Cetkovská v Ósace vyřadila domácí legendu

11. 10. 2011, 14:03
Aktuality 1
Jediná česká účastnice turnaje v Ósace Petra Cetkovská postoupila do druhého kola. Čtvrtá nasazená hráčka dnes na úvod porazila 6-2 a 7-6 nejslavnější japonskou tenistku, jednačtyřicetiletou Kimiko Dateovou-Krummovou.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská se s jednačtyřicetiletou Kimiko Dateovou-Krummovou utkala poprvé v kariéře a v Ósace proti někdejší světové čtyřce potvrdila úlohu favoritky. Turnajová čtyřka ještě ve druhém setu dvakrát nedokázala při vlastním podání zápas ukončit, v tie-breaku už ale Japonku nechala uhrát jen dva body a za téměř dvě hodiny zvítězila 6-2 7-6.

O postup do čtvrtfinále se šestadvacetiletá Cetkovská utká s další domácí hráčkou. Její soupeřkou bude 114. tenistka světového žebříčku Erika Semaová, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace.

Nečekaně hodně práce dnes měla se svou soupeřkou nejvýše nasazená Samantha Stosurová. Australance stála v cestě do druhého kola bývalá světová juniorská jednička Noppawan Lertcheewakarnová z Thajska. Té Stosurová dvakrát sebrala podání a vyhrála první set 6-3, ale od té doby už jí Lertcheewakarnová byla vyrovnanou soupeřkou. Šestá hráčka světa si ve druhé sadě nevypracovala žádný brejkbol a znovu se prosadila až v rozhodujícím setu, který díky dvěma brejkům vyhrála 7-5.

Pro Stosurovou je podnik v Ósace přípravou na Turnaj mistryň, který se na konci října odehraje v Istanbulu. Kvůli závěrečnému turnaji sezony si Australanka do svého programu přidala i moskevský Kremlin Cup.

Ostatní nasazené hráčky dnes v Ósace jejich soupeřky tolik nepotrápily. Němka Angelique Kerberová ztratila pouhé tři gamy s domácí Kurumi Naraovou, další Japonku Aiko Nakamuraovou smetla Jarmila Gajdošová za pouhých 52 minut 6-0 6-1. Set neztratila ani turnajová šestka Ayumi Moritaová, která porazila Číňanku Shuai Zhang 7-6 a 6-2.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (4-ČR) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 7:6 (7:2), Stosurová (1-Austr.) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:3, 3:6, 7:5, Kerberová (3-Něm.) - Naraová (Jap.) 6:2, 6:1, Gajdošová (5-Austr.) - Nakamuraová (Jap.) 6:0, 6:1, Moritaová (Jap.) - Zhang (Čína) 7:6 (7:3), 6:2, Zheng (Čína) - Z. Kučová (SR) 6:1, 6:1, Govorcovová (Běl.) - Chan (Tchaj-wan) 6:1, 2:6, 6:4, Semaová (Jap.) - Minellaová (Luc.) 6:3, 6:3, Švedovová (Kaz.) - Aojamaová (Jap.) 6:2, 6:0.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zase jsem to nikde nechytil,takže jsem to pouze sledoval na Livescore. Začátek 2.setu utekl,ale Petra se dokázala vrátit do hry a v tb 7:2 vyhrát a tím i celý zápas 2:0! Velká gratulace a moc přeji vyhrát i v tom 2.kole,což se už delší dobu nedaří! Pavouk zdá se docela příznivý! Tak hodně štěstí Petro! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist