Challenger v Ostravě vyhrál Dasniers de Veigy, ve finále porazil Hájka

6. 5. 2012, 18:59
Aktuality 1
Nenasazený francouzský tenista Jonathan Dasnieres de Veigy vyhrál na ostravské antuce challenger Prosperita Open 2012. Ve finále turnaje, který byl dotován částkou 50 tisíc dolarů, porazil na dvorci v Komenského sadech Jana Hájka 7-5 6-2.
Profily hráčů
Jonathan Dasnieres de Veigy

Pětadvacetiletý levoruký Francouz, který je ve světovém žebříčku na svém maximu (182. místě), se v Ostravě dočkal prvního turnajového triumfu. Nezastavil ho ani nejvýše nasazený Hájek.

Dasnieres de Veigy potvrdil skvělou formu, neboť minulý týden na challengeru v Neapoli prohrál až ve finále s Rusem Andrejem Kuzněcovem. 

Ani 136. hráč žebříčku ATP Hájek nemá špatnou formu, z posledních pěti turnajů byl navzdory problémům s krční páteří čtyřikrát minimálně v semifinále, které v Ostravě ještě vylepšil. Na osmý challengerový titul ale nedosáhl a na Prosperita Open nedokázal navázat na prvenství z roku 2009.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
zde73
Pekny tenis-gratulace vitezi!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist