Chilan Garín v Houstonu zdolal Nora Ruuda a má premiérový titul

15. 4. 2019, 06:36
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Souboj uchazečů o premiérový titul z ATP Tour vyhrál na antuce v Houstonu dvaadvacetiletý Chilan Christian Garín, jenž ve finále porazil 7-6 4-6 6-3 o dva roky mladšího Nora Caspera Ruuda.
Profily hráčů
Christian Garín

Finálový duel byl reprízou semifinále z březnového turnaje v Sao Paulu, kde byl také úspěšnější Christian Garín. Ten poté nestačil na Argentince Guida Pellu, dnes se ale 73. hráč světa na druhý pokus prvního titulu dočkal.

"Dnes to bylo hodně intenzivní zápas. Myslím, že důležité bylo, že jsem udržel úroveň své hry po celý zápas. Samozřejmě s titulem vzrůstá moje chuť na ještě větší úspěchy, takže musím každý den tvrdě pracovat a zlepšovat se," řekl Garín, který se stal prvním chilským vítězem turnaje ATP od roku 2009, kdy ve Viña del Mar triumfoval Fernando González.

Dvacetiletý Ruud nevyužil šanci stát se prvním norským vítězem na ATP Tour. Postupem do finále napodobil svého otce Christiana, který v roce 1995 v Bastadu hrál jako dosud jediný Nor na profesionálním okruhu finále, ale ještě ho nepřekonal.

"Cítil jsem, že jsem odehrál dobrý zápas, ale on byl nakonec o trochu lepší a výhru si zasloužil. Ale každopádně tento týden mi dodá hodně sebedůvěry. Ukázal mi, že na této úrovni dokážu hrát," prohlásil Ruud.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 652.245 dolarů
sobotní výsledky (14. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Garín (Chile) - Ruud (Nor.) 7-6(4) 4-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
González/Kúreší (Mex./Pák.) - K. Skupski/N. Skupski (4-Brit.) 3-6 6-4 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist