Čilič poslal Chorvatsko podruhé do finále Davis Cupu

18. 9. 2016, 16:25
Aktuality 16
DAVIS CUP - Chorvatští tenisté na domácí půdě v Zadaru porazili Francii a podruhé v historii postoupili do finále Davis Cupu. Ústřední postavou šampionů z roku 2005 byl Marin Čilič, který byl u všech tří bodů. Ten poslední přidal po dnešní snadné výhře nad Richardem Gasquetem.
Marin Čilič

Francouzi přiletěli do Chorvatska bez zraněné světové dvanáctky Jo-Wilfrieda Tsongy i semifinalisty US Open Gaëla Monfilse a bez nich výběr nehrajícího kapitána Yannicka Noaha na domácí, respektive Marina Čiliče, nestačil.

V páteční úvodní dvouhře sice devatenáctiletý Borna Čorič prohrál hladce 0-3 na sety s Richardem Gasquetem, ale pak už úřadoval Čilič. Nejprve porazil Lucase Pouillea, v sobotu společně s Ivanem Dodigem zdolali světové jedničky Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem a dnes rozhodl nečekaně snadnou výhrou 6-3 6-2 7-5 nad Gasquetem.

"Marin byl náš vůdce od začátku až do konce. Ležela na něm obrovská tíha zodpovědnosti, ale on přesto všechno vyhrál," řekl kapitán týmu Željko Krajan.

Chorvatsko si ve finále Davisova poháru zahrálo pouze před jedenácti lety, kdy vyhrály ve Slovensku. K tehdejšímu triumfu přispěli hlavně Ivan Ljubičič a Mario Ančič, ve výběru byl i Goran Ivaniševič. Pětačtyřicetiletý bývalý wimbledonský vítěz a v současnosti trenér Tomáše Berdycha se před zápasem Čiliče s Gasquetem dočkal ocenění za přínos chorvatskému tenisu

O zisk druhé 'salátové mísy' si Chorvaté zahrají v listopadu v domácím prostředí proti Argentině, se kterou prohráli všechny tři vzájemné duely (ve čtvrtfinále 2002, 2006 a 2012). Jihoameričané v semifinále vyřadili obhájce vítězství Brity a v pátém finále budou usilovat o premiérový triumf.

• DAVIS CUP 2016 •
SVĚTOVÁ SKUPINA, semifinále
kompletní výsledky (16. 09. 2016)
Velká Británie - Argentina 2-3 (Glasgow, tv. povrch / hala)
A. Murray - Del Potro 4-6 7-5 7-6(5) 3-6 4-6 ... 0-1
Edmund - Pella 7-6(5) 4-6 3-6 2-6 ... 0-2
A. Murray/J. Murray - Del Potro/Mayer 6-1 3-6 6-4 6-4 ... 1-2
A. Murray - Pella 6-3 6-2 6-3 ... 2-2
Evans - L. Mayer 6-4 3-6 2-6 4-6 ... 2-3
Chorvatsko - Francie 3-2 (Zadar, tv. povrch / hala)
Čorič - Gasquet 2-6 6-7(5) 1-6 ... 0-1
Čilič - Pouille 6-1 7-6(4) 2-6 6-2 ... 1-1
Čilič/Dodig - Herbert/Mahut 7-6(6) 5-7 7-6(6) 6-3 ... 2-1
Čilič - Gasquet 6-3 6-2 7-5 ... 3-1
Draganja - Pouille 4-6 6-6 ... 3-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
kada.tom
Leo to nakonec otočil, no nevadí - finále Argentina - Chorvatsko bude mít taky pěkný náboj, moje sympatie budou na straně Chorvatů :-)

A že VB končí v SF? Na jednu stranu dobře, protože Andy se bude moci v klidu soustředit na Turnaj mistrů v Londýně a nebude se "muset" šetřit na DC jako loni ... :-)
Reagovat
gigin
sojči mi byl včera podsunut tento kousek, prej super servis, náděj, beru ho do stáje už kvůli jménu, ne? Dnes hraje finále v Cary. Kdybys měla chvilku jukni na něj chvíli, jestli dělám dobře, díky :)

http://www.tenisportal.cz/hrac/escobedo-76836/
Reagovat
smazaný uživatel
to mi delas schvalne, co??? :-)) No tak si Kukuska vzal blby triko, no, stejne letos hraje dreka a je rad, kdyz preleze 1. kola. Ale gratulace! ;-) Escobeda jsem samozrejme videla, cely zapas se Stefanem a jsem nastvana... na oba! Nemam na nej zvlastni nazor, soustredila jsem se na Kozlova, takze si zatim nechci cintat pentli.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ted se mi to rozlezelo - Escobedo se choval, myslim, uplne normalne.. ;-))) Ale hrajou brzy, kuknem...
Reagovat
gigin
Tak díky moc, taky juknu, pak si v klidu sednem a rozeberem to. Škoda, že nemáme ten dvojdomek už :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
gigin
Ernesto setík, fajny synek :)
Reagovat
gigin
To je šmatlák tvl...
Reagovat
smazaný uživatel
moc jsem toho nevidela, BH velmi pekny, FH jen rukou, slusny, nejdou mu ale do nej vubec nohy, telo, u servisu se mi ta horni smycka proste nelibi, okrada se tam, cesty na sako trochu naivni, takovy nahoru - dolu, no, je mu 20, proc ne... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak vyhucel.. dost zaspava na returnech, ovsem proti McGee fesak kluk.. :-)
Reagovat
gigin
Děkuji moc za komplet studii včetně designu!! :)))

Né fakt, vážím si toho, tě. Děkuji.
Reagovat
janek_da
A chováním asi celkem zapadá do tvojí stáje. Předevčírem s Týfou, ten tam začal během výměn napodobovat Meresjeva, tak Ernesto taky začal vypadat, že za 5 minut umře. To bylo super, že se nenechal Týfou rozhodit.

Klidně vypustí return gem, když prohraje první fiftýn. Jednou jsem měl obavu, když napálil míč, co se mu vrátil ze špatného servisu, smečí málem do ball boye.

Mě naopak jeho serve celkem inspiroval, že i s tímhle se dá dělat dost muziky. Zas ale dost nejistý. Připomínal mi Caro Garciu.
Reagovat
gigin
:DDD S tím Kozlovem to byla haluz, toho jsem si fakt nevšimnul :DD
Reagovat
kada.tom
Dobrá práce! Marin se zase jednou dobře vyspal (3 dny v řadě) :-D
Každopádně jsem rád :-)
Reagovat
Nola
Marin parada,najhaluzak, moze ziskat okrem GS, M1000 aj DC
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist