Cibulková v Marrákeši hrát nebude, Cirsteaová padla s Scheepersovou

23. 4. 2013, 10:54
Aktuality 3
WTA MARRÁKEŠ - Pouze dvěma zápasy v pondělí odstartoval antukový turnaj žen v Marrákeši, už však stihl přijít o dvě nejvýše nasazené hráčky: jednička Dominika Cibulková se odhlásila kvůli zranění a dvojka Sorana Cirsteaová prohrála s Jihoaričankou Scheepersovou.
Sorana Cirsteaová

Roli nejvýše nasazené měla v Marrákeši plnit 15. hráčka světa Dominika Cibulková, která byla o víkendu v semifinále Fed Cupu u porážky slovenských tenistek 2-3 v Rusku. Třiadvacetiletá Slovenka se však rozhodla kvůli blíže nespecifikovanému zranění v Maroku nestartovat a soutěž tak přišla o jedinou tenistku Top 20.

Odhlášení Cibulkové jistě uvítala jediná česká zástupkyně v soutěži Karolína Plíšková, která tak bude čelit o poznání přijatelnější soupeřce Tsvetaně Pironkovové z Bulharska. 53. hráčka světového žebříčku v pavouku zaujala místo pro nasazenou jedničku.

Největší papírovou favoritkou tak v Maroku sice zůstala Rumunka Sorana Cirsteaová, dlouho se ale ze svého postavení neradovala. Turnajová dvojka v zápase 1. kole vedla nad Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou v prvním setu 3-2, od té chvíle ale uhrála už jen jeden game a prohrála 3-6 1-6.

"Podmínky dnes byly velmi těžké. Hraje se tu ve vysoké nadmořské výšce a docela dost foukalo. Věděla jsem, že by Sorana mohla být velmi těžká soupeřka, tak jsem se jí to snažila maximálně znepříjemnit," komentovala Scheepersová, pro kterou je výhra nad 26. hráčkou světa nejcennějším skalpem od loňského srpna. Letos na okruhu WTA zaznamenala teprve čtvrtou výhru v 12. utkání.

"Myslím, že jsem dnes hrála velmi konzistentně a dobře jsem se bránila. Opravdu jsem se moc snažila, abych ji donutila hrát co nejvíc míčků navíc. A když jsem měla šanci, snažila jsem se být agresivní. Doufám, že v tom budu pokračovat," dodala devětadvacetiletá Jihoafričanka.

O první letošní čtvrtfinále si 70. tenistka světa zahraje se Španělkou Marií-Teresou Torróvou-Florovou, která turnaj odstartovala drtivou výhrou 6-1 6-1 nad Arantxou Rusovou. Nizozemku smetla za 58 minut hry, když nečelil jedinému brejkbolu.

Do Marrákeše se letos turnaj WTA International přesunul z Fezu, kde loni triumfovala Nizozemka Kiki Bertensová. Jejími největšími soupeřkami budou Francouzka Alizé Cornetová a Estonka Kaia Kanepiová, kterou hned v úvodu čeká vítězka turnaje z roku 2009 Anabel Madinaová-Garriguesová. Španělka je jedinou aktivní tenistkou, která má 10 titulů z antuky.

- WTA INTERANTIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 235.000 dolarů)
pondělní výsledky (22. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Scheepersová (JAR) - Cirsteaová (2-Rum.) 6-3 6-1
Torrová-Florová (Šp.) - Rusová (Niz.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
George_Renel
že utkání Fed Cupu by se měla začít hrát již v pátek. Jednak by se pomohlo případným problémům s prodloužením programu a druhak by hráčky mohly mít 1 den volna před dalším turnajem navíc.
Reagovat
tommr
taky si to myslím. Nejlepší by bylo kdyby se převzal osvědčenej formát z DC ... :)
Reagovat
Fandina
Zřejmě to má nějaký důvod, finance a podobně. Když jsou nepředvídatelné okolnosti, počasí a podobně, nikdy se neví, jak dlouho potrvají. Klidně mohou i víc dní. To neovlivníš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist