Čilič se po 10 letech vrátil do Petrohradu a opět nenašel přemožitele

31. 10. 2021, 17:11
Aktuality 4
ATP PETROHRAD - 33letý Chorvat Marin Čilič získal 20. titul, už počtvrté se raduje v ruské hale. Po dvou triumfech v Moskvě (2014 a 2015) se podruhé raduje také v Petrohradu, kde v dnešním finále zdolal 7-6 4-6 6-4 Američana Taylora Fritze a navázal na vítězství ze svého posledního startu v roce 2011.
Profily hráčů
Marin Čilič (© AFP)

Marin Čilič od Wimbledonu, kde ve 3. kole neudržel vedení 2-0 na sety proti Daniilu Medveděvovi, odehrál pět turnajů na tvrdém povrchu a z osmi zápasů vyhrál jen tři.

V uplynulých dvou týdnech ale ožil na oblíbených akcích v ruských halách. V Moskvě prohrál až ve finále, tento týden v Petrohradu dokonce nenašel přemožitele. 

33letý Chorvat z pozice nenasazeného zdolal ve třech setech tři nasazené soupeře Rusa Karena Chačanova, Španěla Roberta Bautistu a v dnešním finále i Američana Taylora Fritze.

V zápase o titul Čilič sice udělal sedm dvojchyb a pětkrát neudržel podání, ale klíčové okamžiky zvládl lépe. V rozhodující sadě otočil vývoj ze stavu 1-3, za stavu 3-4 odvrátil brejkbol a nakonec po bezmála dvou a půl hodinách boje vyhrál 7-6 4-6 6-4.



Bývalý třetí hráč světa a vítěz US Open Čilič bude v neděli zaznamenal druhý letošní a celkově jubilejní 20. titul. Na halových turnajích ATP 250 v Rusku triumfoval už počtvrté, dvakrát zvítězil v Moskvě a dnes podruhé v Petrohradu, kde navázal na vítězství ze svého posledního startu před deseti lety.

24letý Fritz ve svém 6. finále už popáté prohrál. Jediný titul na okruhu ATP získal předloni na trávě v Eastbourne.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 932.370 dolarů
nedělní výsledky (31. 10. 2021)
• Dvouhra - finále •
Čilič (Chorv.) - Fritz (5-USA) 7-6(3) 4-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Soares/J. Murray (1-Braz./Brit.) - Golubjov/Nys (4-Kaz./Mon.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Pe3k
Marin zisk 20. titulu řádně oslavil. Gratz.
Reagovat
vladka
super - gratuluju!!! A ještě aby to dala Dona a pro mě tenis výsledky O.K.smilesmile
Reagovat
Pavol
Výsledky sú vždy ok len my niekedy urobíme chybu. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Konta vyhrála naposledy v srpnusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist