Challenger na Štvanici bude pokračovat bez Čechů, neuspěli Kopřiva ani Rosol. V Rakousku vypadl Kolář

5. 5. 2022, 15:25
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Challenger na pražské Štvanici bude pokračovat bez českých zástupců. Čtvrtý nasazený Vít Kopřiva ve druhém kole překvapivě nestačil na kvalifikanta a 405. hráče světa Clémenta Tabura, kvalifikant Lukáš Rosol rovněž ztroskotal na francouzském protivníkovi, nad jeho síly byl Geoffrey Blancaneaux. V Rakousku před branami čtvrtfinále skončil nasazený Zdeněk Kolář.
Vít Kopřiva

V hlavní soutěži challengeru na Štvanici se představilo celkem šest domácích zástupců a ani jeden se nedostal přes úvodní kola. Hned na prvním soupeři ztroskotali Dalibor Svrčina a Andrew Paulson, před branami čtvrtfinále včera dohráli Jonáš Forejtek a Martin Krumich a dnes Vít Kopřiva s Lukášem Rosolem.

Čtyřiadvacetiletý Kopřiva byl proti 405. hráči světa a kvalifikantovi Clémentovi Taburovi jasným favoritem. V utkání se však trápil na servisu, pětkrát o něj přišel a s francouzským outsiderem prohrál jasně 2-6 4-6.

Kvalifikant Rosol měl naopak ke čtvrtfinálové účasti velmi blízko. Šestatřicetiletý veterán snadno vyhrál úvodní dějství a v rozhodujícím vedl 4-1, přesto s Francouzem Geoffreym Blancaneauxem nakonec padl 6-1 2-6 6-7(3).

Hlavní soutěž pokračuje také na akci ITF W60, kde jako jediná z deseti Češek do čtvrtfinále prošla Miriam Kolodziejová.


KOLÁŘ NEPOTVRDIL ROLI FAVORITA

Překvapivou porážku si dnes připsal také Zdeněk Kolář. Na challengeru v rakouském Mauthausenu nestačil 6-7(4) 3-6 na až 309. hráče světa Mátého Valkusze a do čtvrtfinále nepostoupil.

Mezi nejlepší osmičku se naopak včera probojoval Jiří Lehečka, druhý nejlepší Čech v žebříčku ATP je poslední nadějí na challengerech v tomto týdnu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Tento týden se klukům nepovedl, a to letos mají vesměs solidní výsledky všichni ...

Snad je zachrání Jirka Lehečka ... ale bude to těžké
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist