Čilič si o další titul v Čennaí zahraje s Wawrinkou

9. 1. 2010, 18:59
Aktuality 0
Po vypadnutí Robina Soderlinga si o titul v indickém Čennaí dostanou další dva nejvýše nasazení hráči. Obhájce titulu Marin Čilič se do finále dostal po snadném vítězství nad Jankem Tipsarevičem, Švýcar Stanislas Wawrinka po velkém boji udolal Dudiho Selu z Izraele.
Marin Čilič

Marin Čilič se s Jankem Tipsarevičem utkal v kariéře už třikrát a pokaždé z toho byl vyrovnaný souboj. V Čennaí čtrnáctý hráč světa poprvé svého soupeře převálcoval.

Chorvat, který Tipsareviče loni porazil v Čennaí ve čtvrtfinále, přitom hned v úvodu utkání přišel o podání, poté ale vyhrál dalších šest gamů v řadě a vykročil tak za postupem. V dalším setu už Tipsarevičovi nedal ani jednu šanci na prolomení servisu a za 84 minut zvítězil 6-1 6-3.

"Dnes jsem hrál svůj nejlepší zápas na turnaji," radoval se po výhře Čilič. "Až na první game jsem měl zápas pod kontrolou. Ve druhém setu, když jsem potřeboval, jsem hrál dobře."

Ve finále se Čilič utká s 21. hráčem světa Stanislasem Wawrinkou. Švýcar měl postup o poznání těžší, Izraelce Dudiho Selu porazil až po více než dvou a půl hodinách.

První set Wawrinka ovládl, ale Sela se ve druhé sadě vzchopil a vynutil si třetí set. V něm dokonce jako první sebral soupeři podání a ujal se vedení 2-1, Wawrinka mu to ale okamžitě oplatil a za stavu 6-5 udeřil při Selově podání znovu.

Ve finále se Čiličovi postaví už popáté v kariéře, všechny dosavadní zápasy přitom vyhrál.

"Naposledy jsme spolu hráli na French Open v roce 2008," vzpomněl si Čilič. "Určitě je to hodně houževnatý soupeř, který se těžko poráží. Ale já taky hraju dobře."

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Čilič (2-Chorv.) - Tipsarevič (4-Srb.) 6:1, 6:3, Wawrinka (3-Švýc.) - Sela (5-Izr.) 6:4, 2:6, 7:5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist