Čilič uspěl s odvoláním u soudu, bude hrát už v Paříži

25. 10. 2013, 13:37
Aktuality 7
Chorvatský tenista Marin Čilič uspěl s odvoláním a trest za doping mu sportovní arbitrážní soud CAS zkrátil z devíti měsíců na čtyři. Bývalý devátý hráč světového žebříčku, jenž měl při květnovém turnaji v Mnichově v těle zakázaný stimulant, může hrát od této soboty. Už příští týden se tak představí na turnaji Masters v Paříži.
Profily hráčů
Marin Čilič

Čilič podle vyšetřovací komise tenisové federace ITF užil stimulant niketamid nevědomky v tabletách s glukózou, a ne proto, aby si zlepšil výkonnost. I díky tomuto závěru unikl dvouletému zákazu činnosti. Tu měl zastavenou na devět měsíců do konce ledna, dnes však dosáhl u CAS zkrácení více než o polovinu. 

"Porota došla k závěru, že trest byl moc přísný vzhledem k míře provinění sportovce," uvedla sportovní arbitráž v prohlášení. Čiličovi trest vyprší dnes o půlnoci. Během nucené pauzy vítěz devíti turnajů na ATP Tour klesl v žebříčku na 47. místo. Nyní si však výrazně polepší. 

Dostane totiž zpátky odebrané body z několika turnajů včetně Roland Garros, Wimbledonu a červnové akce v Londýně, kde hrál finále s domácí hvězdou Andym Murraym. Provizorně suspendován byl až od Wimbledonu, kde odstoupil ze zápasu druhého kola. Tehdy oficiálně kvůli potížím s koleny. Nyní mu budou vráceny i odměny, které si mezi turnaji v Mnichově a Wimbledonem vydělal.

Čilič se na kurty vrátí už příští týden na Masters v Paříži, kde začne proti kvalifikantovi. Ve druhém kole pak může vyzvat Del Potra.  Po Paříži už je v kalendáři ATP jen Turnaj mistrů v Londýně pro osm nejlepších tenistů sezony a finále Davis Cupu mezi českým týmem a Srby v Bělehradě. Od 11. a 18. listopadu se hraje ještě několik challengerů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Mayo
som rád, že Marin zase hrá
Reagovat
smazaný uživatel
Podvodník to není, je dost hubenej - na pokraji podvíživy, a proto musí brát na podporu organismu nějaké cukry, to jsem o něm četla. Takže je vpořádku, že mu snížili trest, on to nedělal pro lepší výkon, ale má problémy zdravotní. Ty čtyři měsíce jsou vpořádku, za to, aby si pamatoval, že musí číst přiložený popis produktu. Myslím, že je to od komise velice rozumné a spravedlivé!
Reagovat
kada.tom
naprosto souhlasím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, aká krásne musí byť žiť v naivite :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli jsem naivní, ale ne všichni sportovci podvádějí!!! JÁ OSOBNĚ BYCH SE SOUSTŘEDILA NA CYKLISTIKU, VZPÍRÁNÍ, TAM PODLE MÉHO JEDOU SKORO VŠICHNI V DOPINGU, JAMAJKA JE ASI TAKÉ DOST V TOMTO SMĚRU NEPROBÁDÁNA A NEVÍM, NEVÍM CO TEN NADAL.......... JSEM PROTI DOPOVÁNÍ, ALE NĚKDY ČLOVĚKA POŠPINÍ A TY CO PODVÁDĚJ, TAK JIM TO PROCHÁZÍ A TO MĚ NEJVÍC DOKÁŽE NASR.T. MYSLÍM, ŽE I CLAUDIE PECHSTEIN BYLA OBROVSKY POŠKOZENÁ, AŽ JÍ TO DOHNALO K POKUSU O SEBEVRAŽDU, JE TO VŠECHNO ŠPÍNA A LIDI, CO S TÍM CHTĚJÍ POCTIVĚ BOJOVAT, TO MAJÍ HODNĚ TĚŽKÉ, PROTOŽE JE TO ÚPLNĚ STEJNÁ ŠPÍNA JAKO POLITIKA, VLASTNĚ SPORT = POLITKA, TO UŽ JE NÁM VŠEM V DNEŠNÍ DOBĚ JASNÉ!!!! A JE TO HNUS!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne podvodnik to je
Reagovat
kada.tom
Marin je zpátky, budu mu v Paříži fandit :-)
Jeden z mých nejoblíbenějších tenistů :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist