Čilič start v Métách zvládl, zdolal Slováka Lacka

24. 9. 2010, 09:55
Aktuality 1
ATP MÉTY - První muž halového turnaje v Métách Marin Čilič svůj vstup do soutěže zvládl. Bez ztráty servisu porazil Slováka Lukáše Lacka a připsal si teprve druhé vítězné utkání od začátku srpna. Dohrál už třetí nasazený Chorvat Ljubičič.
Marin Čilič

Marin Čilič se na kurtech objevil poprvé od porážky na US Open, kde v třetí nejdelší bitvě v historii turnaje (zápas trval 4 hodiny a 59 minut) podlehl v pěti setech Nišikorimu. Z posledních pěti zápasů dokázal vyhrát jen nad Ukrajincem Marčenkem.

V Métách měl jako nasazená jednička volný los a tak ho v úvodním zápase čekal již rozehraný Lukáš Lacko. Slovenský tenista byl v zápase s favorizovaným Chorvatem důstojným soupeřem, v klíčové výměny ale zvládl lépe Čilič. Za čtyři dny dvaadvacetiletý hráč odvrátil všechny tři brejkboly a sám dokázal alespoň jeden ze sedmi využít. I díky dvanácti esům tak vyhrál 7-5 7-6.

"Se svou hrou jsem dnes spokojený. On už tu měl jeden zápas za sebou, tak to pro mě nebyl jednoduchý vstup do turnaje," řekl Čilič, který v únoru na svém dosud jediném letošním halovém turnaji v Záhřebu triumfoval. "Ale cítil jsem se dobře hned od začátku utkání. Ve druhém setu jsem měl čtyři nebo pět šancí na brejk, ale nevyužil jsem je. On (Lacko) hrál dobře a nebylo snadné ho porazit."

Nyní na světovou čtrnáctku, jenž usiluje o účast na Turnaji mistrů, čeká Philipp Kohlschreiber. S šestým nasazeným Němcem z pěti vzájemných soubojů třikrát prohrál, naposledy před rokem v hale ve Vídni ale odešel jako vítěz.

Na špatné výsledky v Métách navázal šampion z roku 2005 a letos třetí nasazený Chorvat Ivan Ljubičič. Proti Xavieru Malissovi se nedokázal propracovat k žádnému brejku a za 79 minut prohrál hladce 5-7 2-6.

Na Belgičana ve čtvrtfinále čeká domácí Gilles Simon. Osmý nasazený Francouz musel v duelu s holandským kvalifikantem Igorem Sijslingem do třetího setu, postup 6-1 6-7 6-3 ale vybojoval bez vážnějších komplikací.

"Začal jsem opravdu dobře a na začátku druhého setu jsem ho hned v úvodu brejknul. Pak jsem si ale nějak přestal věřit a musel jsem odehrát třísetový zápas. Ale když to shrnu, tak jsem odehrál dobré utkání," řekl Simon.

- ATP 250 MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (23. 09. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (1-Chorv.) - Lacko (SR) 7-5 7-6(3)
Malisse (Belg.) - Ljubičič (3-Chorv.) 7-5 6-2
Simon (8-Fr.) - Sijsling (Niz.) 6-1 6-7(5) 6-3
Nieminen (Fin.) - Vliegen (Belg.) 6-4 6-1
Zverev (Něm.) - Mahut (Fr.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist