Cetkovská v Marrákeši skončila v prvním kole na Meusburgerové

21. 4. 2014, 18:47
Aktuality 19
WTA MARRÁKEŠ - Petra Cetkovská skončila na antukovém turnaji v marockém Marrákeši v prvním kole. Devětadvacetiletá Češka v něm nestačila na třetí nasazenou Rakušanku Yvonnu Meusburgerovou, proti které se jí nedařilo na servisu a prohrála ve dvou setech.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská, jež si v únoru v Dauhá připsala cenný skal vítězky Australian Open Na Li, si dnes v Marrákeši odbyla svou premiéru. V prvním kole na 80. hráčku světa čekala třetí nasazená Rakušanka Yvonně Meusburgerová, která figuruje ve čtvrté světové desítce a se kterou loni ve dvou zápasech neuhrála ani set.

Devětadvacetiletá Češka vstoupila do dnešního utkání brejkem a vedením 2-0, za celý zápas, jenž byl na několik minut přerušený dešťovou přeháňkou, si ale udržela jen dva z devíti servisů a nakonec po hodině a půl prohrála 3-6 3-6.

Do hlavní soutěže se z tříkolové kvalifikace prodrala ještě druhá česká zástupkyně Renata Voráčová, která se do hlavní soutěže podniku WTA dostala po devíti měsících. Hned v prvním kole se však utká s nejvýše nasazenou Slovenkou Danielou Hantuchovou.

Roli turnajové dvojky bude plnit teprve devatenáctiletá Elina Svitolinová z Ukrajiny.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (21. 04. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Meusburgerová (3-Rak.) - Cetkovská (ČR) 6-3 6-3
Domínguezová (Šp.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-2 7-5
Peerová (Izr.) - Martičová (Chorv.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
že pozici nedostala Katka S. místo odhlášených Cibulkové a Wozniacké.
Reagovat
Frick
Nemá Klára šanci se tam dostat?
Reagovat
PetaM
Má :)
Reagovat
Frick
Tak nakonec na má slova došlo a Katce se do Stuttgartu dostat nepodařilo, čímž si moc bodově nepomůže. Měla zkusit Marakéš nebo spíš Chiasso. Sice jen 25.000, ale rozehrála by se.... Bohužel, je to již třetí porážka v řadě, kdy byla v zápase favoritkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka se sice nekvalifikovala, ale na tvoje slova tak úplně nedošlo. Já si totiž moc dobře pamatuju, žes tady předpovídal její vypadnutí v prvním nebo druhém kole kvalifikace...
Reagovat
tommr
a proč myslíš, že by to na nějakým menším turnaji bylo jiný? Vždyt Katka nakonec prohrála s hráčkou až ze třetí stovky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se těšil, že se podívám na zápas Caro a místo toho čtu, že se odhlásila. :( Tak snad to s tím zápěstím nebude nic vážného... Brzy se uzdrav, Caro! :)
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/458284570274988032

Taky je třeba dodat, že po odstoupení Caro a Dominiky se trochu proházel los. Řekl bych, že Anička na tom docela vydělala. Místo Jeleny bude hrát v 1. kole proti Sabine. V dalších kolech si může dát odvetu se Soranou i Simonou. Myslím, že je to o něco hratelnější část losu, než kterou měla původně... Jinak Diana Marcinkevica (přemožitelka Katky Siniakové v kvalifikaci) bude hrát proti Nastě a vítězka si ve 2. kole může zahrát s Mashou. Tak teď mě mrzí ještě víc, že Katka nepostoupila. :(
http://www.livesport.cz/pavouk/vP2uAPbG/M7Ed1iZ0/#draw

No a ten zápas Pavlyuchenkova - Marcinkevica bude celkem pikantní, protože dneska proti sobě hrály debla a překvapivě úspěšnější byla Lotyška...
http://www.livesport.cz/zapas/SGcKfTQg/#prehled-zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně mě napadlo to samé, co napadlo Tebe v souvislosti s Katkou a Mashou. Katku to určitě hodně mrzí, protože od hlavní soutěže byla blízko. Je škoda, že to nepovedlo, protože by to byly další body, ale na jednu stranu je pravda, že to byl velký kus, ale přiznám se, že jsem Katce věřil.
Věřím, že se již brzy povedou nějaké postupy. Nejspíš teď zamíří na nějaký ITF, kde se připraví na French Open. Bylo by fajn získat body a vylepšit si tak postavení v žebříčku i vzhledem ke kvaldě grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem věřil, že Katka dneska vyhraje. Marcinkevicu loni dvakrát porazila a její výsledky v kvalifikaci vypadaly moc dobře. Pak se ještě mohla dostat do hlavní soutěže jako Lucky Loser (jak už rozebíráme v diskusi pod žebříčky), ale bohužel... Jinak si myslím, že Katka bude v květnu určitě hrát na Sparta Prague Open. Ve čtvrtek by měl být zveřejněn první seznam zúčastněných hráček. Už se nemůžu dočkat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na SPO se také těším. Je to sice zrovna v týden, kdy maturuju a bude tak vrcholi má příprava, ale minimálně dvakrát bych se tam chtěl podívat :) Minulý rok to bylo neskutečné :)
Reagovat
PetaM
A kdo říkal, že postoupí Máša? Třeba postoupí Lucinka :P :P
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem, že "vítězka si ve 2. kole může zahrát s Mashou." Může, ale nemusí. Netvrdím, že si určitě zahraje s Mashou (ačkoliv si to samozřejmě přeju)... Takže tvoje reakce mi připadá zbytečná. :)
Reagovat
Frick
Lucko. nakopej jí, ať je Mony naštvanej!
Reagovat
VlS
Sice je postup Maši pravděpodobnej, ale ne automatickej. Doufám, že ti předpoklad nevyjde. Jestli Lucka zopakuje výkon z druhýho setu se Sárou, tak by se to mohlo stát klidně. Docela bych ti s chutí strouhal mrkvičku pitom ...
Reagovat
VlS
mrkvičku potom .....
Reagovat
smazaný uživatel
Já snad někde píšu, že postup Mashy je automatický? To jsem se právě snažil vysvětlit Petovi... Lucku určitě nepodceňuju, to buď klidný. :) Když proti ní Masha hraje, tak je to vždycky bitva.
Reagovat
VlS
Couváš pěkně, ale pozdě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych měl couvat? :D Já jenom říkám, co jsem skutečně napsal. :) Pokud v tom vidíš něco jiného, tak se holt nedá nic dělat... Jinak o Mashe jsem napsal jenom proto, že je Katčiným vzorem a před turnajem ji Katka viděla trénovat (dávala fotku na FB). Pro Katku by to byl určitě super zážitek, kdyby se mohla utkat s Mashou... Takže kvůli tomu jsem to napsal. Nic jiného v tom nehledej. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist