Cibulková porazila Kerberovou a jako první Slovenka vyhrála Turnaj mistryň!

30. 10. 2016, 12:40
Aktuality 186
TURNAJ MISTRYŇ - Dominika Cibulková se stala první slovenskou vítězkou Turnaje mistryň. Sedmadvacetiletá tenistka sice při debutu na prestižní akci pro osm nejlepších hráček uplynulé sezony prohrála své první dva zápasy, ale nakonec si došla pro svou nejcennější trofej, když v dnešním finále porazila po strhující koncovce světovou jedničku Angelique Kerberovou.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková loni laborovala se zraněním achilovky a skoro čtyři měsíce nehrála. Ale letos má za sebou životní sezonu, kterou poprvé zakončila účastí na Turnaji mistryň. A ten navíc dokázala jako první Slovenka v historii překvapivě vyhrát a dosáhla svého největšího úspěchu.

Přitom Cibulková v Singapuru prohrála svůj první zápas s Angelique Kerberovou i své druhé vystoupení s Američankou Madison Keysovou. Její šance na postup ze skupiny už byla minimální, neboť slovenská tenistka musela vyhrát ve dvou setech nad Rumunkou Simonou Halepovou a zároveň potřebovala dvousetovou výhru Kerberové nad Keysovou.

Obě podmínky se však povedlo splnit a to Cibulkovou povzbudilo. Ve včerejším semifinále udolala unavenou Rusku Světlanu Kuzněcovovou a dnes uspěla i ve finále, v němž si na Turnaji mistryň zahrála jako první Slovenka.

Cibulková ve finálovém duelu přehrála 6-3 6-4 Němku Angelique Kerberovou, které oplatila porážky z pěti předchozích soubojů a bilanci vzájemných zápasů tak snížila na 4-5. Světovou jedničku porazila popáté v kariéře, v minulosti si připsala po dvou skalpech Viktorie Azarenkové a Caroline Wozniacké.

"Ona je v současnosti nejlépe bránící tenistkou na světě. Věděla jsem, že musím jít do úderů, abych mohla vyhrát, a věděla jsem, že na to mám. Pomohla jsem si forhendem a servis měla výborný," řekla Cibulková. "Od prvního do posledního míčku jsem věděla, že můžu vyhrát. Už večer před finále jsem si promítala v hlavě, co chci dělat. S tím jsem se vzbudila na snídani, od prvního míče šla do zápasu a svou agresivní strategii jsem plnila až do posledního míče," řekla Cibulková.

Dominika Cibulková

Sedmadvacetiletá Slovenka v zápase o titul vsadila na agresivitu a sázka to byla vítězná. O rok starší Němku přestřílela na vítězné údery 28-14 a udělala o devět nevynucených chyb méně (14-23).

Statistiky zápasu
Kerberová - Cibulková
3 esa 3
6 dvojchyby 1
56 % 1. podání 'in' 83 %
14 winnery 28
23 nevyn. chyby 14
2/5 hra na síti 6/9
1/4 brejkboly 3/5
čas: 1:16

Do finále vletěla jako uragán. Chvilku klidně nepostála a na Kerberovou, s kterou prohrála po boji v prvním utkání ve skupině, nastoupila agresivně. Rychle vedla 3-0, pak sice soupeřka snížila na 2-3, ale Cibulková získala další podání německé tenistky v šesté hře a do konce první sady už si servis pohlídala.

Druhý set zlomila Cibulková brejkem na 4-3, o své životní výhře pak rozhodla po strhujícím závěrečném gamu. Za stavu 6-3, 5-4 a 40-15 měla dva mečboly, ale udělala první dvojchybu v zápase a následně poslala forhend do autu. Nepřestávala však věřit své agresivní taktice a i nadále bušila do své soupeřky, která byla jako zeď, jedním útočným úderem za druhým. Po odvrácení brejkbolu se dostala k třetímu mečbolu, ale možná i z nervozity udělala zbytečnou chybu.

"Sama sebe jsem napínala, měla jsem nervy, ale byl to první moment, co jsem si uvědomila, o co hraju. Stále jsem byla v transu. Myslím, že je to lidské, normální. První mečboly byly těžké. Pak jsem ukázala, že jsem opravdu silná," řekla.

Parádní game, ve kterém se hrálo o hodně, pokračoval a Cibulková po další vyčerpávající výměně musela čelit druhému brejkbolu. Odvaha jí nechyběla a tak ho zlikvidovala dalším winnerem z forhendu, který poslala přesně do rohu kurtu. Kerberová pak nedokázala zreturnovat druhý servis a čtvrtý mečbol byl na světě. Ten už byl pro Cibulkovou tím šťastným, neboť ho proměnila dvojitým 'prasátkem'.



"Nemám slov. Jsem tu poprvé v životě a vyhrála jsem svůj největší turnaj. Pamatuju si jen Dominika Cibulkovámečbol, nic víc. Je to nejšťastnější chvíle v mé kariéře," radovala se bezprostředně po zápase rodačka z Bratislavy. "V prvních dvou zápasech jsem nehrála špatně, ale neměla jsem tolik štěstí. Dnes se ke mě přiklonilo a jsem moc šťastná," doplnila Cibulková, jež bude poprvé v kariéře světovou pětkou.

"Je to opravdu velká chvíle v mé kariéře. Ne velká, je největší. Těžko se mi to popisuje slovy," doplnila dojatá svěřenkyně Matěje Liptáka a kondičního kouče Jozefa Ivanka během slavnostního vyhlášení. V hledišti neskrývaly slzy dojetí její rodiče ani manžel.

Vyhrát Turnaj mistryň hned při své premiéře naposledy dokázala v roce 2011 Petra Kvitová. Za zisk Trofeje Billie Jean Kingové si bratislavská rodačka vydělala 2,054 milionu dolarů, v přepočtu přes 50 milionů korun.



Finalistka Australian Open 2014 Cibulková hrála ve finále poosmnácté v kariéře a získala celkově osmou trofej. Polovinu z nich vybojovala v této sezoně, přičemž vyhrát čtyři turnaje WTA letos dokázala jako jediná tenistka.

Rovněž poražená Kerberová má za sebou životní sezonu, Na Australian Open a na US Open vybojovala své premiérové grandslamové tituly, k tomu byla ve finále Wimbledonu a olympiády v Riu de Janeiro a poprvé se stala světovou jedničkou.

"Jsem zklamaná, ale mám za sebou životní sezonu," řekla Kerberová. "Ona hrála agresivně, od začátku do konce do toho šla. Dala jsem do toho všechno, ale nestačilo to."

• TURNAJ MISTRYŇ 2016 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
nedělní výsledky (30. 10. 2016)
• Dvouhra - finále •
Cibulková (7-SR) - Kerberová (1-Něm.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

186
Přidat komentář
Roger_Federer
Vymazte v prohlizeci veskerou pamet a hlavne cookkies.Restartuj a mel by se obnovit pristup na TP.
Uz jsem to resil vicekrat.
Reagovat
smazaný uživatel
nejslapší finále po dlouhých letech.vůbec nechýpu ty lidi,co na to koukaj.Stejně jako Fric sem nekoukal, tudle cybulovou faskt moc nemusym, vadí mi jak trapně řve u toho jak hyena. fakr jí tedy moc rád nemam. nebít toho, jak jí to ta němkyně pustila, nevyhrála by to. ny ten ženckej tenis se fakt moc koukyd už nedá a proto nekoukam.
Reagovat
Frick
Mňeli bi hrád v plafkách jako ti býčvolejbalystki, že jóó?
Reagovat
d@ve
Vy dva jste se teda sešli.. :D
Reagovat
FulnekUltras
za jednou klávesnicí... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
omg, z ktorého kanála ťa vypustili?
Reagovat
d@ve
Je to zřejmě jen hater a troll nemá cenu reagovat. ;)
Reagovat
Frick
Nekoukal jsem se - upozornuju předem.

No, jsem překvapen. Myslel jsem si, že se Domi do toho finále tak nějak prohaluzila přes jednu výhru ve skupině a přes výhru nad dobitou Světlanou a suveréní Angie, která v SF nedala šanci poslední vítězce, si jí ve finále bez problémů podá. No a hle - bylo to úplně jinak.

Slyšel jsem i nějaké vzkazky, že Angie nebylo dobře - mohlo to ten zápas ovlivnit až do té míry, že být cajk, tak by to dopadlo dle očekávání?

No ale vítězka to je rozhodně překvapivá.

Člověk by si už možná myslel, že její vrchol přišel na AO 2014 a že už ho nezopakuje.

Mohlo se myslet, že na pozici SK no. 1 jí nahradí AKS.
http://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2015/

No a po roce... škoda mluvit.
http://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2016/?country=slovensko

Na 226. místě a jako SK no. 7....

Slovenský Športovec roka 2016 bude velmi zajímavý.

Tóth, Šakantárovci, Cibulková, Sagan...
Reagovat
Krisboy
PETER!!!!!
Reagovat
brixner
Bol so iba raz v Tatrách na Šírave, boha jeho...
Ženy žiadne kozy, dzeci spratkovia, čo ma chceli ojebát u pumpy, v putike ma naozaj ojebala servírka, prirodzene bez kóz, počasie večne pršalo ako kaděsi v džungli, v silniciach diery ako u Stalingradu, až som musél svoju Fordku predať v bazare, bo cez tie diery už nechcela isť a bazarista ma takisto ojebal, že vraj toto nieje žaden auto, to iba Žiguli je u bratov v kurze! No čo, dojebaný som sa vydál na vľák, lenže nadráži něbolo, iba taká pľachová budká a v rohu houno od sabáky, vľák spoždenie z dovodu, že řidíč vľáku sa dojebál vodkou vraj až zo Finska...
Nie nie, radšej som sa odťalto odjebál zpät do mojej milovanej republiky, bo tuná aspóň jazdjá vľáky na čás!
Hej, ty kokodko pode mňou, radšej zóstaň domá, veď tuná niet žaden somár, tuná sú sľúšni ludia všetci a jebemtiboha nehaj si porádiť! Odjebaj sa trebárs ku Práhe, v Práhe je dóbre a majú tam aji električky, tie v Tatrách, jebemtiboha, niejezdja!
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, akého kmeňa reč používaš?
Bol si v Tatrách či na Šírave? Sú ďaleko od seba. Zemplínska šírava je na východnom Slovensku v povodí Bodrogu pod Vihorlatskými vrchmi.
Reagovat
FulnekUltras
Morské a Morsk(i)e Oko je taky trochu rozdíl... ;)
Reagovat
cheeky
Z diskuze na iDnes

Mimochodem Kvěši, mohl byste se mi zeptat na TP, prčoč mi zablokovali účet?

Nemyslím, že bych byl nějak problémový diskutér.

Docela se mě to dotklo.

Nickname "dadaft".

Předem díky.

Nemohl, protože tam už několik měsíců nechodím. Resp. chodím, ale jenom jako čtenář, účet nemám. A ani mi to nijak nechybí. Zato já jim ano, jak jsem koukal. :-)
Reagovat
blixa
Ne Tykváku, fakt nám nechybíš ;-) Jinak systém udělování banů na TP jsem nikdy nepochopil. Třeba proč dostal ban dobry-kafe-po-ranu, to mi absolutně není jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
a naopak - proč ho nedostal Deamonic...
Reagovat
blixa
No takovej tu je víc. Nebo StalinUltras za šíření nenávistných ideologií. Prostě nerozumím. Ale co už ..
Reagovat
cheeky
Taky nechápu proč dobry-kafe dostal ban a ani proč dadaft, nevybavuju si, že by někdy napsal něco, co by bylo na ban
Reagovat
gigin
To není zablokované. To se stalo více lidem, že se nemohli přihlásit. Pak se to spravilo nějak.
Reagovat
brixner
No, někdo tu kdysi psal něco o neplatných Cookies nebo tak něco! Nechápu, jak se z ničeho nic nelze přihlašovat, když to před tím šlo bez potíží?! Může v tom být něco jiného, než práce admina?
Reagovat
gigin
Jo může. Tomasinho se kdysi nemohl přihlásit z mobilu, a ještě někdo mi to říkal. Prej mu to hlásilo Váš účet byl zablokován.
Reagovat
brixner
Jojo, Kafe byl dobrej...Všeobecnej přehled vo tenysu, dobrá ségra, hodnej děda, vobčas pár jelit vod pásku, utopená babička...Neměl to holt lehký, no. Je divné, proč byl zrovna on odejit, já prostě dodnes podezírám Montyho, že někde kecal, kde neměl...A jeho nojbug? Vo ten strah nikdy neměl :-))
Reagovat
Fandina
Mluv za sebe. Jestli tobě nechybí, jiným může.
Reagovat
blixa
No myslím, že nemusím jen za sebe. Tobě asi chybí, ale to seš nejspíš jediná ;-)
Reagovat
Fandina
Jenže je rozdíl chybět a chybět. Ano, nevadil mi a mě nevadí nikdo. Ale tady jde o to, že když mě někdo nezajímá, tak o něm nemluvím a nevyjadřuji se k němu. A to on mě zřejmě na mysli, jak často se tu o něm mluví.
Reagovat
blixa
Ano, na tak zcela mimořádného blba se bude vzpomínat ještě dlouho ... :D Vryl nesmazatelnou stopu do historie TP ;-)
Reagovat
Fandina
Znáš to, aby si člověk připadal lepší, tak ukazuje na druhé. Ovšem někdy jse směšný sám :-).
Reagovat
blixa
Netřeba ukazovat. Tykvák na sebe po celou dobu ukazoval sám , a to způsobem zcela brutálním. Že ty to nevnímáš, tvůj problém. Tentokrát tě ale mateřské pudy svedly na scestí.
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brebto, nejde o žádné pudy ani zcesti. Normálně mu nadáváte a vysmíváte se. Nediv se, že sem nechodí.
Reagovat
Krisboy
My se nedivíme.
Reagovat
smazaný uživatel
v tomto souhlasim s Fandinou, zasla jsem a zasnu dal nad zdejsimi neustalymi odkazy na iDnesovou diskusi snad po kazdem zapase nasich holek, nad neustalymi pripominkami (ci zrejme nostalgickymi vzpominkami) co iqe na to ci ono, nad zcela neznamymi, kteri jinak neprispivaji a jen si prijdou sproste kopnout, mne to prijde ubohe a opravdu zrejme iqe chybi, ne, ze ne.. ;-) Nereknu - jednou, dvakrat neco obzvlaste humorneho pripomenu, o nic jineho si nekoledoval, ale tohle? Zrejme TP nema dostatek vlastni invence a bez iqeho se proste neobejde, jinak si to vysvetlit nedokazu.

A za dadafta se teda budu bit, to me zajima! (S prihlasenim jsem problemy nikdy nemela, jen jsem byla nekolikrat kdysi "anonym"... netusim proc a uz se mi to nedeje.) Jo a Kafe opravdu nevadilo... jen pak uz kazdy druhak, samozrejme.. :-)
Reagovat
cheeky
Já jsem jsem tu konverzaci nedával kvůli Kvěšovi, ale kvůli Dadaftovi. Když jsem si přečetl o jaký nick jde, hodně mě to překvapilo, tak jsem to sem dát musel. Ale protože to neadresoval mě, tak jsem to něchtěl říkat svými slovy a radší jsem to zkopíroval doslovně, tak jak to Dadaft napsal. No a tím pádem jsem musel okopírovat i tu Iqeho odpověď, jinak by to vypadalo, jako že jsem nějaký tajný Kvěšův nick. Byl bych to poslal přímo redakci, ale vzkazník skoro vůbec nepoužívám a nenašel jsem tam, jak tam napsat vzkaz adminovi, tak jsem to hodil sem.
Reagovat
cheeky
* neadresoval mně
Reagovat
smazaný uživatel
na tebe to absolutne nebylo z me strany mysleno, duvod "dadaft" je zcela zjevny. A diky, ze ses toho ujal, dadaft je prijemny, navic "historicky" nick.. :-)
Reagovat
blixa
"Souhlas s Fandinou" v čem, proboha ? Že občas někdo Tykváka připomene není přece znakem toho, že by zde někomu chyběl (snad jen Fandině) ale spíš celkové úlevy, že je (snad definitivně) v hajzlu. Ano, on prostě byl (a stále je) tak unikátní blb, že to bude trvat ještě dlouho než bude zcela zapomenut, to ale s invencí přeci nijak nesouvisí.
Reagovat
Fandina
Opravdu nejde o chybění, ale o to, že má někdo potřebu do něj kopat. Pochop to.
Reagovat
smazaný uživatel
v tomto, cituji: "Ale tady jde o to, že když mě někdo nezajímá, tak o něm nemluvím a nevyjadřuji se k němu. A to on mě zřejmě na mysli, jak často se tu o něm mluví." Konec citace.. :-)
Reagovat
Lunej..
Taky jsem se párkrát nemohla vůbec přihlásit, pochybuju, že by dadaft dostal ban, to je přece úplná blbost. A sojko máš pravdu, že některým asi Iqe chybí, že mají pořád potřebu dávat odkazy, co kde povídá. I když mně tedy taky někdy hodně lezl na nervy svou zaslepeností a až nenávistí, když Petra prohrála.
Reagovat
brixner
Nesouhlasím, že to byla totální haluz! Pravidla a systém TM dovolují, aby vyhrál i ten, kdo ve skupině prohrává, v historii už to bylo několikrát, na velkých turnajích ve fotbale i hokeji je to samé, vzpomeňte např.Itálii v roce 1982! A že vyhrála hráčka bez velikého renomé i titulu? Nikde není psáno, že by nemohla Cibule v budoucnu ještě něco velkého vyhrát! I když-přikláním se k názoru, že GS asi nedá...Jo, měla tady namále, ale trocha štěstí+neuvěřitelná bojovnost v SF i finále a má pohár i love. Osobně jsem fandil Endží, prostě jí mám rád a co na tom, že hraje, jak hraje, je vidět, že na ostatní to stačí! Možná se ještě ve velkém stylu vrátí mamba, ale dlouhého trvání to asi už mít nebude. WTA teď není v krizi, jen je vyrovnanější a asi to je i dobře, může se totiž stát, že se znovu objeví někdo, na koho se bude pořádat hon jako na Steffi nebo mambu a může to být zase nuda, jako ATP se Srbem. I když po pravdě-žádné velké jméno mě ve WTA nenapadá. Dvouhra ve WTA je vcelku OK, naprosto tristní je čtyřhra, na to se koukat nedá, Ejá Ajá:-(((
Cibuli velká gratulace, vybojovala si to!!
Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Není to o tenisu, ale na zpovědnici na mě kašlou (už zase) nechci vůbec otravovat a řešit blbosti, ale chci se jen zeptat. Zda můž§ ve svých 19-ti letech sama do Tater, už plánuji kam na léto (Jasně v Říjnu já vim) a nevím jestli to jako není moc náročný, nejsem žádná primadona. Sorry že s tím lezu na TP ale budu ráda když mi někdo odpoví. (Stejně brzy začne tenisovo-okurková sezona)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím tím Vysoké Tatry (Starý Smokovec, Štrbské pleso...)
Reagovat
gigin
Tam můžeš až od 20. V 19 můžeš jen do Nízkých.
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě :) já se ptám opravdu vážně, tohle není jako na zpovědnici
Reagovat
Krisboy
Hlavně si s sebou nezapomeň vzít zásobu omelet, v horách se ti budou hodit.
Reagovat
VlS
Jeď na Malou Fatru a z Tiesňavy vyraž na Jánošíkove diery a skrz ně projdi do Těrchové. Pak to vem zpátky, na Rozsutec, na Stoh a na Chleb. tam si sedni, čuč do slunka a medituj. A třeba ti dojde, že provokovat je zbytečný. S lidma v pohodě to nehne, a ti ostatní jsou stejně nas.aní furt. Škoda námahy.
Reagovat
Fandina
Jo jo, tam je to moc hezké, lana a cestičky v dierách i procházky po horách. Já takhle chodila ze Štefanové. A pozor na medvědy, je potřeba chodit po vyznačených cestách, žádné zkraty.
Reagovat
smazaný uživatel
Macko a diviaky sú cez leto v kukurici :-)
https://www.youtube.com/watch?v=neFe9T3VjGY
Pome!
Reagovat
Fandina
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš jet hned a pozdravuj Dominiku :-)
https://www.instagram.com/p/-TprPyujBh/?taken-by=domicibulkova
https://www.instagram.com/p/-UTbgkOjMO/?taken-by=domicibulkova
Reagovat
Pavol
Iba ze by Slovenski danovaci. A daj nieco aj slovenskej televizii.
Reagovat
Pavol
Aby na buduce finale odvisielala aspon zo zaznamu.
Reagovat
smazaný uživatel
odporúčam
http://slovnik.azet.sk/pravopis/?q=odvysiela%C5%A5
Reagovat
janek_da
Jaká rajská hudba pro můj sluch. Brekot, že Angie je jedničkou a Cibulka vyhrála TM.
Letos jsem TM přál buď Cibulce nebo Světlaně. Sice Domi prohrála dva zápasy, ale její zápas ve skupině s Angie ukázal, že má velký potenciál. To jak Angie poslal Cibulku do SF mi připomíná Simonu, která tak poslala Serenu do SF. A taky s ní ve finále prohrála.

Loni jsem potlačil Lucinku, letos Angie, tak příští rok se těšte na Genie :D
Reagovat
EllNino
ta upřímná radost Domi po mečbolu je prostě skvělá :) Zasloužený titul za bojovnost, kvalifikovala se na poslední chvíli, na poslední chvíli postoupila do semifinále a nakonec je z toho titul :) ...

Podruhé zasebou vyhrála TM hráčka se dvěma prohrami ze základní skupiny, docela rarita, ale myslím, že Dominika všem ukázala, že výškový deficit není překážkou a ta ohromná bojovnost přinesla ovoce :) Jsem moc rád a gratuluju :) Pome !!
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber lítala zprava doleva, na světovou 1. se od vzrustově malinké Dominiky nechala pěkně vláčet. Čekal jsem, že ve 2. setě do toho více půjde, ale nic?.na Dominiku platí tvrdá hra, jak ukázala Petra a Keys
Reagovat
svetova.dvojka
Já mám dneska na večeři husí játra v sádle s domácím chlebíkem , to závidíte co, to si ani Domča nemůže dát, už tak je dost vykrmená...
Reagovat
smazaný uživatel
Posyp si to pěkně cibulkou, at ti to chutná, na oslavu Dominiky?:_)
Reagovat
misa
Řekl bych, že Havlát-Kvitovka a světová dvojka jsou jedna osoba.
Reagovat
gigin
!!!!
Reagovat
Krisboy
Blbost.
Reagovat
gigin
Já jsem právě těma vykričníkama dával najevo, že jo, že bingo. Je to hodně podobný styl. A ani bych se tomu vůbec nedivil.
Reagovat
bIbec
Cibulka dneska neskutečná. Fakt dobrej výkon. Další adeptka na GS titul příští rok.

ET se losuje až zítra?
Reagovat
svetova.dvojka
Ale houby, tohle byl vrchol, na GS už nikdy nepřejde přes 4.kolo, na to bych klidně vsadil barák.
Reagovat
VlS
A stan máš dobrej?
Reagovat
svetova.dvojka
Mám obytný vůz.
Reagovat
tommr
taky marně hledám jakýkoli informace. Propagace ET ze strany WTA je téměř nulová ... :(
Reagovat
LukasH
Nerekl bych, ze je Cibule adeptka na GS, stejne jako Aga, ktera vyhrala TM loni. Na TM staci pri stesti vyhrat trikrat. Nemyslim si, ze ten system je spatnej. Uz jen kvalifikovat se tam je ten prvni krok, proto je to tak prestizni turnaj. Cibule umi hrat neskutecne, ale malokdy ji to dlouho vydrzu. Neco jako Petre, ale jeste v mensi mire..i kdyz letos se zlepsila. Jestli se neprobudi Serena, porad je nejvetsi adeptka na GS Angelika.
Reagovat
smazaný uživatel
Seren a urve 01 GS na trávě nebop AO a pak to zabalí, jde ji jen o to překonat Steffi?..pak adeptu na GS bude vždy několik
Reagovat
misa
Se dvěma prohrama se grandslam vyhrát nedá, to je jasné.
Reagovat
PetaM
Gratulace :) Neviděl jsem, ale určitě jsi bojovala, jako vždy :) Super. Mnohem lepší vítězka, než loni. :)

Angi, škoda ... Snad tě příští rok na trůnu nahradí Petra ...
Reagovat
Davor1
Keby mi niekto trebárs po zápase Cibuľkovej s Krejčíkovou(2-6,2-6) v apríli v Prahe, alebo s totálne marnou Bouchard v Montreale(2-6,0-6) povedal, že Dominika vyhrá v tejto sezóne TM, kde vo finále totálne prevalcuje svetovú jednotku, tak by som som ho asi so smiechom poslal vyhľadať odbornú pomoc, ale taký je ženský tenis.

Cibuľková spravila neskutočnú kariéru na jej fyzické parametre, dnes stratila v celom zápase jediný servis a to je u nej úplne neuveriteľná bilancia. Angie určite ľutuje, že ten jeden set Madison nepustila, Dominika mala v závere roka neskutočnú formu a určite bola väčšou hrozbou v prípadnom finále ako Keys, to si Angie neuvedomila. Uvidíme, či zase u nej bude nasledovať typický pokles ako zvyčajne po nejakom veľkom výsledku, po finále AO jej trvalo skoro rok a pol, kým začala hrať opäť jej najlepší tenis.
Reagovat
svetova.dvojka
Proto je sport a zvlášť tenis tak krasný a sleduje ho tolik lidí.
Reagovat
mahycek
Dobře Davore.
Reagovat
janek_da
Já bych spíš řekl, že Angie nekalkulovala. Resp. kdo viděl její zápas s Mad, tak by mu bylo jasné, že by Angoe musela předvést hodně ostudnou hru, aby Mad vyhrála aspoň set. První set byl od Angie hodně bídný, ale Mad nedala téměř šanci Angie nějak kazit.
Vlastně Angie měla hodně jednoduchou cestu do finále, kdy hrála s extrémně chybujícími soupeřkami kromě Domi.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak! Po zápase s Mad som kritizovala vlažný prístup Angie. Obsahom reakcií boli komentáre, že hrala s vedomím, že má postup istý a nemusí behať za každou loptičkou a mrhať silami. Dnes tiež neukázala svoje maximum. Vie hrať oveľa lepšie. Chápem, že je už unavená, Domi však odohrala na TM oveľa vyčerpávajúce duely. Ani jeden z nich nebola prechádzka ružovou záhradou.
Angie mala super sezónu a už na TM prišla zmordovaná. Pozor! Som jej fan.
Reagovat
svetova.dvojka
No to zase bude peněz na šaty na kabelky a zlaté řetízky..., vůbec bych se nedivil tomu, kdyby Cibule dala do zastávy i ten pohár pro vítězku Masters...
Reagovat
smazaný uživatel
logo ktorej stanice je na videu?

http://www.pluska.sk/sport/tenis/10/video-slzy-dojatia-radosti-pozrite-komu-zlozila-cibulkova-najvacsiu-poklonu.html
Reagovat
Denis92
Digi Sport 2
Reagovat
smazaný uživatel
vďaka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní utkání. V závěru díky Dominice zimomriavky.
I když Angelique běhala, byla nervoznější než ve finále OH proti Monice a ve 2. setu si už moc nevěřila. Přesto si myslím, že dva tři povedené míčky by mohly naprosto změnit výsledek, který vypadá poměrně jednoznačně. Dominika udržela bartoliovské nasazení po celou dobu. Líbilo se mi, jak s nadhledem brala dvojchybu a aut v závěrečném gemu. A před ním se zaříkávala jako Jelena Isimbajevová.
Finále odráží zajímavou sezonu WTA a složení bylo celkem symbolické: proti sobě tenistky, které byly letos nejčastěji ve finále.
Reagovat
svetova.dvojka
vyhrát turnaj se dvěma porážkami, jak v loni Anežka polská , tak letos krpatá Slovenka která se v civilu oblíka jak luxusní prostitutka. Tak to už je vážně na zamyšlení, chce to změnu v systému turnaje mistryň , Grandslam také nevyhrajete se dvěma porážkami.
Reagovat
gigin
Nějaký cigoš by to mohl vyhrát.
Reagovat
Lunej..
Svetova trojka treba?
Reagovat
blixa
Světová trojka v blbosti asi v tenise kralovat taky nebude :D
Reagovat
giovani
Ako sa to vyjadruješ, ako závistlivý hlupák. To je každého vec ako sa kto oblieka a či má v uchu alebo na zápesti zlaté retiazky. Pred finále mala každá rovnaké šance.
Reagovat
Frick
Luxusní prostitutka vypadá jak dáma, nosí luxusní společnenské šaty, drahé šperky, ličí se elegantně a decentně. Aby vypadala vedle zhýralého boháče reprezentativně.

Dominika se ohákla jak flundra z E55 s taxou 30-50 Eur/pich, která musí vyzývavým oblečením a přehnaným (a tedy i nevkusným) líčením zdálky na sebe upozornit rumunské a ukrajinské řidiče kamionů.

https://www.instagram.com/p/BGcPFxrOjMz/

To jen čistě technicky. Neurážim, jen konstatuju.

Zkrátka a dobře - jako luxusní prostitutka se v zásadě ohákne jakákoliv dobře vypadající baba na společenský akci.
Reagovat
blixa
Fricku, zapůjčil bych tě panu Navarovi na pár hodin do zvukově utěsněné sklepní místnosti se spoustou zajímavých nástrojů. Pak bych si šel vyfotografovat tvoje pozůstatky :D
Reagovat
spaniel
Nejlepsi je, kdyz koktavy hnusny nedonoseny kripl komentuje neci vzhled. Ty se narodit ve Sparte, tak te utlucou kladivem jeste pred porodem i s celou vesnici.
Reagovat
VlS
Tak to teda eště, že nejsu jeho soused :-)
Reagovat
spaniel
To se pozna, ze ne. On ma jine sousedy: Deamonic, iqe, Lopuch atd
Reagovat
smazaný uživatel
Teší ma, že dali Dominike do rúk sk vlajku. Neviem, či by to urobila Angie. To isté robieva aj náš Saganko. No a teraz som zvedavá, koho vyhlásia za športovca mesiaca. Dala by som oboch. :)
Reagovat
Mayo
Fenomenálne predstavenie od Domky. Kto by to bol kedy povedal, ze vyhra TM. Kazdopadne je to veľká tenistka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pamätáš, čo si o nej napísal na začiatku TM? Ktosi sa tu vtedy vyjadril, že je čiernym koňom. Stalo sa.
Reagovat
Mayo
Pamätám, ved je to veľká haluz, ze to vyhrala ale prajem jej to.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně divná sezona. Takhle když dříve vyhrála GS hráčka tak se mohlo říct že to bylo zaslouženě, neříkám že si to Angie nezasloužila to vůbec, ale jen běhá a běhá a někdy zaútočí, Angie popravdě není ničím zajímavá je to taková Caro 2.0 jen ještě k tomu heká. Caro také mohla vyhrát GS, jen byla ve špičce v době kdy tenisu vládly Petra, Vika, Masha, Serena, Clijsters, i Sam, Venus a prostě neměla mezi ranařkami tolik šance, troufnu si říct že letos klidně GS mohly vyhrát Safina s Jelenou kdyby třeba letošní sezonu měli top formu. Momentálně nevdládne žádná ranařka, Simona hrozná nuda. Ty ranařky v užší špice Mugu, Keys, Plíšková občas něco uhrajou ale jinak nic, Konta taky se nedá moc diskutovat, cibule s Karlou něco na půl a Petra se zvedla až na konci. Prostě před 7 lety nemohla hráčka jako je cibule vyhrát TM, to opravdu ne prostě dřív měla vítězka TM už delší dobu nějakou prestiž. V roce 2011 jsem si říkala že jestli Vika tak to bude nezaslouženě a to Vika už byla ve špičce a měla už něco za sebou to jsem ale nevěděla že TM vyhraje cibule. Prostě konkurence ve WTA je teď strašná, prví fail bylo vítěztví Marion ve Wimbledonu 2013, nebo celé US Open 2014.
Reagovat
smazaný uživatel
Na okruhu není momentálně žádná neporazitelná hráčka, Kerber jen nejvíce vytěžila z odpadnutí Sereny, nic víc v ničem jiném Angie vyjímečná není jen využila situace nejvíce. Mě Angie, Simona, Keys, Muguruza, Plíšková přijdou strašně nezajímavé. Angie a Simona typické obranářka, Aga alespoň umí vykouzlit hot shot. Keys ranařka jako třeba Giorgi jen se méně vyhazuje to samé Mugu, Plíšková krom podání taky nic moc. Prostě WTA chybí šťáva, je to teď takové nezajímavé, GS může vyhrát 15 hráček to je až moc ta vyrovnanost je tak velká že až škodí, v ATP zase opačný extrém na začátku roku jen Djokovič nikdo jiný.
Reagovat
VlS
Nikdy na okruhu nebyla neporazitelná hráčka. Každá vždycky s někým někdy prohrála, stejně tak, jako kterejkoliv neporazitelnej hráč s někým prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
To beru z nadhledem, Serena vs Angie, proti Sereně šly hráčky většinou už poražená, Angie i když má 2 GS nemá takový respekt
Reagovat
VlS
Tak to vem s nadhledem a přestaň fandům Dominiky její úspěch hnusit.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy hnusim lidem jídlo, tak proč bych nemohla hnusit fanouškům úspěch?
Reagovat
blixa
Tak na to nečum Havláte a máš klid ;-) :D
Reagovat
freeteepek
Kerberový se dnes stalo to samé, co ve finále v Cincy. Došly jí baterky a agresivně hrající hráčka ji umlátila. Létala tam jako hadr na holi a nic z toho...Je mi líto, že WTA má srandovní světovou jedničku. Kdyby jí to Dominika z palebných pozic nehrála kolikrát rovnou na raketu a nedala jí tak šanci udržet míček ve hře, byl by ten rozdíl ještě propastnější. Doufám, že AO příští rok Kerberová znovu nevyhraje. Na řadě jsou teď útočně hrající hráčky: Keysová, Karolína, Petra...Dominika na tomhle turnaji vytěžila maximum ze specificky pomalého povrchu. A k tomu výjimečně dobře podávala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tých 83% na prvom servise bolo naozaj výnimočných. Inak súhlasím, pri absencii Sereny, ktorej sa nechce, Márie ktorej sa chce, ale ostatní ju nechcú a tehotnej Azarenky može byť svetovou jedničkou ktokolvek...
Reagovat
Nola
zase neprehanaj, Angelika vyhrala 2 GS v tomto roku + finale Wimbledonu, v minulosti boli na cele rankingu hracky bez GS a nikto sa nad tym nepozastavoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu když byly Safina nebo Jelena tak byla mega silná konkurence. Williamsky v nejlepších dobách, Dementieva, Ivanovič, Sharapova, Clijsters, Henin, Zvonareva. Jelena kdyby měla tu svou dřívejší formu tak GS také vyhraje, Angie prostě jen využila chabé konkurence. Nic proti ní, ale dřív obranářky GS vyhrát ani nemohly, umlátily je ranařky (no většinou Serena a nebo Clijsters) ale teď v nejúžší spičce není nějaká kvalitní ranařka. + Dřív byly betony mnohem rychlejší
Reagovat
Krisboy
Henin ani Clijsters v dobře, kdy byla Safina jedničkou, nehrály. To je důvod, proč tam chvilku byla. Williamsky měly zdravotní problémy.
Reagovat
Krisboy
Dinara Safina H2H: vs. Serena 1:6, vs. Venus 1:3, vs. Henin 1:5, vs. Clisters 2:8, vs. Meldopova 3:4. To byla ta pravá krize WTA, nejhorší světová jednička v historii.
Reagovat
misa
Safina vs. Šafina 2:3 :)
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
VlS
A to v tý době Lucka nebyla zdaleka v takový formě jako v 2015.
Reagovat
Krisboy
Jankovic H2H: vs. Henin 1:10, vs. Clijsters 1:8, vs. Serena 4:10, vs. Venus 7:6 (wow - poz. bilance!!!), vs. Meldopova 1:10.
Reagovat
Kozoroh
Prostě jedničky v době super-silné konkurence :-) Že kvantita nerovná se kvalita mnohým nevysvětlíš...
Reagovat
Krisboy
Jasně, napsat, že Safina nebo Jankovič byly jedničkama v době Henin, Clijsters a Williamsek na vrcholu, je - slušně řečeno - faux pas :) Ale co čekat od Havláta, že...
Reagovat
Kozoroh
Srandovní jedničkou byly Wozniacká, Jankovičová nebo Safinová, ale Kerberová nikoliv.
Reagovat
freeteepek
Nemůžu si pomoct, ale mě styl Kerberový připadá srandovní už dávno. U Wozniacký mě to nikdy nenapadlo. Safinu a Jankovič coby světovou jedničku nepamatuju, ale to co hraje Jankovičová dnes se mi líbí. Rozhodně mě to srandovní nepřipadá...
Reagovat
mahycek
Jistě, máš pravdu Kozorohu. Srandovní byly všechny co si vyjmenoval, ale zvlášt Dinaře jsem to přál, nestalo se. Přehodím výhybku, taky ti chybí Roger, Rafa i Djoker ??? Mně moc, je to takové smutné.
Reagovat
blixa
Angie ... tos posrala ... :(((
Reagovat
tommr
dneska vyhrála zaslouženě a ve finále podala asi nejlepší výkon co jsem od ní kdy viděl. Jestli podobnou úroven hry udrží dlouhodobě tak se může usadit v top-10 natrvalo ...
Jinak ale měla Cibule na letošním TM taky neskutečný štěstí. Postoupila ze skupiny s pouhou 1 výhrou a ještě k tomu jí ho darovala Kerberová, která toho dneska asi trpce lituje. Mečboly v semifinále i ve finále pak získala po prasátcích což taky nebývá obvyklý. Štěstí ale k velkým výhram taky patří ...
Reagovat
Fandina
Angel porazila Cibuli ve skupině, takže to vypadalo, že by se to mohlo zopakovat, ale Cibule byla dnes výborná.
Reagovat
svetova.dvojka
Jdi domů Angeliko, nedá se na tebe koukat, přetvařuješ se jak Adolf Hitler když na OH 1936 , předával zlatou medaili černému sprinterovi Jessie Owensovi.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Kozoroh
Co v 40-leté historii TM nebylo předtím k vidění se stalo v posledních dvou letech - triumfovaly dvě hráčky, které ve skupině vyhrály jen jeden jediný zápas. Jedním slovem - bizarní.

K zápasu - Cibulková byla po takřka celý zápas (s vyjímkou ztráty servisu) ve velkém laufu a ač se Angie mohla na kurtu rozkrájet, stejně ji to nestačilo. Ničila ji však nejen protihráčka, ale i její chyby. Spousta dvojchyb a větší počet nevynucených chyb než měla útočná protihráčka muselo Angie frustrovat.

Pro Angie je letošní rok bezesporu nejlepší v její kariéře, vyhrála dva majory, ale možná ji v koutku mysli žere, že dvě velká finále (OH a TM) prohrála z pozice velké favoritky. Její sezóna by pak měla ještě větší grády...
Reagovat
smazaný uživatel
Majsterka sveta v tenise, majster sveta v cyklistike...Nuda.

Slovensko hladá súpera...
Reagovat
Lunej..
Nastal konecne tvuj cas :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď niekedy nastane aj ten tvoj :)
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Lunej..
Ja jsem davno za zenitem :)
Reagovat
Michaelus
mistryně světa v tenise je Kerber
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom Býček nikdy nebyl mistr světa v tenise. :)
Reagovat
Pe3k
Bycek bude v pristi sezone hrat okruh atp gej tour a treba tam ho nechaj vyhrat...
Reagovat
svetova.dvojka
Tak jednou sedne štěstí i na vola, tedy v tomhle případě na krávu... :-)
Reagovat
Lunej..
Podle tvych komentu jsi ditetem stesteny.
Reagovat
d@ve
+1 :D
Reagovat
Andrew89
pro me byla jasna volba komu fandit. Domi si to zaslouzila a jsem moc rad jaky zpusoben ji porazila. Peknej zapas a Domce obrovska gratulace!:)
Reagovat
svetova.dvojka
naštvaná Angelika prohrála, to bude pohled, bude muset naplno otevřít, aby ta arogance šla ven a nezůstala mi v bytě.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Michaelus
Schválně jestli bude Angie naštvaná jako obvykle :D
Reagovat
smazaný uživatel
vďaka všetkým tunajším, ktorí jej fandili.

Mám neskutočnú radosť. Malá Slovenka z malého Slovenska má veľký titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačilo že vyhrála Aga loni, ale cibule... Navrátilová jen kroutí hlavou co to sakra vyhrálo TM, to je jako kdyby Turnaj Mistrů vyhrál Goffin
Reagovat
smazaný uživatel
No Aga alespoň vyhrála 3 turnaje Premier Mantadory
Reagovat
Fandina
Hrála úžasně a vyhrála zaslouženě. A je to super bojovnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, hrála skvěle, ale když to srováme třeba s jinými hráčkami co vyhráli TM jednou (Petra, Novotná, Venus, Davenport, Mauresmo, Sharapova, Austin) tak to se prostě nedá, to jsou velká jména tenisu a mezi nima cibule..
Reagovat
Fandina
Za kažýdým jménem je to, co kdo dokázal a Cibule teď vyhrála TM, předloni byla ve finále GS, takže super tenistka s super jméno.
Reagovat
VlS
Tak se s tím smiř, prostě vyhrála. Angie loni uzemnila Lucka, letos Domi, má to s těma Slovankama těžký. Aspoň jsi se mohla kouknout, jak vypadá bojovnost v praxi.
Reagovat
vendulkabendulka
Nemám to malé pivo ani trochu ráda, ale dneska podala famózní výkon, to se musí nechat.
Reagovat
smazaný uživatel
malá s veľkým srdcom a veľkou chuťou vyhrávať, skvelé!
Reagovat
mahycek
No, smekám a blahopřeji Cibulce. O tom si asi Plíšková, zatím může zdát
Reagovat
smazaný uživatel
ATP i WTA jsou v kriti, ATP je bez Federera a Nadala v háji a turnaj mistryň vyhraje cibule hráčka co nikdy nevyhrála žádný velký titul a světová jednička je hráčka co dá winner jednou za půl hodiny...
Reagovat
slacker
Vitejte v zemi vitezky Turnaje mistryn :-D. Uz to montuji u Hodonina
Reagovat
smazaný uživatel
R.I.P. WTA, nejhorší vítězka Turnaje Mistryň v historii: Serena, Venus, Navrátilová, Evert, Seleš, Kvitová, Sharapova, Clijsters, Henin, Hingis, Graff, Austin, Novotná a mezi nima cibulková. Hráčka co nikdy nevyhrála větší turnaj než Premier, to ukazuje momentální kvalitu WTA
Reagovat
Michaelus
to jo no.
Reagovat
Lunej..
tvoje komenty zas ukazuji tvou kvalitu,tak je to vyrovnane.
Reagovat
janek_da
grat k Cibulce, parádně jsi ji dotáhl. A já chvílemi nevěřil...
Reagovat
Nola
Dominika velka gratulacia, svetova.dvojka a kada.tom sa iste pridaju
Reagovat
Jabadu
Tak určitěěě ...
:-)
Reagovat
Lunej..
Tak pro vad je to velky uspech,i kdyz vim, ze hodne Slovaku ji nema rado. Ale kdyz se odbouraji osobni pocity, musi uznat, ze si to Domca skvele uhrala.
Reagovat
Lunej..
Vas
Reagovat
A.R.R.
Velká gratulace Domče, zasloužený titul, poslední tři zápasy hrála famozně :-)
Reagovat
VlS
s klikou od hangáru, ale přece. Gratulace, sympatická mi není, ale klobouk dolů, za tu bojovnost je to zasloužené.
Reagovat
Lunej..
Nadhera, skvela a paska ji konecne pomohla. Skvely vykon !! Moc gratuluju.
Reagovat
Fandina
Dominika nádhera. Úžasný mač nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
"Sto k.kotov to riti a hrdzavú kotvu do chrbáta!!"
:-)
Reagovat
letityfanousek
to je strašný
Reagovat
Lunej..
Masena snad nervala nebo Vika, Errani atd.?
Reagovat
smazaný uživatel
Po každým míčku?
Reagovat
VlS
Při každým míčku.
Reagovat
Lunej..
A ne?
Reagovat
VlS
Uvidíme, co udělají nervy, jestli nedoservíruje, tak asi prohraje. Třeba doservíruje.
Reagovat
Lunej..
Pripada mi to mod Petry, extaze, skvele udery, nadhera:)
Reagovat
Kozoroh
Snahu Angie sráží její DF, UE a situace, kdy i úder k lajně na winner nestačí. Pro Angie musí být dnešní finále hodně frustrující...
Reagovat
VlS
je v extázi, ty brďo Navaro, to se nadřeš tohle vyrovnat :-)
Reagovat
Lunej..
Teda Selesovou bych vubec nepoznala.
Reagovat
Kozoroh
Ač Cibule po famózním úvodu polevila, Angie se na koně nedostala. Sice si vzala zpět servis, ale vzápětí o něj opět přišla a Cibule v závěru opět lítala za míči jak čertice a Angie ne a ne ji přehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
strasne me (krome hyperaktivity kohokoliv) rozciluje, jak se po Dominice plazeji ty vlasy, nebylo by lepsi, kdyby ji "svihal do oka" cop? Estetictejsi minimalne.. :-)
Reagovat
Lunej..
Hlavne, ze to nevadi ji:) podle me to ma jako takovy ritual, pred podanim si je dava dopredu jako to delala Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
no prave.. :-(
Reagovat
Lunej..
Nejlepsi jsou Kordulky:)
Reagovat
Mayo
Premotivovana Cibulkova v úvode fackovala a teraz je to v prdelli
Reagovat
Kozoroh
Cibule je v módu, v jakém byla Puigová na OH - útočná, přesná hra, na kterou Angie nenachází recept...
Reagovat
d@ve
V úvodu Dominika dominovala.. :)
Reagovat
Lunej..
No jenze jak hraje agresivneji, tak prichazi chyby. Bohuzel.
Reagovat
d@ve
..ale Angelique už se pomalu probouzí. :)
Reagovat
Lunej..
Domca vi, ze musi utocit, protoze Angie je zed jak rikaji. Snad ji ten standard vydrzi, Angie me herne nebavi.:)
Reagovat
d@ve
No zatím tam Dominika řádí a ospalou Angie docela drtí. Je otázka, jestli tuto úroveň hry udrží..
Reagovat
Lunej..
Domca hraje fantasticky, ted ten volej, nadhera. Fakt ji to moc preju.
Reagovat
d@ve
Evidentně hraje v euforii. :) Ale Angie se nevzdává a to je pro úroveň finálové hry jen dobře.
Osobně nevím komu víc fandit. Sympatičtější je mi Angie, ale Dominika se o ten pohár rve a předvádí úžasný výkon.
Reagovat
Lunej..
Ja to mam jasne :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist