Challenger v Prostějově bude mít velmi silné obsazení

23. 5. 2008, 14:48
Aktuality 1
Nejsilnější obsazení v dosavadní patnáctileté historii bude mít v prvním červnovém týdnu prostějovský challenger, do kterého je už nyní přihlášeno dvanáct tenistů z první stovky současného žebříčku. Tento počet ještě doplní další čtyři držitelé divokých karet. V Prostějově se objeví Calleri, Cilič, Horna a další.
Centrální dvorec v Prostějově

"Takový zájem mezi předními světovými tenisty o start v Prostějově ještě nikdy nebyl," uvedla na dnešní tiskové konferenci ředitelka turnaje Petra Píchalová. Mezi uchazeči o tři divoké karty jsou hráči, kteří se v příštím týdnu představí na Roland Garros v Paříži. Čtvrtou divokou kartu vyhradil prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka slovenským tenistům.

"Trochu nás trápí z pohledu Roland Garros předpověď počasí. Podle ní má v Paříži od neděle do čtvrtka hodně pršet. To by mohlo zkomplikovat v případě zdržení turnaje naše plány," dodala Píchalová.

Z českých tenistů budou na challengeru chybět nejlepší dva hráči Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří se ale v Prostějově představí do středy 4. června alespoň v doprovodném programu. "Oba odlétají 5. června na turnaj do německého Halle, kde Berdych obhajuje loňské prvenství," řekl jednatel a manažer TK PLUS Prostějov Miroslav Černošek.

Předchozí vítězové:
2007 ... Roitman (Arg)
2006 ... Hájek (ČR)
2005 ... Nieminen (Fin)
2004 ... Štěpánek (ČR)
2003 ... Štěpánek (ČR)
2002 ... Coria (Arg)
2001 ... Ulihrach (ČR)
2000 ... Vinciguerra (Švé)
1999 ... Fromberg (Aus)
1998 ... Fromberg (Aus)
1997 ... Ulihrach (ČR)
1996 ... Česnokov (Rus)
1995 ... Gaudenzi (Itá)
1994 ... Kučera (SR)
V hlavní soutěži byli mezi 22 hráčů zařazeni zatím pouze Ivo Minář a Jiří Vaněk. Na listině čekatelů jsou například Bohdan Ulihrach, Lukáš Dlouhý, Jan Minář a Tomáš Zíb.

Žebříčkově nejvýše postaveným hráčem je v Prostějově přihlášen zatím Chorvat Marin Cilič, kterému patří 51. příčka. Mezi další hvězdy bude patřit bývalá světová šestnáctka Agustin Calleri z Argentiny, Francouz Florent Serra, Peruánec Luis Horna, čtvrtfinalista letošního turnaje Masters v Hamburku Albert Montaňes ze Španělska nebo obhájce titul Sergio Roitman z Argentiny. Většina z těchto hráčů do Prostějova dorazí z Paříže.

Prostějovští pořadatelé se letos vrátili k modelu samostatného turnaje mužů a neuspořádají souběžnou soutěž žen. "Nejsme organizačně schopni uspořádat oba turnaje. Hlavně v případě deště se nesmírně komplikoval program, problémy jsme měli i s ubytováním a tréninkovými podmínkami pro tolik hráčů. Bez finanční garance se nechtěla vzhledem k možnosti dosažení nízkého počtu bodů přihlásit žádná hráčka z první stovky. Situaci jsme vyhodnotili jako cestu do pekel," vysvětlil Černošek.

V neděli 1. června budou na programu dvě kola kvalifikace, hlavní turnaj začne o den později. Finálové zápasy ve dvouhře a čtyřhře se uskuteční v sobotu 7. června od 11:00.

Zajímavé odkazy:

* oficiální stránka turnaje *
seznam přihlášených tenistů

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
myslím, že hlavním tahákem pro většinu z nás je THOMAS BELLUCCI, dale pak PABLO CUEVAS ci WAYNE ODESNIK....

obsazeni je letos skutecne brutalni....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist