Chardy ve Stuttgartu získal první titul a vůz Mercedes

19. 7. 2009, 18:07
Aktuality 0
ATP STUTTGART - Francouzský tenista Jeremy Chardy získal na antuce ve Stuttgartu svůj první titul na okruhu ATP. Dvaadvacetiletý vítěz wimbledonské juniorky z roku 2005 porazil v dnešním finále 1-6 6-3 6-4 Rumuna Viktora Haneska.
Jeremy Chardy

Chardy, jenž v předchozích kolech vyřadil domácí naděje Nicolase Kiefera a Mischu Zvereva, se dočkal titulu na druhý pokus. Letos v Johannesburgu podlehl rodák z Pau ve finále krajanovi Jo-Wilfriedovi Tsongovi.

Za stuttgartský titul získal Chardy 71.700 eur a od hlavního sponzora turnaje kupé značky Mercedes. Rumuna letos porazil již podruhé.

"Bylo to hodně náročné. V úvodu zápasu jsem byl dost nervózní, ve třetím jsem se zase cítil pod tlakem," popisoval své pocity Chardy po premiérovém vítězství. "Rozhodně si vyhrát zasloužil, hrál skvěle," pronesl Hanescu.

Ten hrál ve finále potřetí, na přesně rok starý titul ze Gstaadu ale nenavázal. Chuť si dnes nespravil ani ve finále čtyřhry, ve které bude po boku krajana Tecaua usiloval o druhý deblový titul. Česko-slovenskému páru František Čermák a Michal Mertiňák podlehli 5-7 4-6.

Čermák si na okruhu ATP připsal 18. deblový titul (všechny z antukových turnajů), když většinu nasbíral společně s krajanem Friedlem. Po boku Mertiňáka letos vyhrál už na antuce v mexickém Acapulku.

- ATP STUTTGART (Německo, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Chardy (Fr.) - Hanescu (Rum.) 1-6 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Čermák/Mertiňák (4-ČR/SR) - Hanescu/Tecau (Rum.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist