrové, Británie by hospodářsky totálně zkolabovala. Margaret Británii zachránila, pochopitelně nevděční Britové jí to dali nakonec sežrat (v tom jsou stejní jako jiné národy), nicméně i tak to mělo pozitivní vliv v tom, že Labouristická opozice se stala díky Bairovi pravicovější, než mnohé pravicové strany které to mají ve svém programu. V období corbynismu zase zamířili směrem k socializmu, čímž se stali nevolitelnými a i když se toyrové zrovna nevyzamenávají, díky nevolitelnosti Corbyna a spol. v klidu vládnou.
Reagovat
turista
Premiérka, která řekla, že společnost neexistuje, že existují pouze jednotlivci na té není co obdivovat. Pokud se zemi daří tak z toho mají mít prospěch všichni kdo se snaží, tzv. drtivá většina zaměstnaných lidí nikoliv pouze smetánka. A pokud se nedaří tak mají trochu zarýt do hlíny všichni i ta smetánka. Což v tchatcherovské Británii rozhodně nebylo. Byl jsem tam v roce 1992. Na jedné straně obrovské bohatství a o pár kroků dál daleko větší bída než u nás. Prostě hnus na rozdíl od Německa, Rakouska nebo Švédska.
Reagovat
gigin
Kántry for da fjůčr... ale některým to prostě nedojde nikdy..

Btw sojči, jdu s kámošem do první linie, drž mi palce. In Ernie se trust!!
Reagovat
gigin
* we trust... :DDD
Reagovat
Fandina
Já také šiji roušky, ale turistu ani FU rozhodně za jejich příspěvky nechválím.
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně že to víme
Reagovat
Fandina
Našla jsem plátna a bavlnu a na internetu návody, viz odkazy a roušky jsou na světě. :-))

https://i.ibb.co/8rByzvB/rouskylatky.jpg

https://kitchenette.cz/clanek/rousky
https://daya.cz/blogs/news/jak-usit-bavlnenou-rousku
Reagovat
smazaný uživatel
novy biznis plan?
Reagovat
Fandina
U mě ne, já to nešiji na kšeft, rodině, známým a to jen proto, že to nejde koupit. Nedostatek.
Reagovat
Ondra979
jak funguje skvele krizovy managemant pod vedenim AB: https://www.forum24.cz/chybi-rousky-i-testy-a-urady-nekomunikuji-s-lekari-ani-samospravami-funguje-jeste-tento-stat/
Smucler to zhodnotil nejlepe..ale je to tragicke
Reagovat
FulnekUltras
ty se v té tvé maloměšťácké špíně nakonec udusíš i s respirátorem
Reagovat
Ondra979
a neco k veci by nebylo? pravda nevoni co bolsevniku..odstehuj se za Putinem, bude vladnout az do smrti, tak mu muzes zacit stavet pomnik, nebo rovnou za soudruhem Si Pchingem? tam je prej taky fajn..ale jen nekomu..z vas bolseviku by si tam udelali sluhy druhe kategorie, na vic nemate
Reagovat
FulnekUltras
nezapomeň si pravidelně měřit teplotu, odpade
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta situace v Evropě nezačala ani pořádně kulminovat, za chvíli se rozjede USA, tam to je časovaná bomba.

Letošní sezóna skončila na 90%. A OH v Tokyu nemůžou myslet ani vážně.
Reagovat
tommr
letošní tenisová sezóna skončila zcela určitě. Tenis má ze všech sportů nejhorší předpoklady pro obnovení normálního provozu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, je bláhové si myslet, že se něco odehraje.
Reagovat
pepin
Tak jenom pro Ty co neviděli včera pořad Václava Moravce a nebo pro Ty co nevěří, že za současné velké problémy může tato vláda. V púořadu pustili záznam z prosince, kdy se pan Svoboda z ODS snažil zařadit do programu PS informaci o koronaviru a o tom jak je naše republika a to hlavně zdravotnictví připraveno. A te samý pan ministr Vojtěch mu od půltíku jasně řekl, že všeho je dostatek a že jsme na možné problémy připraveni. To pochopitelně několikrát zopakoval zpětně v průběhu 14 dní a jaká je skutečnost? To sami vidíme a zažíváme, ale co je nejhorší, že neslyšíte žádnou sebereflekci, jen my jsme objednávali, oni nedodali a spousta lidí v první linii a další občané to mohou zaplatit cenou největší. Již dávno neměli být na svých místech lidé, kteří tuto situaci podcenili v čele s ministram Vojtěchem.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/heraldsunsport/status/1239393514510667778?s=19
Reagovat
FulnekUltras
Závěr půlnoční tiskovky se členy vlády a krizového štábu.

Otázka redaktorky ČT: "Jaké postihy či pokuty hrozí těm, kteří nedodrží vládou vyhlášená karanténní opatření?"

Hamáček: "Tady nejde o žádné zákonné, natožpak finanční postihy. Těm lidem prostě hrozí to, že se nakazí a zemřou, anebo nakazí někoho jiného, případně i ze svých nejbližších, a bude jim to pak až do konce života líto. A nám všem pak hrozí to, že spadnem tam, kde je teď Itálie."

Díky, Honzíku. Odpověděl jsi nejlíp, jak to ještě slušně šlo.
Reagovat
Kojinho
Protože by Nejedlý, Minář atd. museli zacálovat 3 mega pokutu.
Reagovat
FulnekUltras
Před 50 lety třeba až za odvrácenou stranu Měsíce. A myslíte si, že to nakonec ty klucí ušatý v tý svý rozbitý popelnici přežili? No přežili!!! Protože to sebezáchovně myslelo nejen jim, ale taky mnógo mnógo... jinejm... ;-)

https://www.televizeseznam.cz/video/universum/dechberouci-zabery-povrchu-mesice-posadku-pohltila-tma-64034631?dop_ab=323021&dop_source_zone_id=1&dop_req_id=rDQrVGpJ5pi-202003152020&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=_var
Reagovat
FulnekUltras
Dva z nich jsou pořád v solidní formě. Tak jim popřejme hodně zdraví - a aktuálně i Tomu Hanksovi, který příběh Apolla 13 filmově přiblížil "nové době".

https://radiozurnal.rozhlas.cz/doufal-jsem-ze-si-neil-armstrong-zlomi-nohu-smeje-se-nahradnik-jim-lovell-ve-8017289
Reagovat
FulnekUltras
který se ve věci trochu vyzná a hlavně dokáže zachovat klid. Pro širší veřejnost samozřejmě bez záruky. ;-)

https://www.securitymagazin.cz/security/namestek-mz-prymula-nynejsi-opatreni-urcite-povedou-k-prudkemu-zpomaleni-epidemie-1404064953.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
gigin
Roger má bohužel test pozitivní...

Breaking:
Roger Federer has tested positive for being the greatest player of all time!
Reagovat
Vlk-v-trave
V Polsku je uz vakcina!
Arcibiskup Dziega dnes jasne deklaroval, ze v kostelech ma byt svecena voda, kdo prijde do kostela je vklidu, nebot Jezis neroznasi virus ani nakazy. Svecene vody se boji jen dabel, nebo zly clovek. Takze ode dneska v Polsku vyreseno :D)
Reagovat
gigin
Tak super. My už taky za vodou...

https://twitter.com/HPrahy/status/1239236633066684418?s=19
Reagovat
smazaný uživatel
Test B to bohuzial vyvrátil.
Reagovat
Kozoroh
'Tak dlouho jsme se snažili zavřít Babiše, až nakonec Babiš zavře nás!'

A tento fór se může stát skutečností, dnes vláda jedná o celostátní karanténě, což by znamenalo, že lidi budou moci jen chodit do práce, nakoupit a jinak být pouze u sebe doma.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-karantena-premier-cesko-koronavirzs_2003151111_dok
Reagovat
Ondra979
jj, on to bohuzel neni moc for. no na to rikam jasne, ze na totalni karantenu STbackemu fizlovi kaslu. pujdu se projit ven kdy bude chtit..nakupovat chodim s respiratorem, vsichni na me cumej jak na vola ale to je jejich boj. ale venku pokud neni nikdo v bezprostredni blizkosti, nic nehrozi, ale fizlovi se to jiste libi, jak nas muze hezky skrtit, to na nej sedi
Reagovat
turista
Odkud máš respirátor? Není k sehnání.
Reagovat
turista
Na procházku se jít může. Ale ne mezi lidi.
Reagovat
Ondra979
jo, tak to jsem rad..ale jak rikam, ja si proste ven zajdu, nebo bych se zblaznil. respirator mam od ledna, sice 2, ale aspon neco..ted nejsou bral bych aspon jeden do zalohy
Reagovat
FulnekUltras
deb.il jsi byl už dávno - a teď to jenom potvrzuješ
Reagovat
gigin
V podstatě hodně lidí žije celý život v karanténě.
Reagovat
Teo
Přesně :)
Reagovat
gigin
"Nekritizujte, jako. My děláme maximum, jako. Ne vy. Ale byl tam novinář, který to na mě zkoušel, jakej jsem nejsem. Prosim vás. Ten člověk vůbec neví, co je krizové řízení, jo. Já jsem to xkrát zažil. Když byly povodně, když vám bouchne chemička, ano? A já Vojtěchovi pomáhám, on on on on je právník, on nikdy... Jako pro nás všechny je to absolutně neuvěřitelná situace, to tady snad od 2. světové války nebylo, co se děje, jako. Takže, takže jako ano, možná někdy mluvim nepatřičně, ale to není nic proti němu, jako. On dělá maximum. Děláme to všechno za pochodu. Ako, my sme rozšířili ty laboratoria, je rozšířené to testování, ano, teďka všude shání a každý může říct jak stě byli připraveni. No ale, státní hmotný rezervy, já se zeptám, že kdo rozhodl o tom, že tam měli jenom deset tisíc těch respirátorů, no, ale my jsme to nebyli, jo, a kdo to mohol vědět, že bude celý svět nakupovat, vlastně, ano, všichni. Jo, protože samozřejmě velký problém je, že ta Evropa to nedala. Ta Itálie to neustála. Ona vlastně, my máme všechny lidi, ale teďka máme už sedm států nákazy. Dneska máme lidi, kteří se nakazili cez Španělsko, cez další státy, takže není to už Itálie. Nejdřív jsme měli Itálii a Bostonskou konferenci, ano. A potom samozřejmě došlo k nekontrolovanému přenosu u tý sestry Frýdek-Místek, u toho řidiče, který ještě je na Bulovce."
Reagovat
Ondra979
:))))) Milous Jakes tezka hadra
Reagovat
blixa
A tohle volí 30% voličů. Když k tomu připočteme další exoty, jako SPD nebo KSČM, vyjde nám, že tu žije minimálně 50% naprostých de.bilů. Beznadějná situace ...
Reagovat
annah
Tak tak. I na mě z toho číhá beznaděj. A není to problém jen u nás. V Americe si zvolili šaška, v Británii taky, no a my, abychom nezůstali pozadu, jsme to tuplovali - jeden šašek ve Strakovce a druhý, ještě horší, na Hradě.
Reagovat
Ondra979
to ano, ale v Americe maji silne instituce a tradici..tam se to verim zase vrati do normalu..u nas je to horsi, nam vladnou primo zlocinci a mafiani..musime verit, ze se to casem zlepsi, zatim jsou lidi totalne zabedneni. nechapu, jak zlorad zeman muze mit porad duveru cca 50procent populace, podobne Bures..to je naprosto tristni..
Reagovat
Kozoroh
Velká podpora Babiše odráží zklamání veřejnosti z tradičních stran (ODS, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a další). Kdyby se tradiční strany v minulosti nechovaly bohorovně, když byly u moci, tak by se Babiš nestal premiérem.
Reagovat
blixa
Ale howno. Nic takového.Jen veliká část dementního obyvatelstva dostala konečně takovou politickou nabídku, jakou chtěla vždycky mít. Konečně je nic nenutí být lepšími, než jsou, tedy naprostými hovady. Začal to Zeman a dokončil Babiš. Když může být totální hovado prezidentem a největší zloděj a grázl premiérem, proč bych se měl stydět za to jaké hovado jsem já ? Naopak, já na to můžu být hrdý, vždyť já jsem skoro jako oni ! Skvělé !!! Tak si notuje kdejaký dement a volí jak volí. Kecy o selhání klasických politických stran jsou jen kecy. Klasické politické strany nikdy nemůžou nabídnout takovou míru hovadství, jako uskupení s jediným diktátorem. V druhém plánu samozřejmě funguje vůdcovský princip. Blbec má vždycky tendenci věřit "vůdci", pro kterého je všechno jasné oproti nějakým stranám, ve kterých probíhá diskuse a které často mluví poněkud se lišícími hlasy. Je mi to líto, ale demokracie se všeobecným volební právem selhává. Nechat dementy volit si správce země je totiž nesmysl. Však také původní řecká demokracie žádné všeobecné volební právo neměla.
Reagovat
Ondra979
perfektni rozbor situace..Prchalovska propaganda tady lidem fakt vymyla mozek, a to nejen Babisovcum..viz vsichni jsou antiBabis, tradicni strany atd...proste se vtom ti lidi nasli, imponuji jim hovada a zlocinci v cele statu..jinak by je uz davno nevolili, ale ono nic. ted ma ale Bures idealni sanci si to podelat, pokud se to vymkne z otezi..coz pri jeho stylu chaotickem stylu by nebylo prekvapeni..
Reagovat
Fandina
Já se většinou v odhadu poltických preferencí seknu, ale tady bych byla ráda, kdyby to tak bylo. Ale obecně se obávám, že třicet procent voličů, co ho volí, ho bude volit dál. To by musel sám přijít a říct, tohle jsem udělal špatně, tohle jsem zkazil, jsem špatný, ale to on nikdy neudělá a pořád bude vykládat, jak ostatní jsou proti němu a klidně se i rozbrečí, aby bylo po jeho. Musel by nevím co provést, aby mu 30 procent voličů nedalo svůj hlas. Protože to, co se o něm ví, že byl StB, že porušuje zákony kvůli majetku, to s nimi nehlo. Nevím, co by to muselo být, aby to s nimi hlo. Znám pár takových osobně, kteří mu věří jako bohovi.
Reagovat
Petr_Fisk
Babiš, Zeman atd. jsou lakmusovým papírkem české společnosti...
Nebo jinak.....každá společnost měla a má právě takové vedení (nebo vůdce), kteří zrcadlí kvalitu a vlastnosti většinové části společnosti.
Ono je jednoduché svádět vinu kdysi na např. Stalina, Hitlera, Brežněva nebo teď na našem zasmrádlém dvorečku na jakéhosi Babiše...
Nikdy bychom se o těchto individuích nedozvěděli, kdyby se nenašlo dostatečně velké stádo blbů, kteří se nechají zmanipulovat a opít rohlíkem.
Vyhodíš Babiše a druhým oknem ti dovnitř vleze třeba Kubiš. A pokud bude svými kvalitami odpovídat většinové části voličů, tak ho zase zvolí...
Reagovat
Fandina
Volí ho třicet procent, není to většina společnosti, takže celá společnost na to až tak špatně být nemusí, i když na můj vkus je těch třicet procent, přitom co se o něm ví a jak se prezentuje až moc.
Reagovat
turista
Bahýnko a smrádek tady byly za vlád ODS. Každý politik měl svého kmotra, který ho pásl. Tunely všude možně. A pak ta amnestie Klause a Nečase byla vzkazem, že krást se má a vyplácí se to.
Reagovat
Fandina
Co to meleš o pasení. Fakt trapné.
Reagovat
Marduch
Ma pravdu. Kdyz uz se ponekolikaty za sebou provalilo, ze politicke strany jsou loutky kmotru a svych sponzoru, lidi logicky ztratili duveru v system tradicnich politickych stran.
Reagovat
Fandina
Takže je lepší nevolit stranu, kde určitě nějaký medián bude, o tom nepochybuji, ale rovnou si ho zvolit jako takového.
Reagovat
Fandina
Klasická politická strana si zcela určitě nedá do programu kmotrovství.
Reagovat
turista
To nedá, ale dopadlo to tak.
Reagovat
blixa
A tak adoruješ toho největšího kmotra, který tu kdy byl ! A jinak, spíš dobře ?
Reagovat
turista
Byli tu větší kmotři. Neadoruji ho, ale myslím si, že v době nebezpečné epidemie jsou jakékoliv politické změny nepatřičné.
Reagovat
Ondra979
za 1. moc vetsich kmotru tu nebylo, AB je jeden z nejvetsich, je to kmotr kmotru, a za 2. nikdo z nich neprekrocil rubikon a nesel si svoje pochybne ksefty ridit sam..protoze jeho motivace vstupu do politiky jsou nasledujici: 1. ohlidat si statni ksefty a dotacni penezovody - zatim mu to neuveritelne prochazelo, ale doufajme, ze to brzy skonci, 2. zajistit si beztrestnost, coz se mu zatim taky docela dari - viz zametani jeho kauz..3. ukojit sve nenasytne ego pri setkavani s nejmocnejsimi lidmi sveta. o nic jineho mu nidky neslo a cim dal vice se to ukazuje v plne nahote a ted pri diletantskem rizeni v krizi. napr toto: https://neovlivni.cz/proc-nejsou-respiratory-premier-svym-rozhodnutim-znicil-trh/ ..
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že ty respirátor máš - a počítám že ne jeden, ksindle
Reagovat
Ondra979
jo mam dva..protoze jsem myslel trochu dopredu, a asi si vyrobim i rousku..to jsem ale hajzl co..
Reagovat
Petr_Fisk
To je pravda, ale máš pocit, že je to stejné, jak to bylo?
Česko má poprvé v čele mafiánského oligarchu, vítejme v rozvojové zemi...:)
Reagovat
FulnekUltras
to jsem si kdysi myslel, že máš teda větší nadhled ;-)))

říkám to pořád - neplýtvejme zbytečně energii na píčoviny, konečně přišla doba toho pravého osobního individualismu ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=FJxzwiCIhmI
Reagovat
Petr_Fisk
Mrzí mě, že jsem nenaplnil Tvoje očekávání...:)
BTW Mistrál mně odjakživa lezl krkem.
Reagovat
FulnekUltras
Dámy ho v tomto konkrétním případě podávají exkluzivně. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no co,vzdy radsej mat za sefa bezskrupulozne hovado ako hlupaka,v tom prvom pripade ostatnym aj nieco kvapne,nazyva sa to pozitivny pristup:),mne tiez niektory aj do oci vycitaju ze som zly clovek-hovadom ma zatial este otvorene nenazvali-a ja sa nehadam,nikdy som sa nepovazoval za extra dobreho ci zleho,viacmenej sa len snazim byt aspon trocha v pluse:-P
Reagovat
FulnekUltras
jj, základ je udržet čumák nad hladinou ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže sis zvolil a adoruješ přímo toho kmotra, zloděje a lháře. Gratuluju, tos to všem nandal!
Reagovat
blixa
Všichni stalinisté potřebují a milují svého vůdce. Proto je velkokapitalista Babiš zbožňován ultralevičáky všeho druhu a ražení :-D
Reagovat
smazaný uživatel
neviem ci to bolo presne na mna,ak ano tak k zboznovaniu niekoho mam velmi daleko,vsetci "slusny"(v uvodzovkach preto,pretoze sa to slovo uplne zprofanovalo) demokrati by si mali uvedomit,ze demokracia je o uplatnovani vacsinoveho riesenia,nie najlepsieho aj ked sa to navzajom nevylucuje,najlepsie riesenie sa najefektivnejsie uplatni len za diktaturi,co si uvedomovali uz staroveky rimania,ktory si prave diktatora volili v krizovych casoch,po pominuti problemov sa vratili naspat k demokracii,preto TO napr. v Rusku ci Cine momentalne viac funguje,diktatura ma vsak ine nevyhody...
Reagovat
turista
Největší zloděj je jeden na Bahamách, druhý ve Švajcu a ostatní amnestováni. Tak nevím co to kecáš o premiérovi. Dělá co může aby to tady nedopadlo jako v Lombardii. Jde o přežití. takže na svobodu se musíme na čas vykašlat.Ale pravičáci holt mají námitk.
Reagovat
turista
Námitky opravuji.
Reagovat
gigin
Jsi lékař a výše poptáváš respirátor. Jj, makáme...
Reagovat
turista
Masky resp. tzv. roušky ode dneška všichni v práci máme. Ty však nejsou schopny nás před Covid-19 ochránit. Na patologii nejsme v přímém kontaktu s pacienty. Dokud nebudou k dispozici respirátory tak do MHD nepáchnu.
Reagovat
lvicek
Tohle jsi ani nemusel slozite pocitat, stacilo se podivat na vysledky prezidentske volby, obzvlaste te posledni. Od te doby me politika u nas naprosto znechutila a zklamala a uz vubec nemam chut se v tom jakkoliv angazovat (myslim napriklad nejake diskuze s okolim, ne ze bych byla aktivni politik). Kdyz tu prevlada takovehle videni sveta, tak je to stejne k nicemu, a ja jen chci nekde v klidu prezit po svem...
Reagovat
annah
To bych mohla podepsat. Mám úplně stejný pocit. Bohužel.
Reagovat
sojka1
Reagovat
gigin
https://twitter.com/AentschyR/status/1239166945779429377

roste jak z mléka :))
Reagovat
sojka1
pekna holcicka... ma dobrou pohybovou koordinaci... a sirokou dlan a pomerne velke rucicky, to bude cara.... :-))
Reagovat
blixa
Hmmmm, jako carevna nebo čára ? :-D
Reagovat
sojka1
carevna Čára... :-)
Reagovat
gigin
:DDD Lebka cajk?
Reagovat
sojka1
hezka hlavicka, ale spis kulata lebka... uplne v poho ovsem, tak to moderni clovek ma... ona ta protahla byla stejne casto umele modelovana (v touze po V.I.P. vzhledu) a pokud je prirozena, znamena neandrtalske predky... :-))
Reagovat
gigin
:DDD
Tak super, tata hezký, navíc Génius, mama hezká, bývalá modelka, děda jakési veselé papírky má, babička sklony k herectví a umění, tys jí dala požehnání, Babiša tam nemajú... Myslím, že holčička může v klidu růst.
Reagovat
sojka1
;-)
Reagovat
Blondie
Já jsem tak zblblá, že jsem si říkala "kruci, proč tohle říká Andy Murray?" XD
Reagovat
gigin
No, bylo to ode mne trošku cílené :DDDD
Reagovat
pepin
Tak jen těm dole co chrání a zastávají se Bureše tak ať si pustí co zde v této republice s Vojtěchem nalhal lidem ohledně zabezpečení naší republiky v otázce zdravotnictví. Na vše jsme připraveni, všeho je dost buďte bez obav. Tvrdá opatření měla přijít již nejméně před deseti dny a co se týče zdravotnického materiálu již měly začít padat hlavy. Místo toho jen posloucháme jak vše děláme opět nejlépe a nejrychleji.
Reagovat
Ondra979
je to tak. hlavne ta Buresova hlava uz mela padnout davno..ale nejspis to odnese par podrizenych a pojede se dal jako vzdycky ovsem ty dusledky, at uz hospodarske nebo spolecenske, budou velke. Napr Nemecko ma pripraveno 500 miliard eur na podporu ekonomiky..u nas by tomu odpovidalo minimalne 500 miliard korun, ale nemame skoro nic..hezky to Bures a Socani prosustrovali joj
Reagovat
pepin
Podívej se na zářný příklad u hlavní hygieničky.Je to jejich člověk a teď teprve po jaké době přišel Bureš na to, že neplní dobře stanovené úkoly a tak ji prostě odvolá. A nic. Kdo ji měl kontrolovat? Kdo za to zodpovídá? Nikdo a ticho po pěšině. A tak je to se vším. V Harachově nasliboval hory i s horákama, opravíme všechny můstky a hlavně ten pro lety na lyžích. Od té doby ticho po pěšině a takových věcí jsou po celé republice stovky a možná i tisíce.
Reagovat
Ondra979
ja vim, je to slibotechna, ale hlavne je to podvodnik..jeho stret zajmu je naprosto bezprecedentni, dela nam ostudu v EU a oslabuje nasi vyjednavaci pozici pro dalsi rozpocet..a hlavne cerpa a cerpa..nic jenho neumi nez byt prisaty na statni, nebo evropsky cecek..a jetes zaklekavat, to mu jde taky..ted jak zakleknul na tu firmu co provedla ty testy - je dobry rozhovor na DVTV, a firma ze sverenskych fondu vesele testuje za 3K :)) navic chysta upravu zakona o konecnych vlastnicich..viz info od Linky - to je opravdu totalni humus..snad se velkopodvodnika uz co nevidet zbavime.
Reagovat
pepin
Jenže nejhorší je, co lidí mu věří a ještě horší kolik lidí ho volí.
Reagovat
Ondra979
nj. jsou jendak zblbli propagandou, Buresovi samozrejme ohromne pomohla konunktura o kterou se nezaslouzil, a hlavne si nechteji pripustit, ze mohli byt obelhani..to je asi to nejtezsi a zname to z historie. ale kdyz uvazime, jak moc problemu Bures ma a co se na nej riti, tak si myslim, ze tohle uz by ustat nemel, sice to nebude hned ale ma problemu neurekom. EU mu priskrti dotacni penezovod, protoze uz pochopili, ze je jednoduse podvadi..firmy samozrejme ovlada a ridi a ma z nich prospech a zaroven ovlivnuje dotacni toky..to je naprosto neslychane a musi to skoncit. stejne jako statni ksefty, biopaliva atd.. navic je absurdni, ze nikdy nevysvetlil, kde vzal na AGrofert - komu je zavazan? to je jasne bezpecnostni riziko, stejne jako uvery u cinanu..to je toxicky koktejl a spolus koronavirovou krizi a zneuzivanim stretu zajmu uz by ho to mohlo dostat..jen to jeste chvili potrva a doplatime na to bohuzel vsichni
Reagovat
blixa
Jak přišel Babiš k Agrofertu ? To ti mohu snadno objasnit.

Petrimex ? slovenská firma, státní podnik zahraničního obchodu, petrochemická výroba v Česku i na Slovensku. Po revoluci se transformoval do a.s. v reálně odhadované hodnotě 6 miliard korun, které však ovládali akcie v hodnotě pouhých 6 milionů. Vlastníkem byl pořád stát ? Československo. V roce 93 při rozdělení republik Babiš jako předseda představenstva založil z podniků v ČR dceřinou společnost Agrofert ? stále vlastněnou Petrimexem, tedy státem. V roce 94 si svými STB kumpány ve správní radě nechal schválit, že vypíše novou emisi akcií v hodnotě 12,5 mil. korun. Tyhle akcie koupila neznámá švýcarská společnost se skrytými majiteli (akcie na doručitele) (Babiš údajně neví, kdo za tou společností stojí :-D). Tím se nový vlastník stal i majoritním vlastníkem celého Petrimexu neboť vlastnil 2/3 akcií. Nový vlastník pak rozhodl o odštěpení Agrofertu od matky. Po Babišovi začla jít slovenská policie ale on koupil akcie od oné švýcarské společnosti za nominální cenu 12,5 mililonů korun (není ani jasné, jestli je opravdu zaplatil) a tím se stal vlastníkem Agrofertu. Slovensku pak zůstalo původních 6 mil akcií a tedy slovenské podniky(jako třeba Duslo Šala), které postupně zahynuly. Po Babišovi šli slovenští policisté, ale ukončila to vražda ministra Duckého, po které náhle skončilo jakékoliv stíhání Babiše na Slovensku. Babiš dodnes zaměstnává 23 policistů a příslušníků bývalé STB, kteří měli něco společného s vyšetřováním kauzy Petrimex (14 z nich mělo školení v KGB). Česká polici mlčela, nikdo u nás trestní oznámení nepodal. Co se účasti vrcholových politiků týče, tak vše proběhlo za tichého souhlasu Mečiara na Slovensku a Klause a posléze Zemana v Česku v roli premiérů.
Reagovat
Ondra979
diky, ja uz jsem to nekde cetl, byla tam nejaka fiktivni valna hromada, to jsem si pamatoval..ale ze to bylo az tak..njn. proste Bures. A pak je tam jeste transakce nekdy kolem r 2000, kdy se Bures stal vlastnikem vsech akcii, do te doby mel jen podil, a to stalo slusnej balik. pohadka o svycarskych spoluzacich je proslula, skoda, ze zadni nebyli..byli to nejspis STBaci :)
Reagovat
PetaM
V první řadě měli všechny, kteří byli lyžovat v Itálii a říkali, že se chřipky nebojí, zastřelit. A byli bychom v pohodě ;) Virus rozšířili hlavně hloupí lidé.
Reagovat
pepin
Tak zastřelit snad ne, ale ti co se z Itálie po prvních příznacích vraceli měli jít okamžitě do karantény, ale to by to musel někdo nařídit. Podívejme jak uplynula dlouhá době od propuknutí viru v Itálii a my se teď teprve v posledních dnech probíráme a zjišťujeme, že nemáme v podstatě žádný zdravotnický materiál a nebo jen málo a z toho ještě pošleme to málo do Číny, která je největším výrobcem a teď tam posíláme v pondělí nebo v úterý 2 letadla. Je to k smíchu, ale lidi mu to prostě žerou.
Reagovat
ivecka
No zase tak dávno to nebylo. 24. února bylo v Itálii 240 nakažených. Kdyby se v té době začaly dělat razantní opatření, chtěla bych vidět to pozdvižení.... Nejvíc mě štvou lidi, kteří už v době, kdy to byl fakt průser, museli jet do Itálie na výlet. A nebylo jich málo. Ti, co tam vyjeli kolem 5.března, to už je vrchol sobectví.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc!

Na programu jednání vlády v úterý 16. března je zařazen mimořádný bod zákona, jehož znění zajistí Andreji Babišovi, že bude veden jako skutečný vlastník svěřenských fondů, ale nebude veden jako vlastník společností: Agrofertu nebo médií. Tím by se vyřešil jeho dosavadní problém!

To je dost strašné zneužití současného stavu a nemělo by to zapadnout. Je to neomluvitelný hyenismus!!
Reagovat
Ondra979
je to tak, diky za pripomenuti, to je hyenismus naprosto bez debat. Stejne jako ukolovani statni spravy k vyrizovani soukromych kseftu, obrovska ostuda v EU - viz jeho urazky a narceni europoslancu..tohle uz mu jen tak ale neprojde, navic nepripravenost na soucasnou krizi je naprosto evidentni a to jde za nim..tak snad uz ty bozi mlyny zamelou
Reagovat
turista
Hyenismus se tady praktikoval za komárů, pak hned od roku 1990 a nikdy to neskončilo. Takže nevím proč tady prudíte. Stačí si vzpomenout na Klause, Kočárníka, Dlouhého a další. Ti umožnili rozvoj arcilotrů a tunelářů jako jsou Kožený, Bakala a spoustu dalších. AB je pouhým produktem tohoto procesu nikoliv jeho architektem.
Reagovat
Jabadu
Disciplína, vy klucí pitomí, musí bejt! Jinak byste lezli po stromech jako vopice!
Reagovat
FulnekUltras
přesně, pane kolego ;-)
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1286336-kvitova-burcuje-fanousky-musime-drzet-pohromade-virus-porazime.html#section-artcl
Reagovat
FulnekUltras
jinak komu nevoní Čína, tak zde anticorona-recept z Tchajwanu:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/s-hruzou-sleduji-jak-je-evropa-nepripravena-zde-jsou-rady-z-tchaj-wanu-93074?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

a ještě dodám: neztrácejme teď zbytečně energii pičovinami - na ty bude ještě času dost ;-)
Reagovat
D@nny
No vidis, kdyz chces, tak nemusis byt uplny sasek:)
Reagovat
spaniel
Cekam ma vyjadreni tiskoveho mluvciho Berdycha a Lendla...Fulneka.
Reagovat
Jabadu
"Tak nám zabili Ferdinanda ..."
Nečekal bych, že se dožiji celosvětové pandemie. Tohle je fakt velkej průser.
K věci: Pro 99% tenistů nastal problém. Nemají práci, ale velké výdaje mají pořád. A jim nikdo žádnou kompenzaci nikdy nikdo nedá. To 1% superstars by ale mohlo založit třeba nějaký fond ... Je to jen takový nápad.
Reagovat
smazaný uživatel
specifikuj "velke vydaje",môzu sediet doma na zadku ako vsetci ostatny,trenovat samostatne,vydaje ma nakoniec kazdy z nas
Reagovat
Jabadu
Mno ... trenéři, terapeuti apod. většinou nehákují za 18 000 Kč netto. A ti mají smlouvy, které je potřeba plnit. Ano, mohou sedět (ti tenisté) doma na prd.li, ale také patří k postiženým profesím. Jsou to mnohdy i zaměstnavatelé.
Reagovat
Mantra
já jsem živnostník, napojenej na odběratele (celosvětový leader v oboru), který má fabriku v Itálii i v Číně (taky v USA, Holandsku ad) se sídlem u nás ve městě a stejně je to teĎ v pr...li, taky dřepím doma a nevím kdy bude další práce, nikdo mi nájem dílny nezaplatí, nikdo mi nezaplatí nic... co jako?
Reagovat
Jabadu
Chápu. Jsem dnes obyčejný zaměstnanec s dobrým platem (v rámci regionu). Pracuji v japonské firmě na celkem prestižní pozici ve výrobě. Odhákuji 8 hodin a jdu se věnovat svým koníčkům. Fakt to mám dobrý. Kompenzaci ušlých zisků (nemám na mysli tenis) považuji za samozřejmost, které se Babiš (jako zatím dobrý krizový manager) bude věnovat.
Reagovat
Mantra
no to je právě to, jsem tak malej, že na mě nepadají ty pomoci, to je stejné jako když jsem se zajímal o nějaké dotace na nákup třeba nového soustruhu nebo cnc, prostě jsem malej, v bance mi nedají takový úvěr, ale z druhé strany mám povinnosti jako firmy - podávat hlášení a přiznání k dph co měsíc ad ad nařízení
Reagovat
Mantra
a stejně bych neměnil :-D
Reagovat
Ondra979
sorry jako, ale agent Bures neni vubec zadnej kritovej manazer, on neni ani manazer, on si na nej jenom hraje..je to totalni chaot, prej bude osobne dodavat respiratory, kterych je ale absolutni nedostatek a on za to nese plnou zodpovednost, teda mel by..ale jemu uz asi totalne hrablo..snad si ho brzo odvezou
Reagovat
Jabadu
Umíš si představit, jak by to vypadalo, kdyby tam byl Sobotka nebo Nečas?
Reagovat
Ondra979
docela umim..a verim, ze by to bylo rozhodne lepsi. protoze ani jeden z nich by nedelal divadlo jako Babis, jak vse zaridi, a ve skutecnosti nezaridil nic, svolali by mnohem driv krizovy stab a vice by naslouchali radam odborniku, ale opravdovych, ne podvodniku jako Prymula..ale kdybych si mel vybrat, kdo by to mel vest, tak z byvalych premieru urcite Topolanek, mozna i Paroubek, jakkoli ho nemusim, tak by v teto situaci obstal..takze asi tak
Reagovat
Jabadu
Neberu ti tvůj názor. OK, respektuji. Co dělat? Chodím do háku a čekám na zmutovaný virus.
Nic jiného, kurwa, dělat nemůžu!
Trochu víc cvičím, abych se lépe cítil a aby se mnou "havrani" neměli tolik práce, až mne "pravý vládce planety" dostane.
Reagovat
Ondra979
hele, vychazim z faktu, nejsou to zadne domnenky..pokud lide v prvni linii nemaji ochranne pomucky je to obrovske selhani vlady, a dnes to uz museli priznat - viz ministr Vojtech. precti si toto: e15.cz/rozhovory/to-je-proste-amaterismus-nejhrubsiho-zrna-rika-k-nedostatku-rousek-kalousek-1367657 - nemusis s Kalouskem ve vsem souhlasit, ale tady ma pravdu. je to tvrde a bude nas to jeste hodne bolet. ale nemuselo
Reagovat
Jabadu
Já vím, já vím. Ala Babiš už je na toho "kluka" (co furt čumí do mobilu) Vojtěcha tak nasranej ...
Reagovat
blixa
Opravdu ??? :-D Ty tomu věříš ? A proč si tedy do vládních funkcí instaluje lidi, kteří jsou absolutně poslušní místo těch, kteří jsou dobří ?
Reagovat
Ondra979
no tak nejak..Vojtech na toto jednoduse nema, ale dosadil ho tam prece Babis..ktery navic selhava taky. odvola se? asi tezko..zato bude 24hodin denne objizdet vsechny spitaly a ujistovat, ze rousky a respiratory uz jsou na ceste..jen bohuzel netusi, kdy dorazi, protoze ve skutecnosti jich je smesne malo..
Reagovat
Jabadu
Hele "blixa", bratře v trysku, já vím, že vy Pražané víte víc, než my na venkově. Sedím, šoupu nohama a čekám na tvé informace z centra.
Reagovat
Petr_Fisk
Tady máme jedno z náhradních diskuzních témat - politika.....No, dalo se to čekat...:)
Reagovat
turista
Musím oponovat. Babiš to dělá celkem OK. Nemehla z ODS si nedokážu v této situaci představit.
Reagovat
smazaný uživatel
Bureš jen lže a vyvolává chaos! Zavřít hranice a obchody dokáže kde kdo.
Reagovat
gigin
https://t.co/oZFxmDywpC
Stát zakázal prodej respirátorů.
V podstatě vyřadil všechny prodejce, jen aby se Andrej mohl chlubit, jak vše zařizuje on.
A ještě má v téhle době drzost, posílat kontroly.
A ani tohle tomu přivandrovalcovi vaz nesrazí?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, všechny koblihy ho pořad dokola chválí, že všechno zvládá. Přitom je jim jedno, že totálně nezvládl to nejpodstatnější, ochránit lidi v první linii!
Reagovat
Ondra979
jo to je dukaz, ze ANoisti maji opravdu vymyty mozek Prchalovskou propagandou..jake vetsi selhani uz chtejividet, nez tohle - mozna az zacnou nedejboze umirat lide v dusedlku nedostatku ochrannych pomucek, coz verim ze nenastene, ale realne to hrozi..treba to v delsim horizontu Buresovi konecne srazi vaz, protoze absolutne neni na nic pripraven a je to jeho odpovednost
Reagovat
Ondra979
a normalne mi to zacina pripominat Hitlera..v tom smyslu, ze Hitler pres sve naprosto diletantske zasahy do vedeni valky nikdy za nic nemohl, vzdycky to na nekoho hodil, odvolal nebo odstavil generaly, pak to ridil treba sam a bylo to vetsinou jen horsi..ale vetsina lidu temer az do konce mu stale verila..tak tady uz to zacina byt trochu podobne.a podotykam nesrovnavam Hitlera a Babise, to samozrejme nejde, ale ten naprosto nekriticky obdiv a slepou viru, mohutne podporenou propagandistickou masinerii - PRchal vs Goebbels...
Reagovat
ivecka
Ty jsi ten největší de-bil, co svět viděl.
Reagovat
Ondra979
o diky za kompliment, trollolo. ale uz dlouho to snad nebude trvat a Bures bude moct tu svoji saskarnu zavrit, sebere miliardy a zmizi jak para nad hrncem..pak jsem na vas zvedav
Reagovat
ivecka
Jen ten největší idio-t operuje s Hitlerem. Chudáku.
Reagovat
Ondra979
nevis o tom nic..ale to je typicke od nymandu. srovnavam miru fanatismu, ne osobnosti Babise a Hitlera, ale to je na tebe moc..tak si dej radsi studenej obklad a neplet se do niceho, o cem vis kulove
Reagovat
turista
Chtěl bych vidět jak by tuhle hrůzu řešil politický teoretik a tlučhuba prof.Fiala. To bychom onemocněli snad všichni.
Reagovat
FulnekUltras
Zatím pomalu přichází k rozumu aspoň ten Klus. A to už lze považovat za úspěch. ;-)
Reagovat
Ondra979
tak tady nemam pochyb, ze by to resil mnohem lepe, klidneji, a nechal by vetsi slovo odbornikum..to snad ani nemuzete myslet vazne..Bures je naprosty chaotik, je posledly mikromanagementem, coz je v teto situaci uplny nesmysl..a vlastne i obecne, ale ted je ho jeste horsi. I Sobotka by byl zcela jiste lepsi nez on, a to ho vubec nemusim, vlasnte i Hamacek je mnohem lepsi, jen ho ten hamizny popleta k nicemu nechce pustit aby mel vsechnu pozornost a slavu..kdyby to nebylo tak vazne, tak je to smesne, ale je to tragicke, ze nas ted vede zrovna on..snad da vetsi slovo ted Prymulovi, ale jednoznacne by tomu mel velet HAmacek, ale to Bures nikdy, nikdy nedopusti..
Reagovat
Ondra979
pro ilustraci - jak sel cas s rouskami..www.novinky.cz/domaci/clanek/jak-sel-cas-s-rouskami-od-milionu-na-sklade-po-zlepsime-to-do-tri-tydnu-40316864?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=315441&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null - tak jestli tohle je dober vizitka Babise a spol..tak ja asi ziju v jine galaxii..
Reagovat
Petr_Fisk
Andrej je sociopat jako z katalogu...
Očekávat od sociopata empatii a péči o druhé je totální naivita. Sociopat nemá svědomí a vždy dělá jen to, z čeho má užitek on sám. Současně je to výborný manipulátor, s výbornou přetvářkou, často mnoha lidmi oblíbený a proto velmi nebezpečný.
Reagovat
turista
No jo, ale co dělat když je sociopatická celá strana, což je případ ODS?
Reagovat
turista
Této straně poděkujte. ODS neustále opakovala jak je nutné omezit počet nemocničních lůžek v zemi, zvláště těch akutních, jak je nutné zavírat nemocnice jednu za druhou. A přesně na tuhle restriktivní nemocniční politiku dojela italská Lombardie.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/Fulvia_Fognini/status/1238582461149384704
Reagovat
Vlk-v-trave
koukal jsi na muj nize prispevek BIG4? :)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1238880558052257794?s=19
Reagovat
gigin
Jasně! :)
Reagovat
gigin
Ale víš jak... Přesto díky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rebel zije v nejake tenisove bubline nebo co...tahle pauza zlikviduje plno malych podnikatelu, a pochopitelne zmeni dost svet:) Otazka spis zni zda bude o tenis v takove mire, po tehle jak rika Berdycz pauze, jeste obecne nalada...a nakolik se ta nalada dostavi.
Pristi rok muze nastat klidne nova era...

Jasne, ze RG se letos hrat nebude, minim. v te forme jak to zname... to je dost mimozni predstava, spis se da predpokladat ze k letum
1915, 1916, 1917, 1918, 1919, 1940 pribude rok 2020
tedy pokud nezavedou uzavrene mistrostvi FRA jak v roce 1941-1945, coz je take dost mozne...
takze Tsonga nebo Monfils by meli obrovskou sanci:)
Reagovat
Kozoroh
Každý z nás žije v bublině svých zájmů, světonázorů atp. Pokud se člověka nedotkne nějaké nařízení/omezení, tak je v pohodě, jak ukazuje svým vyjádřením Berdych.

Ohledně uzavřeného mistrovství Francie v letech 1941-45, na které jsi upozornil, to mě zaujalo a víc to rozvedu. Hrálo se v areálu Rolanda Garrose, tak jak FO, ale není to považováno za oficiální ročníky French Open (tehdy French Championships). Na anglické Wikipedii jsou sice ročníky "Tournoi de France" uvedeny mezi FO ročníky, ale je k nim připojena poznámka, že jsou uvedeny jako historická zajímavost, svědčící o tom, že v areálu RG se hrálo i za 2. světové války. Vítězi byli Bernard Destremau v letech 1941-42 a Yvon Petra v letech 1943-45 (který se v roce 1946 stal prvním poválečným vítězem Wimbledonu).
Reagovat
brixner
Yvon Petra byl prý docela obr ke dvěma metrům a metráku živý hmoty!
S Jabadem moc nesouhlasím, jde jen o jednu věc - všichni chtějí být nejlepší a patřit k oněmu 1%, taky by se mi to líbilo! Jenže ti nejlepší nemohou za to, že ti méně lepší jsou méně lepší a nemají na to, aby byli více lepší:-) Tohle zní jako nějaký dotační program a to by byla cesta do pekel. Nad kým by asi tak vítězili ti více lepší, kdyby nebylo méně lepších? Všichni mají na výběr, mě, kdyby někdo vyklepl v prvním kole na deseti po sobě jdoucích turnajích, by to v hlavě zapálilo a pověsil bych pálku na pořádný hřeb a otevřel si kadeřnictví, kde by mě pár vopižlanejch makovic denně+výdaje za smetáky asi uživilo. Nejlepší jsou proto nejlepší, že jsou zkrátka nejlepší. A když sem nejlepší, tak se co?? No tak se mam :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
diky:)
Reagovat
Vlk-v-trave
*
Tennis' Greatest Wasted Talent - The Man Who Destroyed Federer and Nadal "Twice" in 14 Days!

https://www.youtube.com/watch?v=Om5YNgZ0Eq0

*
Tennis' Greatest Wasted Talent #2 - The Man Who Almost BAGELED Nadal on Clay

https://www.youtube.com/watch?v=ioYuume4m_M

*
The Wasted Talent - Inhuman Points

https://www.youtube.com/watch?v=AAR2owuaGfA

*
Is he a Wasted Talent?

https://www.youtube.com/watch?v=T1BSkel-YfY
Reagovat
tommr
nemá být náhodou v nadpisu "Cestovatel Berdych"?
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění ;)
Reagovat
Jabadu
To se stává i v královských rodinách.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist