Challenger v pražské Stromovce vyhrál po finálovém maratónu Slovák Gombos

13. 6. 2015, 16:15
Aktuality 3
CHALLENGER PRAHA - Norbert Gombos vyhrál challenger v pražské Stromovce a připsal si svůj druhý titul. Čtyřiadvacetiletý slovenský tenista v dnešním finále hraném v tropickém vedru udolal po více než třech hodinách boje zkušeného španělského antukáře Alberta Montaňése.
Profily hráčů
Norbert Gombos (© pragueopen.cz)

První titul z challengeru si Norbert Gombos připsal teprve letos začátkem března v hale ve francouzském Cherbourgu. Druhou trofej vybojoval dnes v Praze, kde v průběhu turnaje s dotací 42.500 eur musel vyhrát hned tři třísetové bitvy. 

Tu poslední absolvoval v dnešním finále proti bývalé světové dvaadvacítce Albertu Montaňésovi ze Španělska, kterého udolal až po 3 hodinách a 17 minutách úporného boje.

V prvním setu Gombos otočil nepříznivý vývoj z 3-5 a vyhrál v tie-breaku. Montaňés ani v druhé sadě nedokázal set doservírovat, ale napodruhé se mu to již povedlo. Nejdramatičtější byl třetí set, který začínal za pravého poledne v třicetistupňovém vedru. Více štěstíčka měl Gombos, za stavu 6-5 ještě nevyužil čtyři mečboly, ale i druhý tie-break zvládl lépe a nakonec zvítězil 7-6 5-7 7-6.

"Při mečbolech za stavu 6-5 Albert velmi dobře zaservíroval. Ale jsem rád, že jsem ten závěrečný tie-break zahrál výborně a bez chyb," řekl Gombos pro web turnaje pragueopen.cz. "Už ve druhém setu jsem trochu cítil únavu, ale nakonec jsem to překonal, protože jsem věděl, že je to finále a to prostě není možné jen tak odchodit. Hecoval jsem se a snažil se hrát co nejlepší tenis," dodal čtyřiadvacetiletý Slovák.

Aktuálně 135. hráč světa Gombos si připíše 90 bodů do světového žebříčku a prémii 6150 eur. U v úterý ho čeká první kolo na domácím challengeru v Popradu.

• CHALLENGER PRAHA •
Česko, antuka, 42.500 eur
pondělní výsledky (01. 06. 2015)
• Dvouhra - finále •
Gombos (2-SR) - Montaňés (6-Šp.) 7-6(5) 5-7 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Frick
Ta návštěva byla vcelku komorní.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/215471291353101-sparta-prague-open-2015

Ač "papírově" se nic nezměnilo (stále 50 000 USD), tak samozřejmě ten turnaj šel velmi dolů. Bez Rosola a Veselýho. Dobře je to vidět i na tom, že loni tam byla postavena ta zadní V.I.P. tribuna, letos se o to ani nepokoušeli.

Na konkurenčním štvanickém challengeru (kde bylo také finále bez Čechů - čili srovnání by mohlo být celkem relevantní) byla loni lepší návštěva.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/214471291352102-i-cltk-prague-open-by-advantage-cars
Reagovat
Fandina
Gombosovi gratulka. Dneska jsem to neviděla, ale ve středu jsem byla na místě, když hrál s Honzou Mertlem a jeho hra se mi líbila. Byl rychlý a hrál nízké prudké rány. A je to sympaťák. Gratulka k titulu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
bravó, Noro potešil, duel plný chýb, ako na hojdačke, ale s víťazným koncom. Každý bodík dobrý a 90 je super. gratulácia
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist