Cibulková otočila souboj s Cornetovou, ve čtvrtfinále ji čeká Pavljučenkovová

24. 8. 2017, 09:11
Aktuality 6
WTA NEW HAVEN - Slovenka Dominika Cibulková v New Havenu otočila svůj úvodní souboj s Francouzkou Alizé Cornetovou a po půl roce postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková je jedenáctou hráčku světa a to i přesto, že letos ještě nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě. Změnit to chce v New Havenu, kde plní roli nasazené dvojky.

První z (minimálně) tří kroků už udělala, ale neměla to vůbec snadné. Francouzku Alizé Cornetovou, kterou před týdnem v Cincinnati porazila hladce ve dvou setech, udolala až po velkém boji 2-6 6-2 6-4.

Cibulková musela otáčet vývoj po prohraném prvním setu a v problémech byla i v rozhodujícím dějství. Osmadvacetiletá Slovenka byla dvakrát brejk dole, prohrávala 2-4, ale v závěru předvedla skvělý tenis a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 7-3.

"Věděla jsem, že to bude hodně těžké utkání. Hrála jsem s ní minulý týden v Cincinnati a vyhrála ve dvou setech, takže jsem věděla, že ona dnes bude lépe připravená," komentovala Cibulková, jež zahrála 21 winnerů a udělala 32 nevynucených chyb.

"Nebylo snadné se do zápasu vrátit, ale vzpomněla jsem si na předminulý rok - jak jsem tu hrála třetí set," dodala slovenská tenistka, která předloni došla do čtvrtfinále po dvou třísetových bitvách, než v boji o semifinále podlehla Lucii Šafářové.

Ve čtvrtfinále, do kterého se dostala poprvé po šesti měsících, se Cibulková utká s Anastasií Pavljučenkovovou. S o dva roky mladší Ruskou vede ve vzájemné bilanci 5-3, ale letošní duel v Indian Wells s ní prohrála.

"Bude to další těžký zápas, ale to je to, proč tady jsem. Mám ráda tyhle výzvy. Je příjemné odehrát tyhle těžké zápasy těsně před US Open. Doufám, že odehraju další dobrý zápas," uvedla Cibulková.

Šestá nasazená Pavljučenkovová ve čtvrtfinále zdolala 7-6 6-0 Španělku Carlu Suárezovou, s níž vyhrála sedmý z osmi vzájemných duelů.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA / Connecticut, tv. povrch, 776.000 dolarů
středeční výsledky (23. 08. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cibulková (2-SR) - Cornetová (Fr.) 2-6 6-2 6-4
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Suárezová (Šp.) 7-6(3) 6-0
Flipkensová (Belg.) - Bogdanová (Rum.) 6-1 7-6(1)
Shuai Zhang (Čína) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-7(4) 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Mertensová/Kr. Plíšková (Belg./ČR) - Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
fialka
pekne! Dominika i naďalej trápi svojich fans. Ach, tie nešťastné 3-seťáky. To sú nervy. V tomto roku 20x dvojseťák a 17x trojseťák.

Možno od februára bude prvé semi, ale Nastenka bude proti. Nasadená dvojka a takéto problémy. Stále doťahovala a to nie je dobré na jej psychiku. Domi nie a nie uhrať viac ako 2 duely v rade. Budem držať päste, aby to už pretrhla. Nasťa je však tvrdý oriešok. Domi má H2H lepšie, ale posledný zápas prehra.

Domi, POME!
Reagovat
fialka
*v 1.sete doťahovala...
Reagovat
Pavol
Pri všetkej úcte, hráčky druhého sledu sa snažia niečo vyhrať keď hviezdy oddychujú.
Reagovat
Pavol
Pred US open.
Reagovat
smazaný uživatel
Pri vsetkej ucte k pripivateli jen tak pro pripomenuti vitezky tohoto turnaje:
2016 - Radwanska
2015 - Kvitova
2014 - Kvitova
2013 - Halep
2012 - Kvitova
2011 - Wozniacki
2010 - Wozniacki
2009 - Wozniacki
2008 - Wozniacki
2007 - Kuznetsova
2006 - Henin
2005 - Davenport
2004 - Bovina
2003 - Capriati
2002 - Venus Williams
2001 - Venus Williams
2000 - Venus Williams
1999 - Venus Williams
1998 - Steff Graf
Reagovat
George_Renel
? Ale kolega píše o něčem jiném...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist