Chorvatka Martičová ovládla antuku v Lausanne a má druhý titul

17. 7. 2022, 14:57
Aktuality 3
WTA LAUSANNE - Petra Martičová proměnila své celkově 5. finále v druhý triumf a opět se z něj raduje na antukovém turnaji WTA 250. Jednatřicetiletá Chorvatka tři roky po Istanbulu ovládla švýcarské Lausanne, kde po třech skalpech nasazených soupeřek zvládla finále se srbskou kvalifikantkou Olgou Danilovičovou.
Profily hráčů
Petra Martičová

Petra Martičová na nedávném Wimbledonu přerušila sérii čtyř porážek a prohrála až v osmifinále s pozdější šampionkou Jelenou Rybakinovou.

Petra MartičováA svou formu z londýnské trávy si přivezla i na antuku v Lausanne. 31letá Chorvatka v pěti zápasech nenašla přemožitelku a ztratila pouze jeden set.

Poradila si s pátou nasazenou Španělkou Nuriou Párrizasovou, domácí světovou třináctkou Belindou Bencicovou či nasazenou šestkou Caroline Garciaovou z Francie, s níž v minulosti neuhrála ve třech duelech ani set, a dnes si popáté v kariéře zahrála finále. 

V něm si Martičová balkánský souboj se srbskou kvalifikantkou Olgou Danilovičovou. O deset let mladší soupeřku přehrála 6-4 6-2 a oplatila jí vyřazení z loňského Australian Open. 



Bývalá světová čtrnáctka Martičová získala druhý titul, ten první slavila rovněž na antuce v Istanbulu 2019. Díky triumfu vyletí ve světovém žebříčku z 85. na 55. místo.

21letá Srbka Danilovičová hrála finále podruhé v kariéře a opět na antuce, na triumf z Moskvy 2018 ale nenavázala. 

Danilovičová z Lausanne bez trofeje neodjíždí. S Kristinou Mladenovicovou na první společné akci vyhrály čtyřhru, na cestě k titulu jim stačilo zvládnout dvě utkání. Dvakrát vůbec nemusely nastoupit, před dnešním finále odstoupilo druhé nasazené duo Ulrikke Eikeriová a Tamara Zidanšeková.

Martičová se nyní přesune na antuku do Palerma, kde se v prvním kole utká s druhou deblistkou světa Číňankou Shuai Zhang. Danilovičová bude příští víkend zkoušet štěstí v kvalifikaci Livesport Prague Open na tvrdém povrchu ve Stromovce.

• WTA 250 LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 251.750 dolarů
nedělní výsledky (17. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Martičová (Chorv.) - Danilovičová (Srb.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Danilovičová/Mladenovicová (Srb./Fr.) - Eikeriová/Zidanšeková (Nor./Slovin.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
v obou dnešních finále triumfovaly Chorvatky nad Srbkama. Soudě podle reakcí po zápase to ale hráčky jako nějaké třaskavé derby nebraly. Což je jen dobře protože politika do sportu nepatří ... smile
Reagovat
magnus
Srbským dievčatám finale nevyšlo.Danilovič aj Krunič prehrali.Ale aj finále,je pre obe uspech,snať nabuduce.Všety štyri hračky,ktore hrali tento tyžden finále su sympaticke.
Reagovat
zfloyd
nevím proč , ale tato tenistka mi není sympatická
takže v podstatě bezdůvodně ji nemusím
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist