Chyběla jim bojovnost, stěžoval si Murray na spoluhráče

22. 9. 2008, 11:56
Aktuality 0
Svůj úkol Andy Murray splnil. Ve víkendovém souboji o udržení ve Světové skupině Davis Cupu s Rakouskem vyhrál obě dvouhry, přesto Velká Británie sestoupila. Své zápasy totiž nezvládli jeho spoluhráči. Chyběl jim bojovný duch, kritizoval je po porážce Murray.
Andy Murray

Rakušané nepřiletěli do Velké Británie se sestavou, která by zrovna budila strach. Hlavní hvězdou daviscupového duelu byl Andy Murray, který svůj tým vedl, jak se na čtvrtého hráče světa sluší. Mladý Skot se ale mohl jen dívat, jak jeho týmoví kolegové ani v domácím prostředí na Rakušany nestačí. V sobotu neuhrál pár Jamie Murray/Hutchins ani set a Alex Bogdanovic prohrál obě své dvouhry. Neuspěl ani proti 164. hráči světa Alexanderu Peyovi v nedělním singlu, který znamenal sestup Británie do nižších pater Davis Cupu, kde může narazit například na Gruzii nebo Makedonii.

"Kluci v ostatních zápasech nedokázali publikum přivést do varu. Když hrál Alex, neviděl jsem, že by zatínal pěst, neslyšel jsem od něj žádné 'Pojď!'," stěžoval si po utkání Murray, kterému se podpory publika dostalo. "I kdybyste měli lámat rakety, je mi to jedno. Prostě chci vidět, jak moc chcete vyhrát ten zápas. Já jsou v obou utkáních ukázal spoustu emocí a diváci na to reagovali. Musíte využít výhodu domácího prostředí. Měla by to být ohromná výhoda, proto domácí týmy vyhrávají v Daviscupu 82% zápasů," zlobil se Murray. "Publikum při mém zápasu bylo vynikající. Během Alexova zápasů se zdálo, jako by hodně lidí odešlo a atmosféra nebyla dobrá."

Samotný Bogdanovic proti slovům týmové jedničky nic nenamítal. "Souhlasím s tím, co řekl. Záleží na každém člověku. Když gestikuluju, stojí mě to síly. Zkoušel jsem zůstat klidný."

Také kapitán britské reprezentace John Lloyd dal najevo, že od zbytku týmu čekal víc. "Všichni, úplně všichni, můžou dřít víc. Andy se snaží - svým způsobem - ostatní nakopnout a proti tomu nic nenamítám. On je teď tahoun a jestli to vzkazuje ostatním, je na Alexovi a ostatních, aby to viděli. Když ne, pak jsou na špatném místě."

Nedělní hrdina Alexander Peya si na rozdíl od Bogdanovice na podporu stěžovat nemohl - i když byla v cizím prostředí hlavně od spoluhráčů. "Přesně o tom Davis Cup je - že tým drží pospolu a všichni se podporujeme," prohlásil Rakušan.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist