Cibulková v Carlsbadu nezaváhala, Jankovičová se trápila

20. 7. 2012, 10:45
Aktuality 17
WTA CARLSBAD - Dva zcela odlišné vstupy do turnaje v Carlsbadu měly dvě nasazené tenistky; zatímco Slovenka Dominika Cibulková postoupila do čtvrtfinále bez větších komplikací, Srbka Jelena Jankovičová se na výhru pořádně nadřela.
Dominka Cibulková

Dominika Cibulková měla v Carlsbadu jako nasazená dvojka v úvodním kole volný los a jediná výhra jí tak stačila k tomu, aby postoupila na šestém z posledních sedmi turnajů do čtvrtfinále. Třiadvacetiletá Slovenka si bez problémů poradila s Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu, kterou porazila 6-2 6-4.

Cibulková v zápase skvěle podávala, vracela ostré returny a za stavu 6-2 a 5-3 podávala na vítězství. O servis sice poprvé v utkání přišla, v následném gamu ale žádné další zdramatizování nepřipustila.

"Hlavně v prvním setu jsme hrála dobře a uvolněně, ve druhém setu jsem si to začala dělat těžší. Jsem ráda, že jsem to ukončila, protože stav 5-5 by byl nebezpečný," komentovala Cibulková, která ke konci zápasu dělala čím dál více nevynucených chyb, které ji frustrovaly. "Chci být perfektní, takže když udělám několik chyb, proměním se v negativní osobu. Někdy nemyslím správně a na to musím pracovat. Mé chování na kurtu není úplně vždy nejlepší a možná i to mě zatím drží mimo Top 10," dodal 14. hráčka světa.

O teprve druhé letošní semifinále se Cibulková utká s Urszulou Radwaňskou, která v Carlsbadu vyřadila nasazenou Slovenku Hantuchovou a ve 2. kole smetla 6-2 6-1 domácí Melanii Oudinovou.

Radwaňskou před rychlým postupem nerozhodila ani rozhodčí, která si ji spletla se slavnější sestrou Agnieszkou. "Ano, všimla jsem si toho, ale už jsem na to zvyklá. Každopádně jsem se na ní podívala dost děsivě," smála se Radwaňská. 

Ve svém úvodním zápase se v Carlsbadu trápila Jelena Jankovičová. Třetí nasazená Srbka prohrála s Melindou Czinkovou první set, nakonec však Maďarku i díky odvrácení 20 brejkbolů zdolala 2-6 6-4 6-4 a postoupila do čtvrtfinále. V něm se střetne s Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu.

"Byly chvíle, kdy jsem byla na dně a čelila jsem jsem brejkbolům. Ale byla jsem schopná se vrátit," komentovala bývalá světová jednička Jankovičová. "Celkově mi servis funguje. Další věci v mé hře by mohly být lepší, ale nejdůležitější teď je, že jsem vyhrála a zítra mám další šanci,"dodala srbská tenistka, která zvládla svůj úvodní zápas teprve na čtvrtém z posledních 14 turnajů.

Nejvýše nasazenou Marion Bartoliovou, jež ve středu postoupila navzdory 18 dvojchybám, ve čtvrtfinále vyzve domácí nasazená pětka Christina McHaleová. Američanka ve 2. kole odvrátila 16 z 19 brejkbolů a souboj s Japonkou Misaki Doiovou otočila na výhru 4-6 6-4 6-4.

"Příští zápas budu muset hrát mnohem lépe, ale dnes jsem především ráda, že jsem vyhrála. Misaki si za výkon zaslouží uznání," řekla talentovaná McHaleová.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 740.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (19. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Cibulková (2-SR) - Erakovicová (N. Zél.) 6-2 6-4
Jankovičová (3-Srb.) - Czinková (Maď.) 2-6 6-4 6-4
McHaleová (5-USA) - Doiová (Jap.) 4-6 6-4 6-4
U. Radwaňská (Pol.) - Oudinová (USA) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
dadaft
nedokázala s 91% úspěšností prvního servisu vyhrát druhý set s Chan. nechápu...
Reagovat
dadaft
už chápu.
víš Jeleno, tvoje zápasy jsou docela antireklama na tenis...
na překvapivé zrychlení momentálně nemáš a bez něj - co vlastně máš?
***
mno, teď jedna zajímavá výměna. je třeba říct, že Chanová dokáže dobře bránit, když na to přijde.
Reagovat
dadaft
takze jsem byl zase zmatený - Dominika hraje už teď. a nemůžu najít žádný odkaz. ((
v noci budou dávat Petrova - Lepchenko.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,ze Daniela dáva po zranení svetovému tenisu definitívne zbohom.
Reagovat
tommr
snad to nebude tak zlý. Daniela by mi na okruhu hodně chyběla ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně taky. Daniela patřila dlouhou dobu k mým nej a pořád se mi líbí. :)
Reagovat
Heather_Fedex
zajimave....nechtela nahodou danielka v nejblizsi dobe vyhrat gs a vratit se do top 10??? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
GS? Až tak? :O
Reagovat
smazaný uživatel
Priznám sa, že nič podobné som nezachytil. Príde mi to veľmi veľkohubé a Daniela mala vždy triezve ambície..Má však už svoj vek a do toho tie chabé výsledky z tohto roka..Ja som skôr skeptický..

Celkovo to ale bola dobrá hráčka, škoda že celkom pravidelne prehrávala s hráčkami TOP 10...Ale tak, buďme radi aspoň za výsledky, ktoré prinášala..
Reagovat
Heather_Fedex
http://msport.aktuality.sk/c/123286/daniela-hantuchova-chysta-velky-navrat-do-top-10/
Reagovat
smazaný uživatel
Mala si pravdu...Ach, Daniela..Klasická strata sebareflexie..Aspoň, že sa akty podarili...
Reagovat
Heather_Fedex
pokud vim, tak danielka byla vzdy ta, co mela sebevedome reci. jen skoda, ze podle toho nehrala i na kurte. na olympiade udela maximalne 2 kola, vic by bylo pro me sokem. a pritom na zacatku roku to s ni nevypadalo spatne, kdyz postoupila do finale turnaje v brisbane (vim, ze po skreci legendarne sereny&kim) a obhajila lonske prvenstvi v pattayi, ale uz zase se propada jeste niz, nez byla loni, do 4. desitky. a navic, uz se jeji priority scela meni (viz fotky) a presto vyhlasuje takoveto stupidy pry "chci se vratit do top 10" - to se jeste da tolerovat, ale "chci vyhrat gs titul" tak tohle by mohla prohlasit maximalne tak na pocatku kariery, kdy mela NEJAKE gs vysledky a titul z iw. rika se, ze clovek nema mit malych cilu. ale co je moc, to je prilis...
Reagovat
dadaft
konečně dnes obrázky - Domča dnes začíná Ulou a na to se hustě těším...
Reagovat
tommr
dneska budou "obrázky" skoro ze všech turnajů: Carlsbad vysílá Eurosport, Atlantu vysílá NovaSport, Gstaad vysílá Fanda a Hamburg vysílá Sport1. Je tudíž z čeho vybírat ... :)
Reagovat
dadaft
jj, ale Cibulková - U. Radwanská je pro mě dneska the best. ))
už se hraje i Bastadu. a švédové mají radost. obě švédské hráčky postoupily...
Reagovat
tommr
a po velkým boji postoupila i ta třetí i když oficiálně je to Francouzka. Doufám ale, že odpoledne už Švédové nebudou mít tolik důvodů k radosti a Klára jim trochu zkazí den ... :)
Reagovat
EllNino
Radwaňskou před rychloých postupem nerozhodil ani rozhodčí, která si ji spletl se slavnější sestrou Agnieszkou.......ten češtin je ale probléma :DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist