Cetkovská začala další restart. Hlavně chci zůstat zdravá, přeje si

24. 5. 2015, 19:11
Aktuality 14
V další tenisový návrat doufá Petra Cetkovská. Bývalá pětadvacátá hráčka světa sice dnes prohrála na Roland Garros hned v 1. kole, přesto se na kurtu usmívala. Za uplynulých osm měsíců odehrála teprve třetí zápas a věří, že zahnala nepříjemné problémy s kyčlí.
Profily hráčů
Petra Cetkovská

Třicetiletá Cetkovská prohrála na Roland Garros s Japonkou Misaki Doiovou ve dvou setech 3-6 2-6. Po prohře byla zklamaná, ale na druhou stranu i spokojená. "Posledních pár měsíců bylo strašně těžkých, takže jsem byla šťastná, že jsem mohla jakžtakž odehrát zápas vcelku. Jsem malinko smutná, protože jsem prohrála, ale nemůžu se divit. Nemůžu očekávat zázraky, když nehraju," řekla. 

Bolest v kyčli se stupňovala od loňského července a po US Open si Cetkovská musela dát pauzu. "Člověk si neuvědomí, jak je kyčel důležitá, dokud s ní něco nemá, a ještě k tomu ve sportu," řekla. Problém se týkal mimo jiné chrupavky. "Jak je kyčel střed toho všeho, tak to pak je o všem. Jak se uhýbá bolesti, už to není jenom kyčel, ale pánev, je to koleno a začne kolotoč, z kterého není kudy ven," doplnila. 

Zdálo se, že by se mohla vrátit v lednu v Austrálii. Jenomže tělo v pořádku nebylo. Proto požádala o chráněný žebříček, zkusila hrát v Miami a v Indian Wells, ale ani tam to nešlo. "Tak jsem to doléčila až teď a teď je to první turnaj, kdy jsem snad jakžtakž mohla. Doufám, že to je za mnou, ale to uvidím v následujících dnech, jak tělo zareaguje po zápase," řekla svěřenkyně kouče Martina Fassatiho. 

Za uplynulé tři roky se Cetkovská vrací podruhé po dlouhé pauze. Na olympiádě v létě 2012 ve Wimbledonu si podvrtla pravý kotník, pak měla edém kostní dřeně, v lednu léčila únavovou zlomeninu v levém chodidle a do hry se vrátila až před Roland Garros 2013. "Hrabala jsem zase nahoru, hrála slušně. Všechno začínalo vypadat, že by to mohlo jít, a vtom přišel další problém. Snad poslední," doufala. 

Myšlenky na konec kariéry zatím nemá. "Já se necítím stará. Takhle jsem o tom nepřemýšlela. Ještě bych chtěla hrát. Pokud zdraví nedá, tak to nepůjde, nebudu to lámat přes koleno, ale ještě věřím, že to půjde," řekla s nadějí v hlase. 

Tenis prostějovskou rodačku stále naplňuje. "Čím dál víc. Čím jsem starší, tím si to dokážu víc užít a baví mě to. Ještě nechci skončit," řekla rozhodně. "Nevidím se na okruhu zase strašně dlouho, ale ještě necítím, že je moment odejít." 

Pokud bude v pořádku, chystá se na turnaje na trávu, ve Wimbledonu do kvalifikace a pak na US Open. "Hlavně chci zůstat zdravá. Je to ohraná písnička, ale pokud to není, tak to nejde. Pak uvidím své možnosti," řekla Cetkovská.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Frick
TOP 15?
Reagovat
FulnekUltras
klidně
Reagovat
Fandina
Kdyby se volila nejhezčí česká tenistka, hlasovala bych asi pro ní. A je to škoda, že má pořád nějaké zdravotní problémy. Tak doufám, že se ještě vrátí. Držím palce Peti. Pojď!!!
Reagovat
horska.kraslice
Petra C. má neuvěřitelnou smůlu na zranění. Je moc hezké, jak je stále optimistická a jak má stále pozitivní vztah k tenisu. Doufám, že se postupně zase dostane do formy a oblaží nás fanoušky zase svým netradičním způsobem hry. Držím palce, Petro, ať zdraví vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda toho dnešního zápasu, který se vyvíjel tak dobře. Petro, přeju, aby to zdraví nejen vydrželo, ale bylo stále lepší a lepší! A věřím, že potom přijde i spousta krásných a vítězných zápasů. Hodně štěstí Petro. :)
Reagovat
FulnekUltras
ale ve třiceti se to dá ještě "rozběhat"... ;-)

Přeju ještě pár let vrcholného tenisování !!!
Reagovat
misa
S takovým pozitivním přístupem jí pak návrat půjde lépe.
Reagovat
Frick
jsi velká bojovnice! Držim palce.

No ale každopádně je dobře, že se taky něco o Petře dovíme. Na sociálních sítí aktivní Petra není, tak jsme nevěděli v zásadě lautr nic. Tak je super, že se to změnilo a něco nyní už víme.
Reagovat
SwissMaestro
Krásná žena :)
Reagovat
Frick
Pěkná ve smyslu "má čtyřky"?
Reagovat
SwissMaestro
Tak podle tohoto krásu opravdu nehodnotím.
Reagovat
Frick
Aha. No ale nezřídka kdy je jí tato obdařenost připočtena k dobru.

Mne je to jedno. Terka nemusí nosit podprsenku a fandim jí i tak. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Péťa je opravdu krásná...
Reagovat
PH94
To rádi slyšíme :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist