Cetkovská znovu končí ve čtvrtfinále, prohrála s Kanepiovou

3. 5. 2012, 18:54
Aktuality 11
Petra Cetkovská vypadla druhý týden po sobě ve čtvrtfinále turnaje WTA. Po Fesu dnes před branami semifinále opustila také Estoril, kde podlehla po setech 3-6 6-3 3-6 Estonce Kaie Kanepiové.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská v Estorilu přehrála první dvě soupeřky bez vážnějších potížích, až ve čtvrtfinále ale narazila na tenistku z nejlepší světové padesátky. A Estonka Kaia Kanepiová vykročila za postupem svižně: hned první podání české tenistky prolomila, vzápětí sice přišla o svůj servis, ale v šesté hře se dočkala znovu a ujala se vedení 4-2. Náskok už v úvodním setu nepustila a přiblížila se tak svému prvnímu turnajovému semifinále od lednového podniku v Brisbane.

Cetkovská, která si o finále zahrála na turnaji WTA naposledy loni v srpnu, se však nevzdala ani po dalším brejku Estonky, jež v další sadě vedla už 3-1. Česká tenistka jí čistou hrou sebrala podání, za stavu 4-3 ji brejkla znova a obrat ve druhém setu dokonala - 6-3.

Blíž důležitému prvnímu brejku byla v rozhodující sadě turnajová čtyřka Cetkovská, své šance ale nevyužila. Kanepiová byla v další hře úspěšnější, ale česká hráčka dokázala srovnat. Klíčový moment přišel až za stavu 4-3 pro Estonku: Cetkovská jí při svém podání nabídla dva brejkboly, její soupeřka ten druhý využila a utkání pak po více než dvou a čtvrt hodinách ukončila.

O finále si Kanepiová zahraje s největší favoritkou turnaje, Italkou Robertou Vinciovou. Nejvýše nasazená hráčka dnes také zdolala svou soupeřku ve třech setech, Naďu Petrovovou z Ruska porazila 6-2 1-6 a 6-4.

Výsledky - Estoril - ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kanepiová (6-Est.) - Cetkovská (4-ČR) 6:3, 3:6, 6:3, Vinciová (1-It.) - Petrovová (7-Rus.) 6:2, 1:6, 6:4, Suarezová-Navarrová - Solerová-Espinosová (obě Šp.) 6:3, 6:3, Knappová (It.) - Voskobojevová (Kaz.) 7:6(7:4), 2:6, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
VlS
oficiální pavouk je tady
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2012/1038/MDS.pdf

Jinak už jede kvalda. 1. kolo nepřešla Barča, posupuje Lucka H i Andrejka, který jsem moc nevěřil proti Sloane Stephens.
Reagovat
VlS
jenom my, v 1. kole Julia vers. Mona.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak děcka už máme na světě rozlosování pavouku v Madridu : Petra - Kirilenko - Stosur a v semifinále Máša nebo Serena :)¨.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi ho našel?
Reagovat
smazaný uživatel
Na stránkách od Kaia Kanepi : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3387636287084&set=a.1049085544777.2009194.1154855992&type=1#!/kaiakanepi
Reagovat
smazaný uživatel
dík
Reagovat
tommr
našim los moc nepřál - všech 5 našich hráček je v jedný polovině pavouka a Benešová se Zakopalovou se v přímým souboji o OH dokonce potkají už v prvním kole ...
Los je strašně nevyváženej i vůči ostatním hráčkám. Azarenková má cestu do finále pěkně umetenou, zatímco v druhý polovině pavouka je vedle Petry i Sharapovová, Serena Williams, Stosurová a Wozniacká ...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud Kaia nebude hrat ode zdi ke zdi, jak to nekdy umi, mohla by Robertu konecne porazit a Estoril vyhrat. Budu ji drzet palce!
Reagovat
VlS
V principu je mi to jedno, ale moc Kaie nevěřím, Roberta sice ve srovnání s ní není zrovna super hráčka, ale je hodně stabilní. Kaia jako obvykle asi zahraje dva míče super a tři dá mimo. Přál bych jí to, ale nevsadil bych na ni.
Reagovat
smazaný uživatel
tak si to Kaia s Robertou v zaveru prece jen pohlidala, jeste Suarez... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Kaia bude letos podruhé triumfovat. Sezónu rozjela parádně, ale pak se nějak zasekla. Snad už bude předváděn tenis, na který má.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist