Chardy otočil duel s domácím mladíkem, Nadal je v semifinále čtyřhry

8. 2. 2013, 10:19
Aktuality 4
ATP VIŇA DEL MAR - Třetí nasazený Jerémy Chardy měl v prvním letošním zápase na antuce drobné problémy. Francouzský tenista v chilském Viňa del Mar prohrál s šestnáctiletým chilským talentem Garinem první set, nakonec ale potvrdil roli favorita a postoupil do čtvrtfinále. O deblové finále si v Chile zahraje Nadal.
Profily hráčů
Jerémy Chardy

Jerémy Chardy si na letošním Australian Open zahrál poprvé v grandslamovém čtvrtfinále, na předchozích dvou turnajích ale vypadl hned po svém úvodním zápase.Podobně mohl dopadnout i v chilském Viňa del Mar, kde mu chvíli trvalo, než se v prvním letošním zápase na antuce rozehrál.

Pětadvacetiletý Francouz, který je v Chile třetím nasazeným a měl tak v prvním kole volný los, se utkal s teprve šetnáctiletým domácím talentem Christianem Garinem. Ten si v úterý proti Srbu Lajovičovi odbyl debut na okruhu ATP a hned zaznamenal výhru -nikdo mladší od roku 2000 v hlavní soutěži turnajů ATP nevyhrál.

Garin se nezalekl ani 26. hráčesvěta Chardyho, proti kterému produkoval agresivní tenis, skvěle se pohyboval a když v prvním setu nečelil jedinému brejkbolu, ujal se vedení 1-0 na sety. Favorizovaný Francouz se ale postupně proti neznámému mladíkovi rozehrál, našel recept na jeho hru i podání a zápas po hodině a 43 minutách - i díky odvrácení 9 z 10 brejkbolů - otočil.

O první semifinále právě od loňského Viňa del Mar si Chardy zahraje s šestým nasazeným Italem Paolem Lorenzim, který bez ztráty podání přehrál Španěla Tommyho Robreda.

Zatím stále bez porážky absolvuje svůj první turnaj po 222 dnech bez soutěžního zápasu Rafael Nadal. Ve čtyřhře už s Juanem Mónakem postoupili do semifinále, když ani ve druhém společném utkání neztratili set. Italsko-francouzskou dvojici Guillaume Rufin a Filippo Volandri porazili 6-2 7-6 a s Argentinci Berlocqem a Mayerem si tak v pátek večer zahrají o finále.

"Jsem velmi šťastný, že mohu znovu hrát a užívat si věci tady v Chile. Navíc je příjemné, když mohu hrát po boku svého přítele," pochvaloval si Nadal svůj návrat. "Jsem moc rád, že mohu pomoci při jeho comebacku," doplnil Monaco svého parťáka. 

Ještě před soubojem o finále ve čtyřhře světovou pětku Nadala čeká čtvrtfinále dvouhry, ve kterém nastoupí v 22:00 hodin proti krajanu Danielu Gimenu-Traverovi. Ten si souboj se slavným krajanem zajistil výhrou 6-4 6-4 nad dalším Španělem Albertem Montaňésem.

- ATP 250 VIŇA DEL MAR -
(Chile, tv. povrch, 410.200 dolarů)
čtvrteční výsledky (07. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Chardy (3-Fr.) - Garin (Chile) 4-6 6-3 6-2
Zeballos (Arg.) - Andújar (4-Šp.) 6-3 6-3
Ramos (5-Šp.) - Volandri (It.) 6-7(5) 6-3 7-5
Lorenzi (6-It.) - Robredo (Šp.) 6-4 6-4
Gimeno-Traver (7-Šp.) - Montaňés (Šp.) 6-4 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Mónaco/Nadal (2-Arg./Šp.) - Rufin/Volandri (Fr./It.) 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
už jen Chardy a Nadal. Finále bude brnkačka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandíš Lorenzimu jo ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, za poslední rok se hodně zlepšil.
Reagovat
smazaný uživatel
No, na Chardyho to nebylo. Tak snad klapne ta čtyřhra. Gratulace Chardymu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist