Cetkovská porazila Bartoliovou, Vaidišová překonala sama sebe

11. 6. 2008, 19:17
Aktuality 2
WTA BIRMINGHAM - Petra Cetkovská vyřadila na travnatém turnaji v Birminghamu ve druhém kole nejvýše nasazenou Francouzku Marion Bartoliovou. Loňskou finalistku Wimbledonu dnes česká hráčka porazila 5-7 6-4 6-0 a postoupila do osmifinále. Vítězství po téměř čtyřech měsích se dočkala Nicole Vaidišová, jež si poradila s Dechyovou.
Nicole Vaidišová

Třiadvacetiletá prostějovská rodačka Petra Cetkovská potvrdila svou výbornou formu z posledních týdnů, když na Roland Garros zaznamenala postupem do osmifinále největší úspěch kariéry. Díky tomu poskočila na 52. místo světového žebříčku a další dobrý výsledek z Birminghamu by ji měl poprvé v životě posunout do elitní padesátky.

S favorizovanou Francouzkou Marion Bartoliovou sehrála Cetkovská dva vyrovnané sety, v tom třetím už na kurtu jasně dominovala a nadělila Bartoliové dokonce "kanára". Během dvouhodinového duelu dokázala své soupeřce vzít devětkrát servis. V dalším kole čeká Cetkovskou další Francouzka, 79. hráčka světa Camille Pinová.

Až první zápas sezony na trávě přinesl české tenistce Nicole Vadišové vítězství po téměř čtyřech měsících. Devatenáctiletá Vaidišová od konce února nevyhrála ani jeden ze svých šesti zápasů. Až v úvodním vystoupení v Birminghamu dnes dokázala porazit Nathalii Dechyovou z Francie 6-3 6-1. Oslavila tak premiérový úspěch pod vedením nového trenéra Davida Felgata.

Vaidišová po porážce od Benešové v Paříži pronesla, že je se sebou spokojená a že věří, že se výsledky brzy dostaví. Svá slova potvrdila dnešním kvalitním výkonem - v zápase dobře servírovala, když returnující soupeřce dovolila uhrát jen 8 fiftýnů. Třetí nasazenou Češu v 3. kole čeká Ruska Makarovová, se kterou nedávno prohrála na antuce v Římě.

WTA BIRMINGHAM - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská (ČR) - Bartoliová (1-Fr.) 5:7, 6:4, 6:0
Vaidišová (3-ČR) - Dechyová (Fr.) 6:1, 6:3
K. Bondarenková (12-Ukr.) - Stosurová (Austr.) 6:3, 6:2
A. Bondarenková (5-Ukr.) - Ruanová-Pascualová (Šp.) 7:6 (7:4), 3:6, 7:5
Erakovicová (N. Zél.) - Mirzaová (6-Ind.) 6:3, 6:0
Czinková (Maď.) - Govorcovová (7-Běl.) 6:3, 7:6 (8:6)
Wickmayerová (Belg.) - Dellacquaová (11-Austr.) 6:2, 3:6, 6:3
Nakamuraová (17-Jap.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 4:6, 6:4
Pinová (Fr.) - Domachowská (Pol.) 6:4, 6:2
Raová (Ind.) - Cavadayová (Brit.) 4:6, 6:3, 6:1
Švedovová (Rus.) - O'Brienová (Brit.) 7:5, 1:6, 7:5

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
vidíš Nikito, kdyz se chce muzes porazit i temer stou hračku, jen tak dal a pristi rok mozna zacnes porazet i sobe rovné.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, jen hlavně at neprohraje s miliontou hracku zebricku..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist