Chci vyhrát víc grandslamů než máma, řekla Mandliková před premiérou na Roland Garros

27. 5. 2023, 14:57
Aktuality 27
Díky úspěchu v kvalifikaci se na Roland Garros poprvé představí Elizabeth Mandliková, jejíž matka Hana Mandlíková v roce 1981 v Paříži získala jeden ze svých čtyř grandslamových titulů ve dvouhře. Dvaadvacetiletou Američanku čeká v prvním kole jiná hráčka z kvalifikace Švýcarka Simona Waltertová.
Profily hráčů
Elizabeth Mandliková (© Profimedia)

"Jojo, telefon mi vyzváněl. Volala jsem mámě a ona říkala: 'Ahoj, budu ti muset zavolat později', protože byla hrozně nervózní," uvedla Mandliková .

"Vůbec nemohla mluvit. Asi až za hodinu už byla zase v normálu," líčila 118. hráčka světového žebříčku, kterou čeká třetí start na grandslamu. Loni při premiéře na US Open postoupila do 2. kola, v lednu na Australian Open vypadla v 1. kole.

I když k tomu má zatím daleko, jejím cílem je slavnou matku překonat. "Musím zvládnout víc než ty její čtyři grandslamy nebo vyhrát Wimbledon, protože to se jí nepovedlo," uvedla Mandliková.

Tenisu se věnuje i její dvojče Mark Vilem. "Teď studuje na univerzitě v Oklahomě a mohl by také zkusit hrát profesionálně. Má taky velký talent," řekla tenistka, jejíž matka má kromě českého i australské občanství a žije převážně na Floridě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
IngStavinoha
ale to má koneckonců i Vémola... ;-)

ne - časem aspoň ten jeden Wimbl v deblu bych jí celkem přál, a nemusí to být až tak úplně unreal... smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
podle mě je moc malá , její výška ,při perfektních
úderech , které zatím nemá tak max do dvacítky
Reagovat
turista
Co to znamená malá pro špičkový tenis? Kolik cm je na něj potřeba? Ženy jsou např.v průměru o 13 cm menší než muži a výška v ženském tenisu nehraje takovou roli jako v mužském, kde ta podání lítají často přes 200km/h.
Reagovat
Kandinsky1
Kdo je vůbec její otec ?
Reagovat
lenka258
No, úplně se to neví, ale ta Hana Mandlíková je prý "lesba" a otec je neznámý, takže možná skrz nějaké umělé oplodnění? Má ještě dvojče, to by taky nahrávalo tomu umělému oplodnění s nějakým "dárcem"
Reagovat
Nola
nie je vam trapne? obidvom.... Hana bola lepsia ako ktorakolvek dnesna vasa tenistka, ma 4 GS a hrala v casoch, kedy boli na vrchole nie jedna hracka, ale tusim rovno dve-tri, da sa to porovnat s Murraym, ktory musel celit 3 naj hracom historie.... tak si ju historia az tak velmi nebude pamatat a netusim ci zmenila pas ako Martina a Ivan Lendl....asi nie, tak nech vas jej orientacia netrapi
Reagovat
EllNino
vždyť nikdo nic neřekl :))
Reagovat
lenka258
Já jsem to nemyslela vůbec ve zlém, vůbec mi gayové ani lesby nevadí a to, že mohou mít děti takhle zprostředkovaně spíš kvituji, často jsou mnohem lepšími rodiči než "hetero" rodiče.
Reagovat
EllNino
Nolu vůbec neřeš :))
Reagovat
Nola
preco si sa ozval prave ty? nic si neriesil, si tu nejakym arbitrom, alebo ti vadi, ze som Hanku vyzdvihla? urazaj si svoje okolie, od teba som to necakala.....
Reagovat
EllNino
protože jsi zbytečně vystřelila jako čertík z krabičky na neutralního nicka
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Nola
fakt? je to doteraz vasa naj tenistka historie, zastanem sa aj Petry a Kaji, ked riesia ich vztahy, co koho do toho s kym ma dieta, ak je lesba, tak ma este vacsie plus u mna, ze nezdrhla ako Martina, ktora ma vsetky GS pod inou vlajkou
Reagovat
EllNino
jenže kdyby sis přečetla ještě jednou ten příspěvek, tak nikdo nad tím ani neohrnuje nos, natož aby ji nějak dehonestoval :)
Reagovat
IngStavinoha
Hana měla oproti Navrátilové poněkud lepší rodinný základ, o čemž konečně svědčí i druhé jméno jejího syna. Navíc se veřejně genderově vymezila až skoro na konci kariéry, do té doby ji aspoň navenek pokrýval zdánlivě normální manžel.
Reagovat
IngStavinoha
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jan-sedlak-hana-mandlikova.A160205_180626_tenis_ald
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
turista
Musím trochu oponovat. Petra Kvitová z těch dnešních hraček je rozhodně lepší tenistkou než byla Hana Mandlíková.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
aligo
Je jí 22 a ještě nebyla ani ve stovce smile
Reagovat
hanz
Si nevidí do pusy.smile
Reagovat
hanz
Ale prosímtebe, ty budeš ráda, když se někdy doplazíš do 4. kola.
Reagovat
lenka258
Silná to slova :). Nevím, nevím, jestli na to Elík bude mít. Je jí okolo 22 let, zatím je to takový průměr no, jasně, některé potřebují čas na to se vyšplhat nahoru...ale většinou už v tomto věku obklopují min tu top 30, pokud pomýšlí na nej pozice :)
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
com
spis podprumer smile
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba půjde cestou Peguly. Ta se do top 100 dostala až v 25 letech.
Reagovat
lvicek
Ale zatím taky skoro nic nevyhrála ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist