Číňanka Shuai Peng slaví druhý titul a opět na domácí půdě

30. 7. 2017, 12:55
Aktuality 6
WTA NANCHANG - Shuai Peng získala druhý titul a opět ho slaví před domácím publikem. Na triumf z Tianjinu 2016 navázala jednatřicetiletá Číňanka dnes v Nanchangu, když ve svém celkově devátém finále smetla 6-3 6-2 Japonku Nao Hibinovou.
Profily hráčů
Shuai Peng

Shuai Peng prvních šest finálových zápasů prohrála. Premiérového triumfu se dočkala až loni na domácí půdě v Tianjinu a necelý rok poté se raduje z titulu číslo dva. A opět ho slaví před domácím publikem. 

Jednatřicetiletá Číňanka, jež byla světovou čtrnáctkou a dokonce nejlepší deblistkou světa, tento týden ovládla z pozice nasazené dvojky nepříliš kvalitně obsazený turnaj v Nanchangu, kde už před třemi lety triumfovala na podniku nižší kategorie WTA 125k.

Nejvíce se Shuai Peng nadřela na výhru už v prvním kole, v němž zdolala Japonku Naraovou ve třech setech. Pak jí vzdala Češka Tereza Martincová a do konce turnaje už čínská tenistka v konkurenci především asijských soupeřek neztratila ani set.

V dnešním finále, v němž si zahrála podeváté v kariéře, si poradila s Japonkou Nao Hibinovou. S o devět let mladší sokyní si v prvním vzájemném duelu poradila snadno 6-3 6-2.

"Vyhrát turnaj je vždy výjimečný okamžik. A když se vám to povede před domácím publikem, je to ještě hezčí pocit," radovala se Shuai Peng.

• WTA INTERNATIONAL NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (30. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Shuai Peng (2-Čína) - Hibinová (Jap.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
kdyby neblbla s větrákem tak dneska mohla hrát ve finále s Pengovou ona a vzhledem k mizerný finálový bilanci Pengový by určitě nebyla bez šanci na titul ...
Reagovat
sprchon
Stalo se. Zbytečný tohle řešit. Navíc s těmi jejími koncovkami zápasů kdoví jestli by vyhrála ten, ve kterém vedla 3:0. ;)
Reagovat
tommr
první sety Kristýna umí a proti Hibinový se jí zatím vždy dařilo takže nepochybuju o tom, že by ten zápas dotáhla. Je to hrozná škoda, že si to tak pokazila ...
Reagovat
sprchon
První sety umí, ale druhý ne a třetí jsou sledovatelnej většinou taky jen pro silný nátury.
Reagovat
fialka
Gratulácia. Na to, že má 31 rokov, iba 2 tituly WTA je dosť málo. O to je cennejšie, že sú vybojované doma.
Reagovat
sprchon
Shuai zraje jak víno. :) Loni teprve první titul, letos druhej. Obdivuhodný, že se vrátila. Zranění si taky užila dost, třeba předloni skoro nehrála...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist