Cibulková první zápas po svatbě zvládla, Bellisová je poprvé ve čtvrtfinále

22. 7. 2016, 07:48
Aktuality 32
WTA STANFORD - Dominika Cibulková dvanáct dní po svatbě úspěšně zahájila US Open Series. Ve Stanfordu si poradila s Polkou Urszulou Radwaňskou a jediná výhra ji dělí od návratu do Top 10. Poprvé do čtvrtfinále turnaje WTA se dostala sedmnáctiletá americká hvězdička Catherine Bellisová, kterou čeká souboj s Venus Williamsovou.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková se před necelými dvěma týdny - pouhé čtyři dny po porážce ve čtvrtfinále travnatého Wimbledonu - vdala za dlouholetého snoubence Michala Navaru, svatební cestu však s ohledem na nabitý program tenisové profesionálky odložila a včera už úspěšně vstoupila do turnaje na tvrdém povrchu ve Stanfordu.

Sedmadvacetiletá Slovenka na třech z posledních čtyř turnajů vyřadila Agnieszku Radwaňskou a nyní si poradila i s její mladší sestrou Ursulou. V prvním setu sice neudržela vedení 5-2 s dvěma brejky v zádech a také v druhém dějství přišla dvakrát o servis, ale vážné komplikace nepřipustila a vyhrála 7-6 6-3. 

"Musím přiznat, že jsem ještě před pár dny byla na druhé straně planety a hrála jsem na jiném povrchu, takže to pro mě bylo těžké," řekla Cibulková, která zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 6-2. Už podruhé uspěla ve Stanfordu, kde to před třemi lety dotáhla nakonec až k triumfu.

"Tenisový život není lehký, protože jeden den jste tady, další zase někde jinde a neustále se tomu musíte umět přizpůsobit. Ale snažila jsem se hrát co nejlépe, i když jsem se dnes na kurtu necítila ideálně," přiznala rodačka z Bratislavy.

Finalistka Australian Open 2014 Cibulková byla loni 10. hráčkou světa, ale pak ji ze hry vyřadilo zranění achilovky a v žebříčku se propadla. Letos však našla ztracenou formu. Na kontě má už 36 výher, z posledních 28 zápasů prohrála jen čtyři. Čtyřikrát byla ve finále, ta v Katovicích a Eastbourne proměnila v tituly.

I proto má blízko k návratu do Top 10. V pátečním čtvrtfinále si o ni zahraje proti Japonce Misaki Doiové a pokud se v Kalifornii dostala i do finále, posunem na 9. místo by vylepšila své dosavadní maximum. Navíc během léta ještě bude mít solidní prostor na navyšování svého bodového konta,

• WTA PREMIER STANFORD •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 753.000 dolarů
středeční výsledky (20. 07. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cibulková (2-SR) - U. Radwaňská (Pol.) 7:6 (7:3), 6:3
Vandewegheová (4-USA) - Gibbsová (USA) 2:6, 6:4, 6:2
Bellisová - Vickeryová (obě USA) 4:6, 6:4, 6:3
Riskeová (USA) - Bogdanová (Rum.) 3:6, 6:2, 6:4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Peschkeová/Grönefeldová (4-ČR/Něm.) - Muhammadová/Townsendová (USA) 4:6, 6:1, 10:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Fandina
Dominika s Doi má první set i když musela otáčet, ze začátku prohrávala 0:3, ale je to bojovnice. Tak ještě jeden Domi pome.
Reagovat
brixner
Monty, jak to tedy je?
:-))
Reagovat
Frick
Březost.
Reagovat
blixa
Monty poosmé otcem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že o tom nevím... :D
Reagovat
brixner
My bychom si spolu rozuměli!
A Fricek jakbysmet :-))
A Monty...no Monty...Ale jó, je taky dobrej! Až na ten harém kuwra:-))
Mě stačí Samice a Endží ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aza myslí na rodinu,Golubic na tenis a Lepchenko na pláže na Floridě,které v Uzbekistánu neměla
Reagovat
Fandina
Katka Siniaková s Errani hraje zatím výborně. První set vyhrála v TB a ve druhém vede 4:1.
Reagovat
historik
5:1 vypadá to hodně dobře:-)
Reagovat
smazaný uživatel
5:3 ještě taky
Reagovat
Fandina
6:3 a je to tam. Pěkně Katka.
Reagovat
smazaný uživatel
Kaťa S. 1. set má. Na Saru docela platí stopbally z returnu ,ale i rány,i když nějaká ulítne.Katka jako jedna z mála dokáže využívat na WTA otřesného servisu háčky TOP20.
Reagovat
tommr
na returnu dobrý, ale s vlastním servisem měla Katka trochu potíže - ani v prvním ani ve druhým setu se jí nepodařilo dopodávat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby měl někdo zájem, když se blíží ta olympiáda... :)
http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty/275354/patecni-sport-magazin-golfova-sexy-vyzva-i-pogbuv-miliardovy-tanec.html
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem první čtyři gemy jejího zápasu proti Vickery, pak jsem to zapíchnul. Rád bych se podíval, kdyby se to nehrálo takhle v noci (z těch amerických turnajů jsem zatím neviděl žádný zápas)... Každopádně pro CiCi velký úspěch a teď ji čeká Venus (bohužel zase dost blbý čas). Asi se nedá čekat, že by CiCi vyhrála, ale zase to není Serena, tak třeba... :)

Jinak doufám, že CiCi má před sebou velkou budoucnost, protože jí nechybí vůbec nic. Hezká je a na svůj věk hraje parádně, tak snad to bude ona, kdo v budoucnu pronikne mezi špičku. Ženskému tenisu teď zoufale chybí osobnosti a z těch náctiletých hráček tam kromě CiCi zatím nikoho nevidím...
Reagovat
milik254
Aby to pak taky nezapíchla brzo :D
Reagovat
mikimaus321
Hlavně manžel si musí dával pozor,aby to nezapíchla brzo
Reagovat
skott
nevidíš žádné náctileté hráčky? Belinda, Dasha, Jelena Ostapenko, Ana Konjuh... před týdnem skvělý debut Rebeky v Gstaadu, další výborné mladé holky, které se derou nahoru WTA žebříčkem jako je Lapko, Kalinska nebo Kenin + špička jun. žebříčku. To není nic proti CiCi patří také k těm nejzajímavějším, ale je jich zkrátka poměrně dost, ne jen jak to prezentuješ. Ale bohužel to je tvůj problém, že stále tenistky soudíš jen podle vzhledu a proto nemáš šanci si najít náhradu za své oblíbenkyně, kterým jsi začal fandit, když už byly úspěšné. Potom budeš zas jen zklamanej, monty. Koneckonců sama CiCi chce pokračovat na univerzitě ve Stanfordu, to je důvod proč tam dostává volnou kartu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to asi napsal blbě - nevidím tam hráčky, kterým bych fandil. Jinak je jich samozřejmě víc, ale z těch tebou jmenovaných mi jako potenciální osobnost ženského tenisu pořád nejlíp vychází CiCi. Jinak určitě Belinda (možná se budeš divit, ale tu mám dokonce podepsanou :)), která už se dostala hodně nahoru, ale momentálně mám blbý pocit z těch jejích zranění... Jinak můj problém to sice je, ale na vzhledu prostě záleží. Těžko budu fandit někomu, kdo se mi nelíbí nebo mi není hodně sympatický a do toho patří i vzhled. A to ani nemluvím o popularitě obecně. Podívej se na Annu Kournikovou, populárnější tenistka od té doby nebyla a troufám si říct, že ještě dlouho nebude... A že jsem svým favoritkám začal fandit, až když byly úspěšné? Jestli to myslíš tak, že jsem jim nefandil jako juniorkám, tak máš pravdu (s výjimkou Katky teda :D), protože dřív jsem na tenis tolik nekoukal a upřímně by mě nenapadlo sledovat juniorky. Ale jinak jsem Mashe (přestože se mi líbila už předtím, ale ještě u mě nebyla úplně top) začal nejvíc fandit, když se škrábala nahoru (po operaci ramena), Aně to samé (po US Open 2009, kdy byla celkem v krizi) a Vice, když tehdy byla ve druhé desítce. Jenom Caro už byla tenkrát hodně úspěšná, ale když jsem jí začal fandit, tak jedničkou ještě nebyla.
Reagovat
EllNino
vzhled k tomu sice patří, ale prioritní by měl být tenisvý výkon, ale nebudu ti do toho mluvit, je to každýho věc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl u fanoušků Anny K. prioritní tenisový výkon?
Reagovat
EllNino
mě nezajímá nějaká Kurnikova :D Kurnikovou jsem nikdy nesledoval, když mi v době kdy hrála nebylo ani 10 :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je mi jedno, já ji jako tenistku prakticky taky neviděl. Mně jde o to, že těch fanoušků měla prostě nejvíc. A proč asi...
Reagovat
EllNino
njn, je to smutný, ale je to tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom smutnýho? Je to přirozený! :D
Reagovat
EllNino
no ...spíš "přirození" ;) :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem od tebe přesně čekal, lingvisto... :D
Reagovat
EllNino
nojo ....se to nabízelo :D
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
skott
doba byla tehdy jiná, šílenství jako kolem Anny se už nikdy opakovat nebude. Dnes by podobný zájem se sexuálním podtextem kolem tak mladé dívky neprošel.
Ale nevím jak to souviselo s tím prvním příspěvkem.
Reagovat
skott
tak to by mě zajímalo, čím zvláštním se podle tebe CiCi vymyká, že z jmenovaných vychází jako největší osobnost do budoucna. Jediné plus v jejím případě oproti některým jmenovaným vidím, že je Američanka = tedy potenciálně více mediálního zájmu, což ale vzhledem k tomu kolik dalších srovnatelných hráček momentálně mají, zas až taková výhoda taky není. Obzvlášt pokud se opravdu CiCi rozhodne dát přednost univerzitě a WTA půjde na druhou kolej.
Já si pamtuju, kdy jsi začal fandit Mashe a spol. to jsi psal mnohokrát, ale všechny už byly sázka na jistotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono stačí, že je Američanka, je hezká a teď bude nejmladší hráčkou v Top 200. Navíc už o sobě dala hodně vědět v patnácti, když na US Open porazila Cibuli... Prostě v ní ten potenciál vidím největší. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist