Chce zůstat zdravý a bavit se tenisem. Federer bude dva měsíce odpočívat

2. 4. 2017, 21:58
Aktuality 69
Roger Federer si po 20 odehraných zápasech sezony, z nichž 19 vyhrál, dává čas na odpočinek. Vítěz tří letošních turnajů po dnešním triumfu v Miami oznámil, že vynechá antukové turnaje Masters 1000 v Monte Carlu, Madridu a Římě. Vrátí se až koncem května na Roland Garros.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer si po loňském Wimbledonu naordinoval půlroční pauzu, aby doléčil operované koleno, bolavá záda a dal svému tělu čas na regeneraci.

To nyní hodnotí jako jedno z nejlepších rozhodnutí kariéry, neboť po návratu na kurty odehrál 20 zápasů a 19 z nich vyhrál. Ovládl Australian Open, Indian Wells a Miami.

Nyní pětatřicetiletý Švýcar skvostný vstup do sezony, který mu sebral hodně sil, vyhodnotil a rozhodl se pro další pauzu. Tentokrát 'jen' na necelé dva měsíce, když vynechá téměř celou antukovou sezonu.

"Už mi není čtyřiadvacet, věci se trochu změnily. Mé tělo potřebuje delší pauzy a antuková sezona je nesmírně namáhavá," uvedl Federer, který oželí turnaje Masters 1000 v Monte Carlu, Madridu a Římě. Vrátí se až na grandslamové Roland Garros, jež startuje 28. května.

"Chci zůstat zdravý a bavit se tenisem. Jen tehdy, když budu zdravý a cítit se dobře, můžu předvádět tenis jako v minulých pár týdnech. Chci se soustředit na Roland Garros a především na travnatou část sezony a tvrdý povrch," dodal majitel 91 singlových trofejí, z toho 18 grandslamových a 26 z turnajů Masters.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
Mayo
Konečne da šancu aj menejcenným.
Reagovat
Bloody13
Pochopitelný rozhodnutí - antuka tě nepotřebuje. Běž si radši pro Wimbledon, tam budou šance největší.
Reagovat
turista
Dva měsíce jsou moc. V téhle fazóně mohl RF uspět na jakémkoliv antukovém turnaji. Antuka ho potřebuje, ale RF nad ní bohužel už ohrnuje nos.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas, ale na druhou stranu asi ví, co dělá.

Stejně si myslím, že to nevydrží a do Říma pojede na WC.
Reagovat
babolat.cz
no jo, královna povrchů mu nevoní...slečínce...
Reagovat
Roger4EVER
Jaké bylo spaní raketo? :-) Musíš být hodně naštvanej, když si myslíš, že to byla jenom noční můra a pak prijdeš na TP a ono to tady na Tebe vyletí znovu. :-) Proto se tady honíš ego na tom, že Federer nebude hrát téměř žádnou antuku, ale je to pochopitelné, bojíš se porážky Nadala s podle Tebe průměrným hráčem i na Nadalově milované antuce. :-) Tak si to užij a snad budeš mít po příštích antukových turnajích minimálně stejně krásné usínaní jako včera. :-)
Reagovat
babolat.cz
já měl dobré spaní, to vy fanatici (doslova), mít nemůžete, ani po vítězství, protože klečíte a celou noc děkujete Bohu za úspěch. Brzy po vás sáhne ISS, až zjistí, jaké poslušné a zfanatizované může být i Evropské stádo
Reagovat
blixa
Ale prd, my víme své ... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=l54H98DVAUI
Reagovat
babolat.cz
pěkné
Reagovat
Krisboy
Bože to je vůl. Vy jste se s trollhandem nějak vsadili nebo co? I když trollhand je spíš k smíchu, z tebe čiší pouze a jenom zloba, vztek a závist.
Reagovat
janek_da
Víc se mi líbí Forehandův zápisník z dovolené. Jak se nám chlapec rozpovídal po porážce Rafy. O co jsme celá leta byli ochuzeni.
Reagovat
babolat.cz
a ty jsi bigotní vůl
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, Krisaboy (aké príhodné meno)...To fakt musis riesit ľudí, aj ktorí nefigurujú v diskusii, či vlákne?...Aké hrdinské, potlesk...:)

Janku...Ja mám pocit, ze vy fanatici, nielen ze neviete prehrávat, ale dokonca ani vyhrávat :)...Po vyhre Rogera tu viac rezonuje meno Forehand, než Federer a to nie je pre vás dobrá vizitka..
Reagovat
janek_da
dyť tě chválím
Reagovat
VlS
Ale málo
Reagovat
VlS
Králvna pivrchů je tráva, nikoliv tlučený hrnce.
Reagovat
blixa
Chvíli jsem fakt přemejšlel, kdo že to je "pivrch" :D :D
Reagovat
VlS
Ale nevím proč, ale z mobilu mě tam často skáče i místo o - holt malej display
, velký prsty a blbý oči.
Reagovat
a.magerova
Pivrch je ještě fajn.... ale VlSův majstrštyk "pičkat"... TO mě vždycky dostane do kolen... ;-)
Reagovat
Krisboy
A pičkání je co?
Reagovat
a.magerova
pičkat - dokonavý vid - časově ohraničený děj
pičkání - nedokonavý vid - časově neohraničený děj

Závěrem malá matematická pomůcka: časovou omezenost děje dokonavých sloves si můžeme představit jako úsečku a časově neomezený děj nedokonavých sloves jako přímku.

Tolik teorie, praxe bude následovat po 22. hodině.... ;-)
Reagovat
Krisboy
Tak to mě zajímá, na to si pičkám!
Reagovat
janek_da
nepičkuj
Reagovat
smazaný uživatel
no do praxe se poustet nebudu, ale ta teorie by mi mozna sla. Kdyz pujdeme pod pivrch, tak podstatne jmeno pickani nemuze mit vid.. museli bychom leda pickovat.. ;-) Ale to zase nevim, noooo.. :-)))
Reagovat
a.magerova
Já prostě za TÍM vidím tu činnost, ten děj.... jakože furt a furt, dál a dál.... ze školy jsem už delší čas... tož já asi vezmu jen ta praktická cvičení a tu teorii si musí zájemci nastudovat jinde, či co.... :-/
Reagovat
VlS
Potvory jedny, tak musím vylézt z vany, pustit comp a psát na klávesnici :-)
a k těm vidům - veni, vidi, vici
Reagovat
a.magerova
A pěnu jsi měl?
Reagovat
VlS
Jasně, příjemnou hudbu, svíčky, obrazotvornost, pohoda, a do toho si blbec pustím TP :-(
Reagovat
a.magerova
Proč to zklamání.... třeba já když píšu na TP ve večerních hodinách... nemám na sobě nic zbytečného.... ale to Tě asi těžko zajímá.... ;-)
Reagovat
turista
Souhlas. Antuka je královský povrch.
Reagovat
dappe
Federer je v ideální pozici. Může si dovolit vynechat dva měsíce, odpočinout si, a přesto bude mít obrovskou šanci na pozici jedničky. Nejdůležitější je, aby zůstal zdravý, a vrátil se v podobné formě i po těch dvou měsících. Je docela pravděpodobné, že bude do RG vstupovat jako jednička v žebříčku race, a to se čtyřmi odehranými turnaji!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jednicko to už nebude do té doby ho budou vyřazovat gyros zverev a možná berdych jednou to zlomí!!
Reagovat
spaniel
Pena u huby u naseho ANALytika :D
Reagovat
Padme
Snad mu to i po té dlouhé pauze půjde jako teď :)
Reagovat
Frick
Pohřbil tím Roger myšlenku návratu na trůn...?
Reagovat
blixa
Nepohřbil, ba naopak ty číslíčkový tenisto. Má nahráno takže v klidu může vynechat únavnou antukovou sezonu a soustředit se na travnatou a hardovou část.
Reagovat
brixner
Blixa, ty taky nechrápeš? Já jsem tak opojenej Rogerovo triumfem, že ma to až zobudilo :-)
Reagovat
blixa
No, jo, no, někdo musí tvořit hodnoty když jinak skoro všichni chrápou :D
Reagovat
brixner
To je pravda...My ráno vyplouváme, takže nervozita...Ale né, kecám, klídek, jen jsem měl včera něco naspáno a udělali jsme si s kámošem radost - kilo krásnýho lososa, ani nechtěj vědět, kolik to tady stojí, by tě vodvezli :-) Ale jednou za čas...To mám jako s Colou - dám si jí tak 4x do roka, ale ne v ČR, to je prostě hnus a když si pár flašek přivezu domů, vždycky každá okamžitě pozná rozdíl :-) Jojo, sousedky chlamtaj mimounijní Colu rády :-)
Reagovat
FulnekUltras
šťastnou plavbu...jestli teda už jedete naostro... ;)
Reagovat
brixner
Kdepak, jsem jen v práci :-)
Reagovat
FulnekUltras
iluzivní možnosti virtuálu mě nikdy nepřestanou fascinovat... ;)
Reagovat
Roger_Federer
Kde si, nezajdes mezi nas??..
Kamo..3zapas po sobe..2 finale..
To uz je komplex..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je skvelé vidieť, že človek, ktorý uprednostní zdravy spánok pred športovým podujatím má na TP viac fanusikov ako Djokovic vo svete. A tí ho neustále volajú, vyzývajú, chodia mu za zadkom, áno to už je komplex :)

Vidím, že za tie roky som tu odviedol kus poctivej roboty :)..A ak by ma dnes zrazilo auto, tak tu po mne niečo aj zostane... Cítim sa jak Michael Jackson TP, Vivat Forehand, nech žijem!!..
Reagovat
Franky
Uz to nejde nadalovi taks skusas aspon ty? :D kamo dufam ze liecba ide v poriadku drz sa pozdravuj na psychiatrii ked povies v ktorej mozno ti pridem aj kvety donest :)
Reagovat
brixner
Forehandko, keby ťa zrazila naša Tatra, zobudě po těbe iba škvrnka, ktorú fena našej susedky olizně a idě ďalej, ako by sa něchumelilo! Lepšie je sa povesiť na strom, ja bysom priskočil a zaťahal ťa za guľky:-) Aji bysom ťa pohúpal, my čehúni mame pre tiéto veci pochopenie :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Že si sa ty zas najebkal z tej slivocice Brixner, hrk hrk :)...Hlavne nesadaj za volant tej Tatry lebo tú susedu budeš mať sám ma svedomí..A čo to vlastne trepem, Tatry sú naše, kamióny si nechajte, to ma radšej poraz tou Fábiou, keď dobehne moj rýchlejší krok...

Gulky kludne potahaj, aj oblízat možeš, trochu prekysličíš organizmus..
Reagovat
Franky
Forehand ked uz rozpravas o tom rychlejsom kroku...zlozim ta v sprinte kedy chcem...chodim hravat futbal a som daleko najrychlejsi taze ani tu nemachruj prosimta..myslim ze aj tvoj toreador by mal co robit somnou na 100m
Reagovat
Franky
som slovak ale za teba sa brutalne hanbim...uplny vygrc z nasej republiky cisto typ co nam vladne
Reagovat
smazaný uživatel
:))

100 bodov!...Tento príspevok si píšem do zlatej kroniky TP a jeho reakcií. A ten počet bodov vobec nesúvisí s počtom metrov, v ktorých by si ma porazil, že vraj v šprinte či čom..Ty futbalista jeden...Ty budeš určite ten silový útočník, ale hra hlavou ti moc nejde, že áno?...

Tu sa už na záver len hodí..Tak co sporťáku, už máš....?
Reagovat
brixner
Frenkí by potreboval forhenda pres tú slovenskú papuľu, kto vie, z akej piče vylézol :-))
Reagovat
spaniel
:D teda uz jsem tady cetl kde co, ale toto je top. 1000 bodu je malo.
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne si dej bacha abys pri navsteve nektereho thajskeho nevestince omylem nemel...ty..

;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto vychádzky sa ma uz netykajú...Som tu s rodinou a viac Vietnam, nez Thajsko..
Reagovat
Roger_Federer
To mas blby ;), nevis oco prichazis.;)
Mimochodem Vietnam je top zeme, nadherna, jidlo, lidi , kultura.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, Vietnam je úžasný. Po Vanuatu snad moje druhá nejoblíbenější destinace. Tedy kdysi, dnes už je to na mne moc dlouhá cesta. To už mě nebaví, dnes beru nejvýš čtyři hodiny letu.
Reagovat
spaniel
Mahycek rika, ze nejlepsi jsou Plytvicke jezera.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale co umřel Pierre Brice, tak už to tak nějak není ono. Bez něj to je už jen "jugoška".
Reagovat
mahycek
Plitvická jezera, 16 jezer a největší z nich je Kozjak.
Reagovat
Franky
Jesis napisal som to s nadsazkou sa poseerte teraz z toho komentu ale uz mi to pride take trapne ze fakt tu forehand riesi uz uplne debiiliny uplne odbaca od tenisu a momentalneho diania...a brixner ty si z akeho tabora vlastne? nejak som ta nestihol zaradit nikde taky mi prides jakeby si ani nevedel ci connors este hraje abo ne
Reagovat
Mayo
Chvalenkar Jožko Golonka je suviks (:
Reagovat
Roger_Federer
Jj, zrovna tobe tak zeru ze od 19:00 si uprednostnoval zdraví spánek pri zapase Nadala s Fedexom.
Hold sucho v krku, to se blbe potom polyká a radoby vtipne texty ne a ne dojit na mysl...;);).
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by to bol finále GS, tak signál najdem aj na mesiaci, ver mi...

Ale toto bolo o 1-2 miestneho času a fakt to je problematické riesit...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by to bol finále GS, tak signál najdem aj na mesiaci, ver mi...

Ale toto bolo o 1-2 miestneho času a fakt to je problematické riesit...
Reagovat
Franky
haha no pod na trat uvidime kto je chvalenkar a kto to aj dokazuje cinmi ;)
Reagovat
Franky
to mala byt reakcia na uzivatela Mayo
Reagovat
Fandina
V podstatě jede tak, jak si naplánoval před sezonou, že antuka bude až na RG. Takže super.
Reagovat
Krisboy
A je to tady. Tak jestli mu pauza prospěje jako ta poslední, máme se na co těšit.
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist