Cibulková nestihne ani US Open. Místo ní se do soutěže posunula Kuzněcovová

13. 8. 2019, 10:22
Aktuality 5
Slovenská tenistka Dominika Cibulková se kvůli zranění levé achilovky nezúčastní po Wimbledonu ani US Open. Do hlavní soutěže posledního grandslamu sezony se tak místo ní dostane Ruska Světlana Kuzněcovová, jež v roce 2004 získala v New Yorku jeden ze svých dvou grandslamových titulů.
Dominika Cibulková (© AFP)

Třicetiletá Cibulková, které patří v žebříčku 67. místo, naposledy startovala v květnu na Roland Garros, kde vypadla v prvním kole. Vítězka Turnaje mistryň z roku 2016 se z dalších turnajů musela odhlásit kvůli obnovenému zranění achilovky.

Letos slovenská tenistka odehrála devět turnajů a zaznamenala na nich pouze dvě vítězství. Další dvě přidala ještě ve Fed Cupu proti Brazilkám. Na US Open měla čtvrtfinalistka z roku 2010 obhajovat loňské osmifinále.

O čtyři roky starší Kuzněcovové aktuálně patří až 153. pozice a bude jednou ze sedmi bývalých šampionek v letošním pavouku US Open, jež začne 26. srpna. Ruska v New Yorku triumfovala už v roce 2004, za posledních šest let byla jen jednou ve 3. kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pravdepodobne sa jej uz nebude chciet skrabat rebrickom alebo nedajboze hrat kvalifikácie, ak kvoli premarodenej sezóne vypadne zo stovky. Asi to zabalí.
Reagovat
EllNino
Dost smutný závěr kariéry v podání Dominiky, vrchol přišel na YEC 2016, od té doby jen občas zazářila ...

Snad si ještě zahraje na nějakém GS, i když je kontroverzní, hraje dobrý tenis a vždy uměla potrápit největší favoritky

Mě osobně budou Domi s Dankou Hantuchovou jednou docela chybět, obě dost velké osobnosti, ač každá úplně jiná, Daniela tedy aspoň občas komentuje :)
Reagovat
Cico93
Tak ona ozaj vedela potrápiť a porážať favoritky na veľkých turnajoch.

Inak prvýkrát som o nej počul vo fed cupe...už legendárny zápas s Vaidišovou.
Reagovat
Cico93
ten v roku 2007*
Reagovat
EllNino
jojo, kdo by tenkrát řekl, že to byl pro Nicole vlastně vrcholný rok, protože potom už nikdy tak dobře nehrála ... a naopak Dominika se stala celkem stabilní hráčkou top 20
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist