Čínská tenistka Shuai Peng obvinila bývalého vicepremiéra, že ji přiměl k sexu

3. 11. 2021, 15:45
Aktuality 10
Čínská profesionální tenistka a bývalá světová jednička ve čtyřhře Shuai Peng veřejně obvinila někdejšího čínského vicepremiéra Gaoliho Zhanga, že ji před několika lety přinutil k sexu. Příspěvek sportovní hvězdy, který se objevil na čínské sociální síti Weibo, byl později smazán. Informovala o tom dnes agentura Reuters.
Profily hráčů
Shuai Peng

Podle screenshotu z ověřeného účtu tenistky, zhotoveného v úterý pozdě večer, Peng uvedla, že ji někdejší vysoký politik přiměl k sexu a později spolu udržovali příležitostný vztah. Peng v příspěvku napsala, že obvinění nemůže podložit žádnými důkazy, a na žádost o komentář nereagovala.

Reakci agentura Reuters nezískala ani od někdejšího vicepremiéra a člena stálého výboru politbyra čínské komunistické strany Zhanga. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Wang Wenbin na dnešní tiskové konferenci prohlásil, že o této záležitosti nemá žádné informace.

Příspěvek sportovkyně byl ze sociální sítě Weibo, která je čínskou obdobou Twitteru, asi půl hodiny po zveřejnění odstraněn. Snímky obrazovky byly ale dál sdíleny v soukromých skupinách v komunikačních aplikacích WeChat a iMessage.

Čínský internet podléhá tvrdé cenzuře a soukromé životy nejvyšších představitelů jsou zvlášť citlivým tématem. Vyhledávání jména Peng na síti Weibo dnes nepřineslo žádné výsledky a diskuze na toto téma byly blokovány.

Pětasedmdesátiletý Gaoli Zhang působil jako vicepremiér v letech 2013 až 2018. Členem mocného stálého výboru politbyra komunistické strany byl mezi roky 2012 až 2017.

Nyní 35letá Peng vyhrála ve čtyřhře v roce 2013 Wimbledon a o rok později French Open. V roce 2014 se ve čtyřhře stala světovou jedničkou, přičemž nejvyšší příčky na žebříčku dosáhla jako první čínská tenistka, napsala agentura Reuters.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Mony
Tak nevím, jestli holka zatoužila zase být středem pozornosti nebo ji přepadla depka
Reagovat
sojka1
zverejneni nerozumim, ale kdo se alespon trochu zajima a cte, tak by se zivotu v cinske spolecnosti nesmal. Nikdy!
Reagovat
Mony
Člověk by čuměl, kdyby něco podobného zverejnila naše holka.. U Číňany mnohem více nečekane.
Reagovat
Mony
Nedivil bych se, kdyby se stala nástrojem nějakého politického boje.
Reagovat
sojka1
"zasnila" jsem se ted, pardon...
Reagovat
sojka1
za normalnich okolnosti by ji to zlikvidovalo....ale "nekdejsi" vicepremier...soucast nejake "nove" hry?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že jsou dvě pravděpodobné varianty:
1/ prohlášení bylo vydáno na objednávku ČKS
2/ k sex. násilí došlo, ale z různých, v Číně pochopitelných důvodů, k prohlášení došlo s časovým odstupem.
Reagovat
FandimRF
neměla ho provokovat svým bobrem
Reagovat
Mantra
on jí donutil a ona s ním pak dál randila, tak to mi tady holka zlatá něco nesedí smile
Reagovat
smazaný uživatel
ale ženysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist