Cibulková cestou do finále neztratila ani set, Bartoliová spáchala 43 dvojchyb

22. 7. 2012, 11:29
Aktuality 7
WTA CARLSBAD - O vítězce turnaje v Carlsbadu se rozhodne mezi nejvýše nasazenými tenistkami Marion Bartoliovoou a Dominikou Cibulkovou. Zatímco slovenská tenistka cestou do finále neztratila ani set, Francouzka svedla tři třísetové bitvy, v nichž spáchala celkem 43 dvojchyb.
Dominika Cibulková

Světová desítka Marion Bartoliová v Carlsbadu vyhrála dvě tříhodinové bitvy s domácími hráčkami Kingovou a McHaleovou a bez problémů se neobešlo ani semifinále proti kvalifikantce Yung-Jan Chan. Tenistka z Tchaj-wanu, jež měla v nohách více než tříhodinovou bitvu s Jankovičovou a hrála ve svém premiérovém semifinále, vyhrála první set 6-1, nejvýše nasazená Francouzka ale duel i přes problémy na podání otočila, když druhou i třetí sadu vyhrála 6-3.

Bartoliová v boji o druhé letošní finále nasekala 14 dvojchyb, kterých tak během tří zápasů udělala dohromady již 43.

"I když jsem prohrála první set 1-6, bylo v něm několik dlouhých a vyrovnaných gamů," komentovala Bartoliová úvodní dějství, které trvalo 53 minut. "Snažila jsem se zůstat pozitivní a soustředěná. Jsem ráda, že jsem to byla schopná otočit. Myslím, že mi dnes pomohla má psychická houževnatost," dodala francouzská tenistka, jež bude usilovat o první letošní titul.

Turnajová dvojka Dominika Cibulková porazila čtvrtou nasazenou Rusku Naďu Petrovovou a stejně jako v předchozích dvou zápasech na turnaji neztratila set. K tomu měla tentokrát blízko v první sadě, ale Petrovová za stavu 6-5 nepotvrdila při svém podání brejk, v tie-breaku nevyužila vedení 4-0 a při svém podání za stavu 6-5 neproměnila setbol. Cibulková zkrácenou hru vyhrála 10-8 a druhý set byl její jasnou záležitostí; soupeřce dovolila uhrát jen dvanáct míčů a vyhrála snadno 6-1. 

"Za stavu 0-4 v tie-breaku jsem si říkala, že to hlavně nesmím vzdát. Chtěla jsem jí to co nejvíc ztížit a rvala se o každý míč. Takový je tenis, soupeřka může udělat snadnou chybu, mně se něco podaří a pořád můžu vyhrát," řekla Cibulková po výhře nad hráčkou, která je v počtu es v této sezoně druhá za Serenou Williamsovou. "Proti tenistce s takovým podáním není snadné hrát tie-break," řekla slovenská vítězka.

Cibulková se s Bartoliovou utkala celkem čtyřikrát a obě si připsaly po dvou výhrách. Všechny souboje svedly už v roce 2008. "Dominika a já spolu rády trénujeme. Už několik let jsem dobré kamarádky," přpomněla Bartoliová. "Je skvělé hrát proti nejlepší kamarádce, protože i když prohrajete, jste šťastní za ni," dodala sedmadvacetiletá Francouzka.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 740.000 dolarů)
sobotní výsledky (21. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Bartoliová (1-Fr.) - Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) 1-6 6-3 6-3
Cibulková (2-SR) - Petrovová (4-Rus.) 7-6(8) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ach jo, proč ten zápas s Marion musí kolidovat se zápasem mužů v Atlantě :-((
Reagovat
dadaft
člověk si jen dá po nedělním obědě šlofíka a Polona hned dostane v prvním setu kanára. ))
come on Polona.
Reagovat
smazaný uživatel
"Světová desítka Marion Bartoliová v Charlestonu vyhrála..." V Carlsbadu, ne? :)

Jinak jsem zvědavý na dnešní finále, budu přát Domče. V jedenáct večer sice není úplně nejlepší čas, ale podívám se... Taky mě v článku docela překvapilo, jak blízký vztah mezi sebou mají Dominika a Marion. Netipoval bych to, ale nakonec se tomu ani nedivím. Obě patří mezi velmi houževnaté hráčky a jejich rituálem je časté hecování při zápasech. :)
Reagovat
tommr
taky mě trochu překvapilo, že Bartoliová a Cibulková jsou takový kamarádky. O Bartoliový se říká, že se ostatních hráček trochu straní ...
Jinak finále se hraje naopak v pro nás přímo ideálním čase - nezapomínej, že v Kalifornii je čas o 9 hodin posunutej a aby to bylo u nás k vidění dřív tak by tam museli začínat už ráno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, tak ten čas je v rámci možností ještě dobrý. :D
Reagovat
LubosZabloudil
Ano, mělo být v Carlsbadu :)
Reagovat
smazaný uživatel
v nadpisu spáchala 43 dvojchyb :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist