Cibulková vstup do sezony zvládla, otočila zápas se Shuai Zhang

4. 1. 2017, 05:47
Aktuality 5
WTA BRISBANE - Dominika Cibulková potvrdila na turnaji v Brisbane roli favoritky. Nasazená dvojka udolala v zápase plném obratů 2-6 6-4 6-4 čínskou tenistku Shuai Zhang. Světová pětka ve čtvrtfinále narazí na Alizé Cornetovou, které tak může oplatit nedávnou porážku z Pekingu.
Dominika Cibulková

Úspěšný vstup do sezony má za sebou na turnaji WTA Premier v Brisbane slovenská tenistka Dominika Cibulková. Nasazená dvojka se ale proti rozjeté Shuai Zhang hodně natrápila.

Cibulková zakončila loňskou sezonu senzačním vítězstvím na Turnaji mistryň v Singapuru. Dařilo se i Číňance, jež v listopadu vyhrála větší podnik ITF v Tokiu a na turnaji WTA 125k v Honolulu došla do finále. Vítězně začala i letos, v Brisbane udolala v prvním kole Lauru Siegemundovou.

Dnešní utkání s Cibulkovou začala Zhang ve velkém stylu. Od základní čáry drtila světovou pětku tvrdými a zejména přesnými údery a suverénně získala první set.

Jízda Číňanky pokračovala i ve druhém setu a za stavu 2-0 existovala velká šance, že Slovenku poprvé na pátý pokus porazí. Cibulková však začala své soupeřce ve výměnách konkurovat a vyhrála následující čtyři gamy.

Vedení brejku udržela až do konce druhé sady, kterou dopodávala čistou hrou. Sérii dalších čtyř vyhraných her přidala i v rozhodujícím dějství. Číňanka se ale nevzdávala a skóre srovnala.

Nicméně zkušenější Cibulková nakonec vydřela další brejk a šla servírovat do zápasu. Zhang měla brejkbol a šanci udržet se v utkání, jenže Cibulková vzápětí třemí body vývoj závěrečné hry otočila a postoupila do čtvrtfinále.

V něm narazí na Alizé Cornetovou, s níž má pozitivní bilanci. Poslední nedávný duel v Pekingu však s Francouzkou ve třech setech prohrála a má jí tak co oplácet. Pokud Cibulková zvítězí, vylepší v Brisbane své maximum. Zajímavostí je, že do čtvrtfinále došla v roce 2011, 2014 a letos, tedy vždy po třech letech.

Ve čtvrtfinále je i Světlana Kuzněcovová. Ruská tenistka ukončila senzační jízdu domácího šestnáctiletého talentu Destanee Aiavaové. V boji o semifinále vyzve Garbiñe Muguruzaovou, jíž bude moci oplatit dvě loňské porážky.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1,000.000 dolarů
středeční výsledky (4. 1. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Cibulková (2-SR) - Shuai Zhang (Čína) 2-6 6-4 6-4
Kuzněcovová (5-Rus.) - Aiavaová (Austr.) 6-4 6-3
Vinciová (8-It.) - Doiová (Jap.) 6-4 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Hector21
Světlík zase dobře... :)

a teď roztrhej to kotě
Reagovat
Frick
Ta do tý partičky slovenských "celebrit" typu Rolins, Rytmus, Slávik dobře zapadne.
Reagovat
anajka
Opäť si trochu vedľa.
Dominika je momentálne súčasťou inej partičky - Zuzulová, Vlhová, Sagan, Tóth...
Reagovat
d@ve
+1 :D
Reagovat
VlS
Trefa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist