Čilič v Singapuru nezaváhal a zahraje si své první čtvrtfinále po 16 měsících

24. 2. 2021, 11:39
Aktuality 1
ATP SINGAPUR - Marin Čilič si v hale v Singapuru poradil s Tarem Danielem z Japonska, připsal si první letošní vítězství, přerušil sérii čtyř porážek a zahraje si své první čtvrtfinále od října 2019, kdy došel do semifinále na halové akci v Moskvě. V něm trápící se bývalá světová trojka a vítěz US Open 2014 narazí na Soon-Woo Kwona, nebo Jasutaku Učijamu.
Profily hráčů
Marin Čilič (© AFP)

Marin Čilič byl ještě před dvěma lety stabilním hráčem Top 10 a hrozbou pro nejlepší tenisty světa, zahrál si finále na třech ze čtyř grandslamových podniků, přičemž na US Open 2014 slavil titul, a ve své kariéře posbíral 18 trofejí.

Bývalé světové trojce se ale v poslední době vůbec nedaří a v žebříčku ATP momentálně figuruje až na 44. pozici. Pokud by nebylo světové hodnocení už skoro rok zmraženo a odečítaly se body, byl by rodák z bosenského Međugorje ještě níže.

Obrat k lepšímu by mohl pro 32letého Chorvata nastat v Singapuru. Na slabě obsazeném podniku ATP dnes doby nasazená trojka i s pomocí 12 es a jediného zaváhání na servisu porazil 7-5 6-4 Japonce Tara Daniela.

"Je začátek sezony a tohle byl můj teprve třetí zápas, takže se pořád cítím trochu nejistě. Ale celkově to byl dobrý zápas. Je to něco, co jsem na začátku turnaje potřeboval," komentoval Čilič.

CHorvatský tenista si dnes připsal své první letošní vítězství, přerušil sérii čtyř porážek a zahraje si své první čtvrtfinále od října 2019, kdy došel do semifinále na halové akci v Moskvě. Svého soupeře se dozví zítra, bude jím lepší ze souboj Soon-Woo Kwon - Jasutaka Učijama.

Do čtvrtfinále prošel i pátý nasazený Jošihito Nišioka, který si poradil 6-4 6-2 s Maximem Cressym, a čeká ho souboj s turnajovou čtyřkou Alexanderem Bublikem. Postup mezi nejlepší osmičku dnes vybojoval ještě Alexej Popyrin.

• ATP 250 SINGAPUR •
tv. povrch / hala, 361.800
středeční výsledky (24. 2. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Soon-Woo Kwon (8-Korea) - Kwiatkowski (USA) 4-6 6-3 6-4
Marcora (It.) - Gulbis (Lot.) 7-5 6-4
Ebden (Austr.) - Bhambri (Indie) 6-3 7-6(3)
• Dvouhra - 2. kolo •
Čilič (3-Chorv.) - Daniel (Jap.) 7-5 6-4
Bublik (4-Kaz.) - Celikbilek (Tur.) 6-2 6-2
Nišioka (5-Jap.) - Cressy (USA) 6-4 6-2
Popyrin (Austr.) - Andrejev (Bulh.) 6-1 5-7 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Nola
pamatny zapas s Pellom rozlozeny na viac usekov vo W v roku 2018, kde patril k najvacsim favoritom ho nejak odrovnal, od tej doby sice nieco uhral, ale jeho karieru to urcite poznacilo, uz to nie je ten hrac, co to byval...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist