Charleston: Sakkariová vyřadila obhájkyni titulu Bertensovou, jednička Stephensová měla namále

5. 4. 2019, 09:13
Aktuality 8
WTA CHARLESTON - Už v osmifinále turnaje WTA Premier na zelené antuce dohrála loňská vítězka Nizozemka Kiki Bertensová, kterou vyřadila Řekyně Maria Sakkariová. Namále měla i další bývalá šampionka a letos nasazená jednička Sloane Stephensová, která prohrávala s Australankou Ajlou Tomljanovicovou 4-6 a 0-3 s mankem dvou brejků.
Maria Sakkariová (© j48tennis.net)

Kiki Bertensová loni na specifické zelené antuce v Charlestonu poprvé vyhrála turnaj WTA Premier a nakonec prožila svou životní sezonu zakončenou účastí na Turnaji mistryň a v Top 10.

Letos si sedmadvacetiletá Nizozemka připsala zatím jeden triumf, když v únoru v Petrohradu poprvé slavila v hale. Tento týden se v Charlestonu pokoušela obhájit loňský úspěch, ale ztroskotala už na druhé soupeřce. 

Bertensovou vyřadila Maria Sakkariová. Třiadvacetiletá Řekyně zvítězila 7-6 6-3 a vzájemnou bilanci vyrovnala na 3-3. Přitom v prvním setu prohrávala 1-4 s mankem dvou brejků a v tie-breaku čelila celkem čtyřem setbolům. 

"Na začátku zápasu jsem hodně chybovala a nedařilo se mi dostat se ke své hře. Ale pak se mi povedlo několik dobrých výměn, začala jsem si věřit a nakonec z toho byl boj. Jsem ráda, že jsem dokázala porazit tak silnou soupeřku," komentovala Sakkariová, která si připsala svůj celkově třetí skalp hráčky Top 10.



Sakkariová tak po Němce Andree Petkovicové vyřadila už druhou bývalou šampionku a na další narazí ve čtvrtfinále. Vyzve v něm někdejší světovou jedničku Caroline Wozniackou, kterou předloni porazila ve Wuhanu.

Osmadvacetiletá Dánka Wozniacká v osmifinále zdolala 6-4 3-6 6-3 Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou, zaznamenala první letošní výhru nad hráčkou Top 30 a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále.

Krátce po nasazené dvojce Bertensové v Charlestonu dohrála už v osmifinále i trojka Aryna Sabalenková. Dvacetiletá Běloruska, která v březnu slavila deblové triumfy v Indian Wells a Miami, nestačila na olympijskou vítězku z Ria Portoričanku Monicu Puigovou, které podlehla 2-6 5-7.

Z tria nejvýše nasazených se včera v Charlestonu zachránila jen jednička Sloane Stephensová. I ta ale měla pořádné problémy. Šampionka z roku 2016 prohrávala s Australankou Ajlou Tomljanovicovou 4-6 a 0-3 s mankem dvou brejků, ovšem nevzdala se, zvítězila 4-6 6-4 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 5-0.

"Nepřestávala jsem bojovat. Už několikrát v kariéře se mi to vyplatilo a vím, že dokud neproměníte mečbol, je o co hrát. Takový je tenis a to je na tom tak krásné," řekla světová osmička Stephensová, která měla problémy i v úvodním zápase proti Španělce Saře Sorribesové Tormové. 



Ve svém prvním letošním čtvrtfinále se Stephensová utká v repríze předloňského finále US Open a loňského semifinále French Open s krajankou Madison Keysovou, s níž
ve třech duelech neztratila ještě ani set.

Keysová v osmifinále vyřadila v souboji bývalých finalistek Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, kterou porazila 7-5 6-2. Lotyška v Charlestonu poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy na jednom turnaji, svůj dosud nejpovedenější turnaj sezony ale prodloužit nedokázala.

Belinda Bencicová v Jižní Karolíně neztratila set ani se svou třetí soupeřkou. Domácí Taylor Townsendovou porazila 6-2 7-5 a postoupila čtvrtfinále, v němž se švýcarská semifinalistka z roku 2014 utká s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou v Charlestonu sice ukončily sérii pěti porážek, ve druhém kole ale další výhru napřidaly. Nejvýše nasazený pár na zelené antuce prohrál 6-7 1-6 s německo-španělským duem Friedsamová/Sorribesová Tormová.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
čtvrteční výsledky (04. 04. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Stephensová (1-USA) - Tomljanovicová (14-Austr.) 4-6 6-4 6-4
Sakkariová (15-Řec.) - Bertensová (2-Niz.) 7-6(8) 6-3
Puigová (Portor.) - Sabalenková (3-Běl.) 6-2 7-5
Wozniacká (5-Dán.) - Buzarnescuová (12-Rum.) 6-4 3-6 6-3
Keysová (8-USA) - Ostapenková (10-Lot.) 7-5 6-2
Bencicová (9-Švýc.) - Townsendová (USA) 6-2 7-5
Collinsová (11-USA) - Kanepiová (Est.) 7-6(1) 6-1
Martičová (16-Chorv.) - Pegulaová (USA) 2-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Friedsamová/Sorribesová (Něm./Šp.) - Melicharová/Peschkeová (1-USA/ČR) 7-6(1) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
Zajímavé, že Belinda po antuce "neklouže", prostě dobíhá jako na betonu,,,,,,,,,,,,, ve srovnání s Martič, která se občas sklouzne, je to celkem vidět. Ale ani Martič když nemusí, tak neklouže.
A vlastně ani jiné hráčky to moc nedělají...

Před pár lety myslím nějaká hráčka říkala, že ta zelená charlestonská antuka na klouzání není tak vhodná.
Ale stejně.
(Možná taky, že to chce svůj čas po přechodu z betonů)

Bel zatím dole a v problémech...
Reagovat
tommr
Bencicová dneska vypadala, že jí to moc nebaví ...
Reagovat
EllNino
Na obou turnajích se zatím daří favoritkám, takže uvidíme skvělé čtvrtfinálové zápasy ...

Charleston
Sloane - Madison ... parádní matchup, obě se letos zatím spíše trápily, ale tady obě bojují a získávají sebevědomí ... finalistky US open 2017 se potkají ve čtvrtfinále Premieru, ale i takové věci se dějí :) 50:50, ale H2H jasně pro Sloane, která obrala Madison o titul z New Yorku a finále RG :)

Bel - Petra Martic ... zajímavý matchup na antuku, Petra poprvé v sezoně vyhrála 3 zápasy v řadě, má skalp Amandy Anisimovy a zdá se tu být v pohodě ... že to bude stačit na rozjetou Belindu, si ale nemyslím

Caro - Maria Sakkari ... těžký zápas pro Wozniacki, myslím, že Sakkari je typ tenistky, které když sedne turnaj, jde daleko ... a na antuce bude hodně kousat, Caroline využívá pomoci Fran, tak uvidíme, kam ji posune, na antuce jí to nikdy úplně nefungovalo

Rose Collins - Pica ... Danielle překvapuje tenisový svět, to je jasné, holka z college, která se dostala do semifinále GS, ale daří se jí i jinde :) Ale i Monica o sobě dává zase vědět, porazila Errani, Sonyu Kenin a Arynu Sabalenku celkem hladce ... Danielle zatím na úplně top hráčku nenazatila, i když Kaia, nebýt neustálého zranění, top hráčkou je :) Tipuju spíš výhru Portoričanky, která chytla slinu :)
Reagovat
EllNino
Monterrey - 7 z 8 nasazených ve čtvrtfinále, zázrak!!
Garbině - Kikina... Mugu se zatím spíše trápila, s Ruse málem musela hrát třetí set a s Ritou Gasparyan ho hrála, ale nakonec slavila úspěch ... na druhou stranu Kikina konečně trochu něco hraje, udolala Beatritz Maiu a včera nesmrtelnou tetu Gretu Arn :)) Neuvěřitelné, že se ještě vrátila :) Myslím, že Garbině je řeci jen těžší kalibr než předchozí dvě soupeřky a tentokrát to stačit nebude ...

Magda - Saschia ... otevřený zápas, Saschia má skalp Ali Riske, Magda konečně vyhrála letos dva zápasy, ale forma zatím nic moc, hodně se trápí ... tipuju Američanku ...

Nasťa - Vika ... na čtvrtfinále International turnaje opravdu skvělý zápas, Nasťa tu 4x slavila titul, přál bych jí to popáté, ale zase i Vice bych dopřál nějaký ten úspěch, ve špičce prostě chybí tyto osobnosti jako Maria, Vika, Jeca Jankovic, Anička Ivanovic, Elena Dementieva, Dinara Safina, Sveta, Bepa, Kim ... tahle generace chybí :) Zápas otevřený, věří více Nastidle ...

Angie - Kirsten ... to budou takové šachy, Kirsten by mohla překvapit, Angie je letos hratelná ... uvidíme :)

Bude se na co koukat :)
Reagovat
Andrew89
Elena Dementieva..moje tajná láska. bože jak ta mi na okruhu chybí!
Reagovat
Hector21
cokoliv jiného než Pavly dál bude velké zklamání...
Reagovat
dadaft
Vidím to podobně.
Jsem rád, že hraje Belinda první zápas, to se na sto pro podívám, a mrzí mě, že Vika s Nasťou hrají tak pozdě -- obzvlášť že Monterrey neopakují na O2 - ale je to vrchol, takže chápu, že to dávají večer místního času.

Jinak pochvala do Charlestonu a na O2TV za výborný zvuk z centrkurtu -- jako bych tam byl a seděl na místě hlavní kamery. Paráda. To se to hned líp dívá. Když si člověk vzpomene na tu hrůzu na Eurosportu při GS...
Reagovat
dadaft
P.S. I komentátoři, kteří se na O2TV Tenis ustálili, jsou v pohodě. Bidrman jako vždy vynikající, Baumruk také (nečekal jsem to, ale je fakt výborný), Koukalová i Vaňková velmi, velmi dobré a pořád se zlepšují, Basík už se moc neobjevuje, ale také není špatný, jedině snad Štefl (?) trochu pan nuda, ale možná se taky časem zlepší...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist